Αυτό είναι το πρόβλημα φίλε Γιώργο.ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΥΧΤΟΚΑΜΑΤΟ!!! Και φυσικά πληρώνεται για νύχτα κι όχι για μέρα.Όποιος δεν έχει κάτσει σε πάλκο ,δεν έχει την εμπειρία αυτής της εργασίας,και αν παίζει και λιγάκι κανένα οργανάκι έτσι από ευχαρίστηση και μεράκι,σκέφτεται ότι οι τύποι αυτοί εκεί πάνω το διασκεδάζουν."Και το κέφι τους κάνουν,και τα κονομάνε οι μάγκες.Άλα τους!!!"Φυσικά και δεν είναι έτσι.Όταν δούλευα στην εταιρεία Βερνιλάκ,όπου έκανα ταξίδια πολλά,και ωράριο Ανατολή με τρείς τέσσερεις ώρες μετά την Δύση,έπαιζα σε ένα μαγαζί τα Σ/Κ κάπου στην Πετρούπολη,και είχα αυτήν την αντιμετώπιση από τους συναδέλφους μου.Τους εξηγούσα ότι κουραζόμουν πολύ περισσότερο αυτές τις τέσσερεις ώρες που δούλευα το βράδυ,παρά η κούραση όλης της μέρας.Δεν μπορούσαν να καταλάβουν,ότι ο μουσικός κάνει μια δουλειά ΒΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΕΙΙΝΗ,-είναι γνωστά και τα ένσημα των μουσικών ότι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία-,ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ.Για αυτόν τον λόγο ο νομοθέτης δίνει και το διάλειμα (σπανιώτατα έχω κάνει διάλειμα),δίνει τα ποτά και το φαγητό,όπως ας πούμε οι βιομηχανίες χημικών,μεταλλουργίες,δυιλιστήρια,κ.ά. δίνουν γάλα στους εργαζόμενους.Ναι υπάρχει κρίση.Κατανοώ ότι οι μαγαζάτορες δεν μπορούν να αυξήσουν τις τιμές τους,και προσπαθούν να μειώσουν τα κόστη τους με άλλους τρόπους.Δεν γίνεται όμως και οι εργαζόμενοι μουσικοί, να συρρικνώσουν όχι μόνο τόσο το εισόδημά τους,αλλά κυριώτερο την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ τους.Εκτός αν το ζητούμενο είναι να γυρίσουμε στην εποχή,του κολλημένου χαρτονομίσματος στό μέτωπο,και στο “παίξε μου το τραγούδι μου ΡΕ!!!”.
Μέσα σ’ αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν φυσικά πάμπολλες που αποτελούν αισχροκέρδεια, ιδίως φυσικά αν μιλάμε για μαύρα.
Όμως στη δουλειά του δικηγόρου (του ενός που θα κάνει πες την εξαίρεση και δε θα αισχροκερδήσει) υπόλόγισε: 10 λεπτά γα να μου δώσει νομική συμβουλή, συν πόσα χρόνια σπουδές για να γίνει ικανός να μου δώσει αυτή τη συμβουλή. Αλλιώς το έλυνα και μόνος μου το νομικό πρόβλημα, όπως σφίγγω μόνος μου τη βρύση.
Το ίδιο δεν ισχύει και για το μουσικό; Ωδεία, μαθήματα, αγορές οργάνων, βιβλίων, δίσκων, χιλιάδες εργατοώρες γρατζουνίσματος στο σπίτι ή τζαμαρίσματος, άνοιγμα θεμάτων στο ρεμπέτικο φόρουμ «τι δρόμος είναι αυτό;», και, και, και, και κάποια στιγμή φτάνει σε επίπεδο να κρατήσει μια βραδιά σε μαγαζί. Αυτά πληρώνεται, αλλιώς τραγούδα μόνος σου! (όχι εσύ, ο μαγαζάτορας)
αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι η λογική “αφού πχ τους σερβιτόρους τους πατήσανε και τους κόψανε νυχτερινά-ένσημα-υπερωρίες-ανθυγιεινά-τιπς-κλπκλπ, πρέπει να κόψουνε και πχ από τους μουσικούς” αντί “να πάρουνε πίσω τα κλεμμένα οι σερβιτόροι”. αυτόν τον κοινωνικό κανιβαλισμό δεν πρέπει να τον ανεχτούμε.
