Μιχάλης Χατζάκης – Πορεία και Σταθμοί του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών

2 «Μου αρέσει»

Πρόκειται για ένα πολυδύναμο εργαλείο γνώσης (μια μικρή, αλλά μεστή εγκυκλοπαίδεια) της Ιστορίας του Ελληνικού –και όχι μόνο– Θεάτρου Σκιών, των πρωταγωνιστών του και της καλλιτεχνικής δραστηριότητάς τους, της Ιστορίας της Αισθητικής στο Θέατρο Σκιών, αλλά και της Κοινωνιολογίας του πολιτισμού μας γενικότερα.

Είναι βέβαιο ότι δεν έχουν ξαναγραφτεί όλα αυτά; Σαν θεματολογία δε μου φαίνονται και πολύ καινούργια. Παρακάτω από το σημείο που παραθέτω έχει και τα περιεχόμενα, αλλά ούτε αυτά μού άλλαξαν αυτή την εντύπωση.

Φυσικά, ένας πίνακας περιεχομένων είναι περίπου μια λίστα από ερωτήματα. Τις απαντήσεις θα τις δούμε μέσα, και κανείς δεν αποκλείει να είναι πρωτότυπες και ρηξικέλευθες. Οι ερωτήσεις πάντως δεν είναι.

Επίσης, παρατηρώ:

ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ, σελ. 151-264

1.«Ο Κατσαντώνης ». Ηρωικό δράμα του Αντώνη Μόλλα
2.«Ο Καραγκιόζης Φούρναρης». Κωμωδία του Γιώργου Χαρίδημου
3.«Ο Διγενής κι ο Δράκοντας». Παραμυθόδραμα του Μιχάλη Χατζάκη

Μα καλά, έργο-σταθμός γραμμένο από τον ίδιο που αποδίδει αυτό τον χαρακτηρισμό; Άμα είναι έτσι, να μην παραλείψω να συγχαρώ κι εγώ τον εαυτό μου για το παρόν κορυφαίο μήνυμα-σταθμό!

(Για λάικ πατήστε εδώ κάτω δεξιά.)

2 «Μου αρέσει»

Είναι πάντως πλέον ή βέβαιον ότι αυτά που γράφτηκαν στο συγκεκριμένο κορυφαίο μήνυμα / σταθμό, έτσι ακριβώς όπως γράφτηκαν, δεν έχουν ξαναγραφτεί πουθενά και σου πρέπουν, Περικλή μου, τρανά συγχαρητήρια για αυτό το μνημειώδες επίτευγμά σου! :smiling_face_with_three_hearts: :smiling_face_with_three_hearts: :smiling_face_with_three_hearts: :smiling_face_with_three_hearts: :smiling_face_with_three_hearts: :smiling_face_with_three_hearts: :smiling_face_with_three_hearts:

Υ. γ.

όταν κάθεσαι και αφιερώνεις χρόνο να γράψεις ολόκληρο μήνυμα ως απάντηση, δεν χρειάζεται βεβαίως να πατήσεις και λάικ από πάνω… :wink:

1 «Μου αρέσει»