Μπουζουκάκι σταλμένο από τον Θεό;

Εχθές, πέρασα από ένα φίλο οργανοποιό, και έτυχε να έχει μέσα ένα παλιό τρίχορδο που είχε φέρει κάποιος και για δικούς του χ λόγους ήθελε να πουλήσει.
Το μπουζουκάκι αυτό αγνώστου μάστορα, και ημερομηνίας κατασκευής, είναι από άβαφτη καρυδιά και έλατο, περασμένο με γομαλάκα. Ο ήχος του είναι κάτι που δεν έχω ξαναπαίξει, κάτι σαν ηχογράφηση του 50 θα τολμούσα να πω.
Το σκεφτόμουν όλη μέρα κι έλεγα θα το μετανιώσεις αν δεν το πάρεις, θα το μετανιώσεις αν δεν το πάρεις, κι έτσι λοιπόν το πήρα και δεν το μετάνιωσα. Το μπουζουκάκι είναι σωστό αλφάδι και όσο πιο κάτω κατεβαίνεις στην τρύπα τόσο πιο γλυκό γίνεται, και δείχνει να είναι ζωντανό.
Και ρωτώ μήπως υπάρχει τρόπος να το χρονολογήσουμε; Σας βάζω και δυό φωτογραφίες μπρος πίσω και ταπεινά περιμένω την γνώμη σας.

Ωραίο σκαρί! να το χαίρεσαι και καλά μουσικά ταξίδια!:088:

Σ’ ευχαριστώ Θεέ μου. Να σαι καλά.

Η φιγούρα μοιάζει Βαρλέικια. Ίδιες φιγούρες έχουν τα μπουζούκια των Admin και katsibox που είναι του Βάρλα, αλλά γυαλίζει λίγο δεν είμαι σίγουρος.
Όπως και να’χει καλορίζικο. Το σημαντικότερο είναι ότι πήρες κάτι που σ’ άρεσε. Πόσο αν επιτρέπετε;

Ρίξε και μιά ματιά εδώ http://www.bouzoukia-dromos.gr/intro/ και πες μας αν είναι η ίδια φιγούρα.

Αν ναί τότε ή το μπουζούκι είναι όντως του Βάρλα ή αντέγραψε την φιγούρα από κάποιον άλλο κατασκευαστή, πιθανότατα αυτόν του δικού σου όργάνου.

Ναι είναι ολόιδια η φιγούρα.

Ωραία. Αν σε βγάλει ο δρόμος πήγαινε το από του Παναγιώτη (Βάρλα) και ρώτα τον αν είναι δικό του. Το πιθανότερο αν ναί θα ξέρει περίπου και πότε το’φτιαξε.

ΥΓ: Αν το πήρες και φθηνά, επιβεβαιώνεις αυτό που υποστηρίζει πολύς κόσμος, ότι δηλαδή καλύτερα να πάρεις όργανο μεταχείρω, γιατί και οικονομικό σου 'ρχεται, και ξέρεις (ακούς) τί παίρνεις. Καλορίζικο όπως και να’χει.

Σ ευχαριστώ Ισαάκ. Θα το πάω μια βόλτα αν προλάβω.

με γεια το οργανον Λιάκο. να το χαρεις. ομορφο μπουζουκι με ιδιαιτερο ήχο. καλα γλεντια στο νησι.

ωραιο οργανακι ηλια μου. :088:

το μπαγλαμαδακι μου μεσα στην εβδομαδα θα το παρω …

Ανακαληψα οτι αυτο το μπουζουκακι εχει φτιαχτει απο τον Κωνσταντινο Σιακωτο. Εχει κανεις πληροφοριες σχετικα μ αυτον τον κατασκευαστη?

Δεν είναι τόσο παλιό όσο νομίζεις. Και αυτό φαίνεται από αυτά που έχει πάνω στο καπάκι.

Το ξερω οτι δεν ειναι παλιο, μαζι με τον πατερα του ανακαλυψα και το ποτε γεννηθηκε

Θα ηθελα να επαναφερω την ερωτηση μου οσο αφορα τον κατασκευαστη. Οι μονες πληροφοριες που εχω ειναι οτι μαστορας με το ονομα Σιακωτος υπηρχε στο Μεσολογγι παλαιοτερα. Συγκεκριμενα στο μπουζουκακι μου αναφερεται ως Σιακωτος Κωνσταντινος και ειναι αγνωστο αν προκειται για τον ιδιο ή γιος του παλαιοτερου ή απλα μια συνωνιμια. Αν γνωριζει κανεις τιποτα θα ηθελα να ξερω.

Δεν έχω ακούσει κάτι για αυτό το όνομα, αλλά θα το ψάξω και θα σου πω.

καλοριζικο zabe να το χαρεις και καλες πενιες. Οπως ειδα το σκαφος του ειναι “αμυγδαλο” ολοιδιο σκαφος με το δικο μου πρεπει να βγαζει καλο ηχο. ειναι πριμο μπασο τι?

Σ ευχαριστω Μακη, το χω δυο χρονια σχεδον τωρα πια. Βγαζει οντως πολυ καλο και δυνατο ηχο, δεν θα το λεγα ουτε πριμο ουτε μπασο, ειναι οτι πρεπει και για ρεμπετικο και για λαϊκο με τον καταλληλο χειρισμο.

Ωραίο μπουζούκι λυτό, προσεγμένο και ώριμο. Καλορίζικο:088:

Να και ενα μικρο δειγμα, με χορδες ενος μηνα :112:

Το Τρεχαντηρακι κι ενα σολακι του Μπεμπη ειναι παιγμενα μ αυτο το μπουζουκακι.

Φίλε μου zabe το μπουζούκι σου είναι και **** τα όργανα!!!

Zabe, αν και αργά, σου δηλώνω πως από τον κύριο Κ.Σιακωτό αγοράζω εγώ σήμερα τα μπουζούκια, τους μπαγλαμάδες και πολλά άλλα παραδοσιακά και λαϊκά όργανα. Ζει στο Μενίδι (Αχαρναί). Ελπίζω να σε βοήθησα…

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 11:27 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 11:25 —

Πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να τον βρεις και να επικοινωνήσετε και ίσως να σε βοηθήσει.

Χαιρετω την παρεα,

βρηκα αυτο το νημα τυχαια και ενω εχω χρονια να γραψω, ηθελα να ρωτησω αν ξερουμε για αυτον τον Σιακωτο κατι πιο συγκεκριμενο.

Εχω κι εγω ενα 4χορδο του, το πηρα μεταχειρισμενο και μαλιστα ητανε το πρωτο μου μπουζουκι.

Το οργανο αυτο παντα ητανε ενα αινιγμα στην παρεα, με την εννοια οτι ο Σιακωτος ειναι αγνωστος αλλα το οργανο ειναι εξαιρετικο για την τιμη του…

2 «Μου αρέσει»