Νίκαια ΝΤΟΥΕΤΟ ζητείται για ταβέρνα στη Νίκαια, αμοιβή με ποσοστό 10%, για Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή.
αντε και εχει μαγαζάρα ο τύπος και κάνει 1000 τη βραδια. να πάω να παίξω εγώ και μπουζούκι μου (ντουέτο) μου για 100;:mad:
ΚΟΡΟΙΔΙΑ…
μόνο για κράξιμο πρέπει να χτυπήσει το τηλέφωνό του.
…
θα το γυρισω στο αστειο γιατι δεν θα βγαλουμε ακρη…τελικα ολοι εχουν δικιο.!!!
πολλες οι ωρες λιγα τα χρηματα…αγγελιες πολλες αλλοι ζητουν εργασια αλλοι ζητουν υπαλληλους απ ολα εχει ο μπαξες…
ξερεις ποσο ειναι το βασικο ημερομισθιο? 20? συν το ενσημο 25? =45? κι ο μουσικος θελει 90 τα διπλα δηλαδη !!για δες τι λεει ο καλος ανθρωπος!!
ε όχι, ούτε για αστεία είναι ούτε όλοι έχουν δίκιο. δεν μπορεί να ζήσει άνθρωπος με ένα εικοσάρικο χαρτζιλίκι (υπαρκτή κατάσταση δυστυχώς), ούτε μιλάμε για ανειδίκευτη εργασία (αν και δεν δέχομαι τον υποτιμητικό αυτόν όρο). άσε που ελάχιστους έχω ακούσει να ζητάνε 90 ευρώ, και αυτά όταν έχουν καλό όνομα για να στηρίξουν μαγαζί, το οποίο θα έχει σίγουρα ανάλογες εισπράξεις.
άμα είναι να συζητάμε με ανακρίβειες από το κεφάλι μας, καλύτερα να μην τσακωθούμε γιατί κάποιοι έχουν χάσει ήδη την υπόληψή τους -και έχουν επιλέξει το μέρος των αφεντικών.
εγω δεν καταλαβαινω γιατι να μπερδεψουμε το φαι και το ποτο με το μεροκαματο του μουσικου !
Καταρχειν το οτι πληρωνει ο κοσμακης υπερτιμολογημενο φαι-ποτο για να βγει η ορχηστρα ειναι μια ηλιθιοτητα και μιση … παω εγω και πινω 1-2 ρακια και ενα κυριως πιατο και μια σαλατα και πληρωνω 20 ευρω και ερχεται και ο αλλος και πινει μονο ενα ρακι και πληρωνει 7 ευρω … ο ενας πληρωνει ορχηστρα 4 ευρω και ο αλλος 2 … καπου εκει παει οπως το σκεφτονται οι μαγαζατορες !καθηστε ρε μαγκες προβες δεν κανετε πριν πατε? προγραμμα δεν στηνετε? ολοι σε μια οδο μιας ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ειμαστε ειτε ειναι διασκεδαστηριο ειτε μουσικη σκηνη ειτε ταβερνα … αρα αυτο που κανετε δεν εχει σχεση με μαγειρεμα συνταγες και προιοντα (παρα μονο μεταφορικα στην μουσικη)
Τοτε γιατι να πληρωνεστε απο το ΦΑΙ?
