Μακάμια - Κλίμακες - Δρόμοι

Το άρθρο ‘Κλίμακες, δρόμοι και maqams’ :
http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=article&sid=3396
σε συνδυασμό με τα παρακάτω 3 σχετικά άρθρα που μαζί με τα σχόλια και τις απαντήσεις μετετράπησαν και αποτελούν ένα είδος επίτομης εγκυκλοπαίδειας για τα θέματα των Μακαμιών –, Κλιμάκων και δρόμων (τρόπων) έτσι ώστε ο αρχάριος αλλά ακόμα και ο αδαής ν’ αποκομίζει γνώση.

Temperaments (Συγκερασμένα & Ασυγκέραστα Συστήματα):
http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=article&sid=3297

Ουσάκ
Vs Χιτζάζ:
http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=article&sid=3246

Κούρδισμα Φυσαρμόνικας:

http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=article&sid=3197

Θα ήθελα τα σχόλια σας ,ειδικά πτυχιούχων μουσικών ώστε να τα εμπλουτίσουμε με παραπάνω γνώσεις θεωρητικές και πρακτικές αλλά και πιθανόν να διορθώσουμε τυχόν ασάφειες παρʼ όλο που πιστεύω ότι έχω καταβάλει κάθε προσπάθεια για πλήρη διασταύρωση και τεκμηρίωση των κειμένων από πολλές πηγές (οι πηγές αναφέρονται στα σκαριφήματα).
Μπορεί αυτά που σας γράφω να φαίνονται από πρώτη άποψη διαφημιστικό υλικό όμως σας διαβεβαιώνω ότι είναι προϊόν πολύμηνης προσπάθειας που εμένα βοήθησαν στην εκμάθηση και χρήση της Διατονική & Χρωματικής Φυσαρμόνικας και εσάς πιστεύω ότι αν τα μελετήσετε προσεκτικά θα σας βοηθήσουν τα μέγιστα οποιοδήποτε μουσικό όργανο κι αν παίζετε.

Όσοι βρίσκουν δύσκολο το θεωρητικό μέρος και επιθυμούν άμεση πρακτική εξάσκηση ας ασχοληθούν μόνο με το τελευταίο κεφάλαιο του άρθρου

Στέφανος

κ.Στέφανε, δεν είναι και τόσο …κολακευτικό να αναρτάτε συνέχεια, σε άλλο φόρουμ ένα άρθρο και να μάς καλείτε να το δούμε εκεί.
Κι εμείς φόρουμ μουσικοουβέντας είμαστε.

Εάν θέλετε την συμμετοχή μας, καλό θα ήταν να αναρτάτε εδώ τις εργασίες σας.

Φιλικά

Το ξέρω ότι δεν είναι κολακευτικό ειδικά δε αν το αντίστοιχο site είναι και ανταγωνιστικό τότε θα ήταν και ανεπίτρεπτο εκ μέρους μου και θα έπρεπε να διαγράφεται αμέσως.

Όμως από την Google , απαγορεύεται το ίδιο κείμενο σε πολλά sites εκτός από το πρώτο στο οποίο πρωτοδημοσιεύτηκε ,αλλιώς η Google παύει να επεξεργάζεται τα tags και όλων των υπολοίπων άρθρων και posts αυτών των sites. (συνέβη σε κάποια γνωστή Μουσικο-ιστοσελίδα η οποία αναγκάστηκε να διαγράψει δεκάδες posts).

Επειδή οι εργασίες που μέχρι στιγμής ανάρτησα στην ιστοσελίδα σας ήταν προϊόν πολύμηνων προσπαθειών και όπως βλέπετε πολυσέλιδες και έχω την πεποίθηση ότι είναι εμπεριστατωμένες και τεκμηριωμένες πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμες και σε επισκέπτες και άλλων sites.

Ποτέ δεν ζήτησα τη συμμετοχή σε ένα απλό post μικρού κειμένου που θα ήταν ελαχίστης χρονικής διάρκειας για να το συγγράψω.

Δεν θα είχα βέβαια παράπονο , αν σαν συντονιστής, το διαγράφατε.

Πάντως σας δίνω το λόγο μου ότι δεν θα αναρτήσω στο μέλλον παρόμοιο θέμα.

Στέφανος