Μεθοδος Ταμπουρα - Μουσικο Γυμνασιο/Λυκειο Παλληνης

Σε μια αναζητηση βρηκα το παρακατω link
http://www.pmglp.org/01in/tambouras.pdf
απο το site του Μουσικου Γυμνασιου/Λυκειου Παλληνης. Αφορα στη διδακτεα υλη για το μαθημα της παραδοσιακης μουσικης,με τη χρηση ταμπουρα .
Θεωρω οτι απο τη στιγμη που ειναι ελευθερα προσβασιμο σε ολους μεσω της ιστοσελιδας του σχολειου, δεν υποκειται σε πνευματικα δικαιωματα κλπ. Αν παλι κανω λαθος ας διαγραφει το post μου απο τους admins…

Από όσο γνωρίζω το μουσικό γυμνάσιο και λύκειο Παλλήνης έχεις για καθηγητές Εξαίρετους μουσικούς.Κάρολος Κουκλάκης,Ειρήνη Δερέμπεη,Ζαχαρίας Σπυριδάκης,Στρατής Ψαραδέλλης και διάφοροι άλλοι καλλιτέχνες κατά καιρούς.Το θεωρώ ως ένα από τα καλύτερα σχολεία για να στείλει κανείς το παιδί του!

//youtu.be/6Y1fytfSJnU

Αν και έχω σημαντικές αντιρρήσεις ως προς το τι παραδοσιακή μουσική διδάσκεται, ωστόσο η εικόνα μου από συζητήσεις με αρκετούς καθηγητές, μαθητές και γονείς που συμβαίνει να γνωρίζω συμφωνεί με αυτήν του Ζιλ.

Πρέπει να προσθέσω και κάτι που ίσως δεν είναι τόσο ευρέως γνωστό: το Μουσικό της Παλλήνης (και τα Μουσικά γενικότερρα) δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές που σκοπεύουν να γίνουν μουσικοί ή μουσικολόγοι στη ζωή τους. Πολλοί συνεχίζουν τις σπουδές τους ως μαθηματικοί, φιλόλογοι ή οτιδήποτε άλλο, έχοντας απλώς προσθέσει στις αποσκευές τους και μια μουσική παιδεία.

Αυτό στο οποίο συμφωνούν ανεπιφύλακτα όλοι όσων την εμπειρία έχω ακούσει, είναι ότι μαθαίνεις καλά γράμματα εκεί μέσα. Πρόκειται για ένα σχολείο που λειτουργεί όπως θα έπρεπε και θα ευχόμασταν να λειτουργεί κάθε σχολείο, και όχι όπως δυστυχώς είναι ένα σημαντικό ποσοστό δημόσιων σχολείων της χώρας μας.

Νομίζω pepe πως η άποψη σου ενδιαφέρει όχι μόνο εμένα αλλά και αρκετό κόσμο και θα ήταν καλό να μας αναφέρεις τι εννοείς,αν θες φυσικά!Αν και θα βγούμε από το θέμα αλλά νομίζω πως αξίζει!

Αυτή την στιγμή τα Μουσικά Σχολεία έχουν μπεί σε ένα προγραμματισμό υποβάθμισης και απαξίωσης και σε αυτό τον τομέα θα πρέπει να επικεντρωθούμε. Τα Μουσικά Σχολεία αυτή την στιγμή προσφέρουν δωρεάν πολύπλευρες γνώσεις σχετικά με την μουσική και λειτουργούν παραδειγματικά και σαν ενιαία σχολεία. Σίγουρα βελτιώσεις στον τομέα της εκπαίδευσης της μουσικής (παραδοσιακής-ευρωπαικής) πρέπει να γίνουν και πρέπει να γίνονται συνεχώς. Πιστεύω πως το θέμα είναι να σταματήσει η υποβάθμισή τους από το υπουργείο και να συνεχίσουν να υπάρχουν!
Δεν είναι δυνατόν ο υποτίθεται πυλώνας (τρομάρα του) της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης υπουργός παιδείας να δηλώνει στους γονείς των παιδιών που είναι στα μουσικά σχολεία να πάνε να μάθουν μουσική σε ωδεία…
Τα σχολεία αυτή την στιγμή που μιλάνε έχουν πρόβλημα σίτισης, μεταφοράς και προπάντων το υπουργείο δεν έχει προβεί ακόμα σε προσλήψεις αναπληρωτών σε πολλές ειδικότητες με αποτέλεσμα τα παιδιά να βολοδέρνουν στα σχολεία.

Αγαπητέ Ζιλ, μπροστά στα θλιβερά (και γνωστά) που αναφέρει ο Βλαδίμηρος, νομίζω ότι οι αντιρρήσεις μου είναι ανεπίκαιρες. Ας μείνουμε στο ότι

και αν η άποψη που παρέχουν σχετικά με την παραδοσιακή μουσική κάποιους δεν τους βρίσκει σύμφωνους (εμένα δηλαδή), δε θα χαλάσει ο κόσμος.

Δυστυχώς αυτά τα προβλήματα παραμένουν άλυτα γιατί…(μην το πάμε στο πολιτικό βραδιάτικα!!!)… Θα τα πούμε και από κοντά κάποια στιγμή!

is here no thread for all the percussions in Rembetiko?
glasses
komboloi
wood
tamburin
spoons

xairetismata
simon