Μιράν Τσαλικιάν

Όταν παίζεις το μπαγλαμαδάκι και τραγουδάς με την ψυχή κάνεις θαύματα και απολαμβάνεις κι εσύ και οι γύρω σου!

Από τα μαγευτικά τοπία των Φιλιππίνων, σας στέλνω μουσικούς χαιρετισμούς με τον αγαπημένο μου μπαγλαμά. Εδώ που η Ανατολή συναντά τη Δύση, οι παραδοσιακοί ήχοι του ρεμπέτικου αντηχούν ανάμεσα στους τροπικούς παραδείσους. Μια μουσική γέφυρα που ενώνει την Ελλάδα με την Άπω Ανατολή, θυμίζοντάς μας πως η μουσική δεν γνωρίζει σύνορα. :musical_note::palm_tree:

Thanks for the video Ate Loen!!!

3 «Μου αρέσει»

Μιράν Τσαλικιάν !!! Από μπαγλαματζής στους " Δρόμος", μπουζουξής των ΧΑΜΑΤ , ,πιανίστας, μαέστρος, συνθέτης, διεθνούς εμβέλειας.Σύνθεσή του είναι ο επίσημος ύμνος της Δημοκρατίας της Νότιας Κορέας.Τώρα στις Φιλιππίνες.Εξαγωγή πολιτισμού ονομάζεται αυτό το πράγμα.

1 «Μου αρέσει»

Μιράν Τσαλικιάν
Ο Έλληνας αθλητής και μουσικός που έγραψε ύμνο της Νότιας Κορέας.

https://znews.gr/latest-news/koinonia/miran-tsalikian-ymnos-notia-korea/

1 «Μου αρέσει»

Ας διαχωρίσουμε το θέμα με τον μουσικό που έγραψε τον ύμνο της Ν. Κορέας από το νήμα του Πέτρου. Τι σχέση έχει ο Μιράν Τσαλικιάν με την μάζωξη της Τετάρτης. Ο Πέτρος έγραψε αυτό που ένιωσε.
Καλό είναι να μην μπλέκουμε πράγματα που δεν έχουν σχέση.

2 «Μου αρέσει»

Έγραψε κάτι η Νεφέλη, και δώθηκε κάποια διευκρινιστική απάντηση.Ναι δεν έχει σχέση με την μάζωξη.Αν θεωρούν οι συντονιστές ότι το θέμα του Μιράν Τσαλικιάν έχει κάποιο ενδιαφέρον,( κατά εμέ τεράστιο), ας διαχωρίσουν το θέμα.

Σωστά. Να διαχωριστεί βεβαίως.

Το έβαλα εκεί για να δείξω πώς ένα μόνο μπαγλαμαδάκι, στο δρόμο, στα σκαλάκια, σε μια χώρα τόσο μακρινή από κάθε άποψη -γεωγραφικά τε και μουσικά- μπορεί να σε συντροφεύει και να σε ενθαρρύνει να μιλήσει η ψυχή σου. Όσο καλά ή όχι καλά παίζει κάποιος. Γιατί η ψυχή έχει σημασία. Για τον απελπισμένο συμφορουμίτη ήταν.

Αυτό που λες το καταλαβαίνω, αλλά από την άλλη βάζεις να παίζει μπαγλαμά ένας επαγγελματίας μουσικός, με παρελθόν σε κορυφαίο σολιστικό συγκρότημα (Δρόμος), πιανίστας μαέστρος και συνθέτης διεθνούς εμβέλειας, που έγραψε τον ύμνο μιας άλλης χώρας.
Είναι σαν να βάζεις τον Τατασόπουλο π.χ. να παίζει μπουζούκι και να λες “είδες; όλα γίνονται”.