για μενα μια λυση ειναι να υπαρχει ξεχωριστα ‘‘μουσικο ψωμι’’ 2-3 ανα ατομο ωστε στα 40 ατομα να εχει βγει ενα 80ρι … ενα 80ρι που για να το παρει καθαρο ο μαγαζατορας απο το φαι πρεπει να δωσει 400 ευρω φαι οπως ειναι το κερδος σημερα (στα 40 ατομα ειναι 10 ευρω ανα ατομο … ) μετα πως θα βγαλει και τα εξοδα του ? πρεπει να κανει τα 40 ατομα να φανε αλλα 10 ευρω για βγει μεροκαματο … αρα παμε στα 20 … και μεροκαματο δικο του? να μην παρει και αυτος ενα 80ρι που τρεχει σαν το βεγγο … αλλα 10 για τα 40 ατομα! καλα ρε εισαι μαλακες? εχετε βρει 40 ατομα να εχουνε 30 ευρω πανω τους και να ειναι στο κυκλο μας? οχι φυσικα γιατι λιγοι τα εχουν σημερα ! ε φανταστητε σε ολο το πανυγυρι οτι η εφορια του περνει και ενα 30% … οποτε οτι λεμε μεχρι τωρα ειναι και λιγοτερο αμα το παιξεις με τους ορους που ισχυουν … Η λυση ειναι το εισιτηριο και η παρασταση …η μαλλον τυπος παραστασης … οταν ο αλλος πληρωσει 3 ευρω ειτε και 8 ευρω στις μεγαλες ορχηστρες και του παιξεις και 2 το πολυ 2μιση ωρες μουσικης τοτε γινεται το εξης … και σε προσεχει γιατι σε πληρωνει να σε ακουσει και δεν τον καις με το να παιζεις μεχρι το πρωι για να καταναλωσει 30-40 ευρω (αν εχει) … ποιος εχει 30-40 ευρω να ερχετε καθε βδομαδα? λιγοι πλεον …
Εγω το βλεπω αλλιως το σκηνικο φετος … στηστε ορχηστρες,δουλεψτε το καλα να εχει λογο υπαρξης και πουλατε το σαν ξεχωριστο προιον στο κοσμο και στα μαγαζια … ναι στα ποσοστα αλλα ανα κεφαλι … ολοι δινουμε 3-4 ευρω για να ακουσουμε φιλους και 2-3 ωρες σε ενα μαγαζι λιγοι αντεχουν χωρις να βαλουν κατι στο στομα τους! Η μαλακια της ελαχιστης καταναλωσης ειναι αλλη μια ηλιθιοτητα που εχω δει να γινεται … δλδ εγω δεν πινω (μια χαρα πινω αλλα λεμε τωρα) παω σε ενα μαγαζι (ρεμπεταδικα και μουσικες σκηνες) και ειμαι με μια παρεα 3-4 ατομων που εχουν παρει μπουκαλακι κρασι και τα λεμε! σκαει ο σερβιτορος και σε κανει ρομπα γιατι δεν πινεις κατι και οτι πρεπει να παρεις κατι … οχι ρε φιλε γιατι εκτος απο οτι δεν εχω και με κανεις ρομπα μπροστα στην παρεα μου … εισαι και ξεφτιλας που προσπαθεις με τον τροπο αυτο να με κανεις να πληρωσω εαν εχω! … εγω στην τελικη για μουσικη ηρθα και τα αυτια μου ακουνε οπως και των διπλα … οποτε χρεωσε με εισοδο να ακουσω το ΙΔΙΟ οπως ΟΛΟΙ! Γενικα φετος θα ειναι δυσκολα τα πραγματα … οι δυαδες ειναι η μουσικη αυτοκτονια των μουσικων γιατι τελικα μονο λιγοι μπορουν να τις στηριξουν αξιοπρεπεστατα και να μην ξεφτυλιστουν και οχι για πολυ καιρο … δεν αντεχεις να παιζεις μονος σου για πολυ καιρο … για αυτο και λεμε στους μαγαζατορες κρατα και ενα τραπεζι θα ερθουν κατι φιλοι … φιλοι που δεν εχουν καν να φανε αλλα πιο πολυ πεινουν για μουσικη και παρεα παρα για φαγητο … και οπως ξερετε εαν ο μουσικος βγει να παει για δουλεια και δεν βγαλει το οργανο … στο τελος καταληγει να παιζει σε καποιο αλλο μαγαζι γιατι η αναγκη εξωτερικευσης των συναισθηματων (αυτων που πας και ειναι αδειο το μαγαζι 2-3 ωρες και φευγεις μετα … ξερετε ολοι πως νιωθεις) … μην αφηνετε να σας ξεφτυλιζουν και μην καιγεστε για την μαλακια που σας δερνει και νομιζετε οτι αν πατε καπου 2 θα παρετε περισσοτερα … 1 μηνα το πολυ θα δουλεψει και θα σας εχουν βαρεθει και οι ιδιοι οι φιλοι σας! Αυτα σαν αποψη μεσα απο το χωρο αυτο που τα βλεπω χωρις να ειμαι μουσικος ουτε μαγαζατορας …
