Με τί βερνίκι φτιάχνεται η γομαλάκα;

Στο μήνυμα #7 αναφέρεται διεύθυνση και τηλ. του ΑΒΒΙΟ όπου θα προμηθευτείς σάντρακα.¨Ετσι ονομάζεται,δεν ξέρω άλλη ονομασία.Το θέμα βεβαίως είναι να ξέρεις τι θέλεις να κάνεις με αυτήν.
Βαφές βερνικιών (νεοζαπόν είναι η χημική τους ονομασία),υπάρχουν και δεν έχουν καταργηθεί.Βρίσκεις παντού,(ειδικά της εταιρείας ΒΕΡΝΙΛΑΚ), με την ονομασία βαφή βερνικιού ή “μπουκαλάκι”.Καλό είναι να μην την χρησιμοποιείς σε φυσικά βερνίκια,και αν την χρησιμοποιήσεις,να την περνάς με πιστόλι.Με πινέλλο κάνει “βενιές”,και με την μπάλλα ¨τοπιάσματα".

Γειά σου όμορφη παρέα. Θέλω να φρεσκάρω τη γομαλακα σε ένα καπάκι μαντολίνου που εχω φτιάξει γιατί λόγω πολυκαιριας έχει αποκτήσει κάποια σημαδάκια, πως περνάω τις νέες επίστρωσείς εξαφανίζοντας αυτα τα σημαδάκια. Το τρίβω απαλά και επιστρώνω εκ νέου, το περνάω με σκέτο οινόπνευμα πρώτα το τρίβω λίγο και μετα επιστρώνω, επιστρώνω απευθείας, ή πρέπει να βγάλω όλες τις παλιές επιστρώσεις και μετα περνάω. Αν είναι το τελευταίο η λύση, προτίμω να μην το πειράξω καθόλου. Μήπως ξέρετε καμία εναλλακτική λύση πάνω στις ήδη υπάρχουσες επιστρώσεις;