Μπαγλαμάς ΠαπαΪωάννου

Επεσα τυχαία πάνω σε μια άκρως ενδιαφέρουσα αγγελιά στο FB :
Μπαγλαμάς που ανήκε στον Παπαϊωάννου τον ρεμπέτη.

Αυτός εδώ :

Τι λέτε ; Οποιος ενδιαφέρεται σοβαρά ας… τρέξει

Γνώμη μου είναι πάντως πως τέτοια όργανα θα πρέπει να βρίσκονται σε μουσείο ή σε κοινή θέα, αλλά και να δίνεται η δυνατότητα να ξανα-ακουστούν και να παίζονται κάποτε σε μικρές συγκεντρώσεις ή σεμινάρια…

Το συγκεκριμένο μάλλον πρέπει να βρίσκεται σε κάνα κάδο… Αστειεύομαι φυσικά αλλά πολύ αμφιβάλλω και για τη ποιότητα και για τη προέλευση του

1 «Μου αρέσει»

Και εγώ δε έχω ιδέα αν ήταν όντως “διάσημος” ο εν λόγω μπαγλαμάς.
Γι’αυτό και το εξέθεσα στο …σωστό forum ώστε να μπει στο μικροσκόπιο μελών με εμπειρία !

1 «Μου αρέσει»

Σε 2-3 φωτογραφίες που έχουμε με τον Παπαϊωάννου να παίζει μπαγλαμά, δεν ήταν αυτός. Τώρα εάν σαν οργανάκι ήταν “διάσημο” ή απλά ένα από τα πολλά λίγο μετράει. Θα συγκατανεύσω με τη γνώμη του Πάνου:

1 «Μου αρέσει»

πολλά τα φάουλ για να είναι γνήσιο του του παπαιωάνου . Καμία εξήγηση για το πώς βρέθηκε στην κατοχή του νυν ιδιοκτήτη , ποιας δεκαετίας . Επίσης ο τίτλος είναι σαν να απευθύνεται σε ανθρώπους άσχετους με το αντικείμενο . Μακριά από τέτοιες γούβες και λάκκους.

Θεωρητικά, δεν αποκλείεται να είναι ο ίδιος άσχετος, αλλά και έντιμος. Όχι πως το υποστηρίζω, αλλά «του Παπαϊωάννου του ρεμπέτη» ποιος θα το έγραφε; όχι κανένας μύστης του ρεμπέτικου.

2 «Μου αρέσει»

Άσε που θα γίνει και κανένα μπέρδεμα, πλέον έχουμε 2 :rofl:

Έστειλα μήνυμα ρωτώντας αν το προϊόν είναι ακόμα διαθέσιμο, ώστε ανάλογα με την απάντηση να προχωρήσω σε ερώτημα για την τιμή πώλησης. Αμέσως εμφανίστηκε παραθυράκι που έλεγε ότι δημιούργησα μιαν ομάδα και άλλα συστημικά ακαταλαβίστικα. Θα περιμένω μπας και πάρω απάντηση.

Είσαι τουλάχιστον πρόεδρος στην ομάδα, ή η τελευταία τρύπα της φλογέρας; :slight_smile:

Αν το πρώτο, σιδεροκέφαλος!

(Όπου φύγει φύγει, θα πρότεινα. Ό,τι κι αν είναι το όργανο, σελίδα που να σου βγάζει τέτοια δεν είναι για καλό.)

1 «Μου αρέσει»

Το ότι έχω κι εγώ κι ορίζω μια τρύπα φλογέρας, είναι ήδη κάτι όχι ευκαταφρόνητο. Τεράστιο ρόλο παίζει βέβαια, το πώς προσδιορίζεται η ιεράρχιση σχετικά με τη βαρύτητα κάθε τρύπας. Πάντως τέτοιαν ευκαιρία προσωπικής προβολής δεν την πετυχαίνεις κάθε μέρα!

Αλλά μη ζηλεύετε, θα σας κρατώ ενήμερους και άν πάνε τα πράγματα κατ’ ευχήν, όλο και κάτι θα τσιμπήσετε κι εσείς…

Τελικά, δικό μου το λάθος, το μήνυμα είχε φύγει κανονικά και ήρθε και απάντηση: «Ο μπαγλαμάς πουλήθηκε».

1 «Μου αρέσει»