φίλε ηρωδίωνα καλά τα λες για την αποσύνδεση φαγητού-μουσικής, και για τα καλοδουλεμένα σχήματα. αυτό όμως που λες για πληρωμή με το κεφάλι είναι ακόμα μεγαλύτερη παγίδα, άσε που πρέπει να έχεις άτομο να τσεκάρει την πόρτα -περίεργη ιστορία. όποιος περιμένει να βγάλει μεροκάματο από λαϊβάκια με το κεφάλι, απλά τρώει όλο το χρόνο και τα λεφτά του σε συννενοήσεις και διαφήμιση, χωρίς αντίκρυσμα τελικά…
και κάτι ακόμα, καλή η παρατήρησή σου για τα ντουέτα, είναι πιο ωραία να παίζεις με πλήρες σχήμα. δυστυχώς έχουν σπάσει πολλές καλές συνεργασίες γιατί δεν υπήρχε δουλειά για 3-4 άτομα. αλλά κάποιες άλλες φορές είναι μουσική επιλογή και το αποτέλεσμα εκπληκτικό. σκέψου το και στατιστικά, με τρία άτομα έχεις τετραπλάσιες πιθανότητες για ενδοκομπανιακό τσακωμό (ανά δύο και όλοι μαζί) απ’ ότι με δύο άτομα!
υγ: παρεπιμπτόντως, πολύ καλό το απτάλικο, το συμβουλεύομαι συχνά! αν και αυτόματα επισκιάζει όσους για κάποιο λόγο δεν καταγράφονται εκεί.
εχει φροντισει η τιβι και το σχολειο να τους τα μαθει ολα … :112:
— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 14:37 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 14:36 —
Κοιτα αυτοι που δεν ειναι μεσα να φιλοτιμηθουν να στειλουν κειμενο,φωτο και εικονα να μπουνε … για ιστοσελιδα κοινοτητας που το δουλευει ενα ατομο και το ενημερωνει και του πληρωνει το σερβερ η μανα του 6 μηνες τωρα λογω ανεργιας (λεφτα δεν εχω βγαλει απο αυτο ακομα και δεν ξερω εαν θα βγαλω ποτε γιατι ουτε τα μαγαζια βγαζουν ετσι ουτε οι μουσικοι … Οχι μονο δεν επισκιαζει αλλα σιγα σιγα με βγαζει εναν εναν ολους οσους θελουν να βγουν καταρχην … (καλα σε μερικους με το ζορι γιατι με εχει τσαντισει που κανουνε για την δημοσιοτητα λες και ειναι βουντου και απο την αλλη καιγονται μονοι τους και χανετε μουσικη ετσι) …
παμε παλι πισω στο θεμα μας … αυτο που λες το ξερω και δεν ειναι καιρος για τετοια … λογω της μεταβατικοτητας της κοινωνιας και της οικονομικης κρισης βλεπουμε γνωστα ονοματα απο το λαιφσταηλ και το εντεχνο να προσεγγιζουν μουσικους απο το χωρο αυτο … γνωστους και αγνωστους … εκει βλεπουμε το εξης …παιζεται μεν η μουσικη που ακουμε αλλα με αλλο χρωμα διαφορετικο της εποχης … καλο ειναι να μπουρουμε να ακουσουμε και το αυθεντικο … ειτε οσους προσεγγιζουν την χρωμα του ηχου που μας παραδιδουν τα κομματια που ακουμε πολλες φορες ξεξουρδιστα και με πολλα χρατς στις γραμμοφωνικες εκτελεσεις … το να υπαρχουν μεγαλες και σοβαρα δουλεμενες ορχηστρες ειναι σημαντικο για να κρατηθει μερος της παραδοσης και να μεταφερθει ετσι στο νεο κοσμο που θα ασπαστει την μουσικη αυτη αλλα και τους νεους μουσικους που κατι ακουνε στα γραμμοφωνικα αλλα ειναι απειρα τα αυτια τους για να το παιξουν(εχω ανθρωπο χρονια στην μουσικη αλλα τετοιες παραγωγες μπορουν τα αυτια του να τις συνηθισουν ευκολα) !
