Μετατροπή μαντολίνου σε μπουζούκι με επιμήκυνση μάνικου!

Εχω την εντύπωση ότι το όργανο δεν έχει σωστές αναλογίες (εστω και για μαντολινάτο μπουζούκι)

Πολύ σωστά. Και τεράστιο σε μήκος είναι το μπράτσο, και υπέρχοντρο, και η ταστιέρα μάλλον θέλει ξήλωμα (αφού πρώτα αφαιρεθεί το έξτρα κόντρα πλακέ), και εκείνο το χοντροκατασκεύασμα κάτω απ’ τον καβαλάρη σίγουρα δεν συμβάλλει στην παραγωγή ωραίου ήχου. Ε, δεν είναι υποχρεωτικό να το αγοράσουμε…

Για την ιστορία, πάντως, της αμερικάνικης οργανολογίας, το όργανο έχει ενδιαφέρον.

'Εκοψαν το μάνικο και ένωσαν ενα μεγαλύτερο κομμάτι για να μετατραπεί από μαντολίνο σε μπουζουκοειδές. Σε αυτή τη φωτογραφία δε μπορεί να φανεί αλλά στο ebay διακρίνεται καθαρά η ένωση.

Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα… Έτσι όπως το βλέπω πρέπει να είναι και 1μισο μέτρο…

Σταματήστε τα σχόλια τύπου chat και παρακαλώ πριν γράφει καθένας το οτιδήποτε να το σκέφτεται πρώτα.

Σύμφωνα λοιπόν με τον πωλητή το συγκεκριμένο όργανο έχει μήκος (συνολικό !!!) 37 inches και για να το φέρουμε και στα “δικά μας” δεδομένα σκάρτα 94 cm. Εάν λοιπόν αναλογιστούμε και το πόσο μικρό είναι το σκάφος αφού πρόκειται για μαντολίνο, τότε θα δούμε ότι μοιάζει φυσιολογικό. Μη σας ξεγελά η εικόνα - σαν οφθαλμαπάτη -. Μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το μήκος όλου του μπράτσου είναι περίπου 66.5 cm εκ των οποίων περίπου τα 35.5 cm είναι η επέκταση. Στο μέτρημα του μήκους του μανικιού προφανώς περιλαμβάνεται και η κλειδιέρα.