[Από συντονιστή Πέπε:
Το παρόν μήνυμα και όσα ακολουθούν, μέχρι το #63, μετακινήθηκαν από άλλη συζήτηση. Πριν τη μετακίνηση, το παρόν απαντούσε στο εξής προηγούμενο μήνυμα:
«Στο βιβλίο του Βαρθαλίτη που ξαναπαρέπεμψα πρόσφατα υπάρχει η μαρτυρία -ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλες- ενός γνωστού του από τη γειτονιά στα Άσπρα Χώματα, του Νίκου Π. Καλλίτση , που λέει ότι στο μαγαζί που άνοιξε ο ίδιος ο Μάρκος το 1947 έπαιζαν ο Μάρκος, ο Μπάτης, ο Παπαϊωάννου κι ο Τσιτσάνης […] και είχε και πίστα και χορεύανε. Παίζανε ζεϊμπέκικα, χασάπικα, αλλά και συρτά (σελ. 1027, στον Β’ τόμο). Λίγο παρακάτω (σελ. 1038) έχει μια φωτογραφία από μαγαζί, δεν ξέρω αν είναι το ίδιο αλλά διακρίνεται ο Μάρκος μεταξύ άλλων μουσικών, μισοκρυμμένος πίσω από όρθιους χορευτές. Οι χορευτές εμφανέστατα χορεύουν συρτό ή καλαματιανό.»
Τέλος συντονιστικής παρέμβασης.]
Ε…πώς δεν ξέρεις; Αφού ακριβώς από κάτω ο μάρτυρας γράφει πως πρόκειται για το 1956 και για τη ΜΑΝΤΟΥΜΠΑΛΑ
Άνοιξε τέτοιο μαγαζί ο Μάρκος το 1947; Κι έπαιζε, λέει, κι ο Τσιτσάνης εκεί; Δεν το έχω ξανακούσει και διατηρώ όλες τις επιφυλάξεις του κόσμου (άσε που ο Βαρθαλίτης δεν μου φαίνεται και πολύ της διασταύρωσης στοιχείων/τεκμηρίωσης).
Το 1947 ο Μάρκος δεν ήτανε στου ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΥ; Πουθενά στην “Αυτοβιογραφία” του δεν αναφέρει για μπουζουκάδικο που άνοιξε το 1947. Και το λέγανε, λέει ο Καλλίτσης", “Ο Μάρκος” και το έκλεισε η αστυνομία…Αυτά ταιριάζουν στο πρώτο μαγαζί που άνοιξε ο Μάρκος 11 χρόνια νωρίτερα, που το λέγανε “Ο Μάρκος” και το “έκλεισε” η αστυνομία