Δεν βλεπω την ενωση των καλλιτεχνων ως κατι κακο εφοσον διατηρηθει και ο ηχος που ηδη υπαρχει (Μια σημειωση εδω … απο τα 2-3 χρονια που εχω στενη επαφη με τους μουσικους και μενω αθηνα βλεπω οτι πολλες μουσικες δεν φτανουν καν να τις ακουσει ο κοσμος οπως πρεπει και η παραγωγη εξαρτατε απο πολλες λεπτομερειες … ο καλος μουσικος στην λεπτομερεια φαινεται και την ευαισθησια!)
Οποτε καλο θα ειναι να μεινετε ενωμενοι και σαν σχηματα και σαν φιλοι και σαν ανθρωποι … θα χρειαστει !
λίγο οφφ-τόπικ:
δεν είπα κάτι άσχημο για το απτάλικο, εσύ γιατί φορτώνεις και κατηγορείς όσους δεν συμμετέχουν; δεν ξέρω αν έχεις τσακωθεί με κανέναν για το θέμα, αλλά δεν είμαι από αυτούς. μάλλον κάποια παρεξήγηση έγινε!
φιλικά, νίκος
Ξέρεις irodion, ο γραπτός ο λόγος δεν είναι σαν τον προφορικό. Δεν είναι ζωντανός και άμεσος. Ούτε χρωματίζεται. Γι΄αυτό αποφεύγουμε εκφράσεις σαν την πιο κάτω. Που είναι και προσβλητική. Ασφαλώς και μιλάς γενικά και όχι προσωπικά αλλά μέσα στο “γενικά” δεν είμαι κι εγώ ως μουσικός ταβέρνας σε ντουέτο;
Πιο χαλαρά λοιπόν, γιατί εσύ δεν έχεις λόγο να είσαι αρπαγμένος αφού όπως λες, δεν είσαι του σιναφιού.
Εξάλλου, απλή κουβέντα κάνουμε εδώ μέσα και όχι συνδικαλισμό.
βρε δεν εχω τσακωθει με κανενα … κατηγορω οποιον νομιζει οτι δεν τον βαζω μεσα και επισκιαζεται (εστω και αργα τον βαζω για πεφτουμε σε κανα κοψιμο απο το παροχο)… αλλα μου φαινεται τρελο το γεγονος οτι αποφευγουν την διαφημιση και μετα παραπονιουνται οτι δεν παει κοσμος …
μην το βλεπεις επιθετικα αλλα δεν μπορω να κανω τπτ παραπανω πλεον γιατι οτι βλεπεις γινεται σιγα σιγα και σε αυτο δεν φταιω εγω που δεν εχουνε υλικο …
— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 14:39 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 14:20 —
Στο οτι καιγονται συμφωνησαν και παραπανω οτι ειμαι μεσα … οποτε καλο ειναι να επισημανεις οτι καιγεται καποιος μονος του οταν παιζει για 35 ευρω στην Ανδριανου και προσπαθει να το κρατησει με νυχια και με δοντια … πραγμα που δεν το καταφερνει γιατι δεν ειναι ολοι δεξιοτεχνες να τα παιζουν ολα να τραγουδανε … ειναι λιγα τα ζευγαρια στην Αθηνα που μπορουν να σταθουν … και παλι αν δεν πανε 3-4 τραγουδιστες μουσικοι φιλοι … δεν στρωνει το πραμα … σε ενα μηνα τα εχουν παιξει οι μουσικοι,ο μαγαζατορας και οι πελατες.
Τωρα εαν πιστευετε οτι ριχνω το επιπεδο μιλωντας την γλωσσα οπως την ξερουμε ολοι … ε κρυφτητε πισω απο ομορφες λεξεις και προτασεις που δεν προσβαλουν κανενα …
Εγω δεν μπορω να βλεπω αλλο να προσβαλουν τους μουσικους, οι μαγαζατορες, ο κοσμος και οι αλλοι μουσικοι … και τα λεω ετσι … υπαρχει και το μπαν … δεν θα με χαλασει να διαβαζω μονο … αντιθετα μετα απο τον ιδιαιτερο λογο μου μπορει να ερθει και καμια ιδεα σε κανα μουσικοκεφαλο!
Σχετικα με το αν πρεπει να μιλαω με την ιδιοτητα του μουσικου … δεν ειναι και πολυ ευστοχο.
Εφοσον το δεχεται ο κυκλος των μουσικων … (οσοι το δεχονται) … δεν με πολυ νοιαζει εαν θα το δεχτει ο συντονιστης …
Και ναι ρε φιλε δημητρη συνδικαλισμο και γενικα να τα πουμε οπως πρεπει … δεν ειπα να βαφτητε κομματικα ουτε να ψηφισετε …
πρεπει να μιλανε οι μουσικοι και να βοηθαμε οσοι δεν ειμαστε και οσοι μπορουμε … εαν θελουμε να προχωραει η μουσικη … αυτα πιστευω και θα φωναζω και θα βριζω οπου χρειαζεται για να το καταλαβουν … εστω και ενας να το καταλαβει θα γλιτωσει απο την ταβερνα και το μεροκαματο και ισως πετυχει αμα κυνηγησει το ονειρο του (φανταζομαι οτι δεν ειχατε ονειρο να παιζετε σε ταβερνα μεσα στην φασαρια και να ξεκινατε απο αδειο μαγαζι μπας και γεμισει και να πληρωνεστε απο τα ψιλα που κανει υπερτιμολογηση το αφεντικο… στην τελικη γιατι να μην πας σερβιτορος με 35 ευρω στο ιδιο μαγαζι που εχουνε και ΙΚΑ και να μην σκοτωνεσαι και στην προβα και τη μελετη?)
Ηρωδίων, επί της ουσίας είπαμε ήδη: μεγάλο το δίκιο σου.
Αλλά ναι, εγώ πιστεύω ότι το ρίχνεις το επίπεδο. Όχι τόσο με τις λεξιλογικές σου επιλογές καθεαυτές, όσο με τον ισχυρισμό ότι κόσμια έκφραση = υποκρισία. Δηλαδή δεν μπορεί κανείς να είναι και ειλικρινής, και τίμιος, ακόμη και μαχητικός/διεκδικητικός, χωρίς να βρίζει;
Πολύ επικίνδυνη σκέψη. Το επόμενο στάδιο είναι η ταύτιση της ειλικρίνειας με το βρισίδι (το κάθε βρισίδι). Και το μεθεπόμενο, η ταύτιση της ειλικρίνειας με τη χειροδικία.
Γνωρίζεις πάρα πολύ καλά ότι αυτά δεν είναι φανταστικά σενάρια.
Η μουσική που μας αρέσει μπορεί να παιχτεί από δύο άτομα ή από πέντε και να είναι υπέροχη ή απαίσια. Δεν έχει καμία σημασία ο αριθμός των μουσικών με την ποιότητα του αποτελέσματος. Ακόμα κι αν αυτή η μίνιμαλ προσέγγιση προέκυψε από την πρόθεση των καταστηματαρχών να μην πληρώνουν 3 ή 4 ή 5 άτομα ορχήστρα, ή από την αδυναμία να τα πληρώσουν, το ντουέτο “μπουζούκι-κιθάρα” είναι ένα στοίχημα για τους μουσικούς, ώστε να δώσουν ό,τι μπορούν για ένα πλήρες ηχητικό αποτέλεσμα. Άλλοι τα καταφέρνουν θαυμάσια, άλλοι μέτρια και άλλοι καθόλου. Οι ανήκοντες στην κατηγορία “καθόλου” δεν ξέρω κατά πόσο θα σωζόντουσαν με την προσθήκη ενός ή δύο ή χιλίων ακόμα οργάνων ή φωνών. Και τα πολυμελή σχήματα, αντίστροφα, δεν είναι μουσική πανάκεια, μπορεί μάλιστα να οδηγήσουν εύκολα σε απόκλιση από το ύφος και σε έλλειψη ελευθερίας, ή απλά να αποτελούν συνάθροιση αταίριαστων μουσικών. Ισχύει φυσικά ότι κάθε σχήμα και ντουέτο, έχει κάτι να προσφέρει, εάν προβάρει και προοδεύει…
κοιτα θεμα χειροδικιας δεν παιζεi απο μερους μου … Συνηθως μεχρι τωρα μαγαζατορες εχουν παρει φορα να χειροδικησουν … (μεινανε στην φορα γιατι παρολο που προκαλω με το λογο μου … Ειδικα οταν ειμαι στο μαγαζι του και του λεω οτι εχει διωξει ολο το κοσμο με την συμπεριφορα του και οτι δεν σεβεται τους μουσικους και τον βλεπω να σπαει καρεκλες ερχομενος καταπανω μου…)
— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 20:57 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 20:52 —
Οι καθολου … δεν πρεπει να παιζουν καν και το ξερεις
Οι μετριοι … χμ … πολλοι μετριοι μαζι οταν κανουνε μελετη προβα και δουλεια το αποτελεσμα ειναι πανω απο το μετριο και ειναι καλο και για αυτους και για τους αλλους … σε αυτη την κατηγορια ειναι το μεγαλυτερο ποσοστο μουσικων … το να τους πεταμε δυαδες λογω αναγκης μη νομιζεις οτι κανει το μετριο καλυτερο … και κοιτα παρακατω γιατι.
Οι καλοι … ουτε οι καλοι δεν το παλευουν … γινονται χειροτεροι εαν τους βαλεις να παιζουνε ενα μηνα μονοι τους … αρα η δυαδα δεν ειναι για χορταση!
Αυτο λεω ρε Δημητρη οτι δεν ισχυει για ολες τις δυαδες και για ολους τους μουσικους … δυστυχως λιγοι που μπορουν να το καταφερουν αυτο … και παλι παιζει … δεν γινεται καθε μερα γιατι εισαι ανθρωπος … η μουσικη δεν ειναι για χορταση … ουτε καθε μερα μπορεις να παιζεις το ιδιο προγραμμα ουτε καν να παιζεις καθε μερα για μεροκαματο γινεται. Εχω δει και εγω σοβαρες δυαδες που παιζουν για χρονια και το υποστηριζουν σωστα οχι καθημερινα και με σωστο ωραριο. Πιστευεις οτι ενας μουσικος παιζοντας στην βαβουρα της ταβερνας και στο μεροκαματο του τρομου, ανασφαλιστος μπορει να του βγει σε καλο αυτο?
εχω δει δυαδα να παιζει απο τις 10 εως τις 5 το πρωι για να κρατησει πελατες και να βγει το μεροκαματο … δυαδες σε μια οδο ολοκληρη που απο κανονισμενο μεροκαματο απο τους μαγαζατορες στα 35 ευρω την μερα χωρις ασφαλεια να παιζουν και 7-12 καθημερινα …
αυτο που φωναζω ειναι να ενωθουν να δωσουν κατι πιο μεγαλο και ποιοτικο μπαινοντας σε μια οδο παραστασης και οχι τζουκμποξ … πρεπει να καταλαβουν οτι ο μουσικος δουλευει καθε μερα μελετωντας και κανοντας προβες και δεν μπορει να δινει καθημερινα στο κοσμο το αποτελεσμα αυτης της προσπαθειας … δεν μπορει να τον συγκρινουν με το σερβιτορο και το μαγειρα και να τον τιμολογουν με τον τροπο αυτο … ειναι αλλες τεχνες αυτες … εχουν αλλες βασεις.