Λογότυπο του οργανοποιού σε καπάκια μπουζουκιών

Δεν τον ρώτησα καν. Ηθελα την υπογραφή του,γι αυτό πήγα σε αυτόν.Στο μαγαζί του όμως εχω δει όργανα, χωρίς υπογραφή.

2 «Μου αρέσει»

Για την ιστορια του νήματος να πω ότι στο ακόλουθο βίντεο, ο Βαρλας υποστηρίζει πως αυτός ξεκινησε να βάζει το όνομα του στο καπάκι γιατί όλοι είχαν αρχίσει να τον αντιγράφουν στις φιγούρες των μπουζουκιων του και επισης το καπάκι ειναι το σημείο που προβάλλεται περισσότερο απο οποιοδήποτε αλλο σημείο του οργανου στην τηλεόραση. Τέλος κλείνει ότι ακομα και αυτό πάλι του το αντέγραψαν.

2 «Μου αρέσει»

Ε εντάξει δεν το ξέρεις ρε συ Πάνο?Είναι στο dna του Έλληνα αυτό…πρέπει να λέει ότι σε κάτι είναι πρώτος ο καθένας.Και δεν το λέω μόνο για τον Βάρλα αυτό που δεν τον ξέρω και μπορεί να το έκανε και πρώτος αλλά και έτσι να έγινε σιγά την πατέντα.

1 «Μου αρέσει»

Φίλε Lambros.L , λυπάμαι για το ρατσιστικό σχόλιο σου. Ελπίζω να το έχεις καταλάβει ήδη και να αναθεωρήσεις… Είναι και αχρείαστο όμως, αφού όπως ο ίδιος λες, δεν γνωρίζεις αν όντως ο κ. Βαρλάς το έχει κάνει πρώτος (και άλλοι το βρήκαν ενδιαφέρον και ακολούθησαν).
Θα είχε πράγματι ενδιαφέρον και θα πρόσθετε κάτι στο θέμα αν πράγματι γνώριζες κάποιον οργανοποιό (όχι τον Λεωνίδα Fender) που να προηγήθηκε!
Βέβαια, κλείνεις λέγοντας “σιγά την πατέντα” και δίνεις την εντύπωση πως έκατσες να γράψεις για κάτι που σου είναι αδιάφορο (η πατέντα αυτή) απλώς για να μειώσεις έναν οργανοποιό. Η τουλάχιστον σε μένα αυτή την εντύπωση δίνει η απάντησή σου.
Ελπίζω να μην βρεις προκλητικό το σχόλιο μου , άλλωστε δεν σε γνωρίζω και οπωσδήποτε δεν έχω “προσωπικά” μαζί σου :slight_smile:

1 «Μου αρέσει»

Κατάλαβα δηλαδή επειδή έγραψα αυτό για το dna των Ελλήνων είμαι ρατσιστής?Αν θες μπορώ να σου αριθμήσω εκαντοντάδες τέτοια περιστατικά που εμείς εδώ λέμε ότι τα κάναμε πρώτοι την ώρα που οι άλλοι ήταν κρεμασμένοι στα δέντρα και ζούσανε σε σπηλιές.Σε αυτό αναφερόμουν και νομίζω μπορείς να καταλάβεις ότι το έγραψα χαριτολογώντας με μια δόση αλήθειας.Αν σε προσβάλει παρόλα αυτά αναθεωρώ.
Για την ιστορία του λογότυπου.Ναι δεν γνωρίζω ποιός το έκανε πρώτος.Αν εσύ το γνωρίζεις όπως ο Βάρλας πες μας να το μάθουμε.Έχεις ακούσει κάποιον άλλον να λέει ότι αυτός το έκανε πρώτος και θίχτηκε ο Βάρλας?Να μας το πείτε ανοιχτά όμως με ονόματα όχι έχω ακούσει ή ξέρω αλλά δεν το λέω.Δεν μείωσα τον Βάρλα με το σιγά την πατέντα.Γιατί πολύ απλά δεν είναι πατέντα ούτε καταχορήται κάπου ως πατέντα ή καινοτομία.
Και επειδή είδα το βίντεο να σου πω ότι το σχόλιο του Βάρλα σε αυτό το κομμάτι ήτανε αχρείαστο.Αντιθέτως τον παραδέχτηκα εκεί που είπε την άποψή του για τα όστρακα και τις διακοσμήσεις στο καπάκι που επηρεάζουν τον ήχο του οργάνου.
Αλίμονο να έχεις προσωπικά μαζί μου ή εγώ με εσένα που δεν γνωριζόμαστε.Σε forum είμαστε και νομίζω ότι μπορούμε να γράφουμε την άποψή μας.

5 «Μου αρέσει»

Προσωπικά δεν έχω κόλλημα με κανέναν οργανοποιό. Ο Βάρλας έχει πολύ καλό ήχο στα όργανα που κάνει, αλλά στο θέμα υπογραφής στο καπάκι, υπήρχαν και πριν από εκείνον. Πχ κιθάρα του 1950 Απαρτιάν (σίγουρα θα υπάρχουν και παλιότερες) με υπογραφή εμφανέστατη και μάλιστα πυρογραφία.

Μη κολλάμε όμως σε μικρά πράγματα. Ας μείνουμε στο ζουμί :wink:

4 «Μου αρέσει»

Το λογοτυπο δεν ειναι κατα την αποψη μου κατι το κακο ή ασχημο. Ειναι και στο γουστο σου βρε αδερφε, αμα θες μην παιρνεις. Το κακο ειναι ενας παικτης απειρος να νομιζει οτι το οργανο ειναι καλυτερο απο καποιο αλλο, επειδη ακριβως εχει λογοτυπο και μεγαλη αξια χρηματικη. Δε μου πολυαρεσει, ουτε και στους απαρτιαν, πανω στο καπακι. Αντιθετως σε ενα ομορφο σημειο οπως το σκαφος ή το καραολο (απο πισω), ειναι και ομορφη πινελια. Νταξει καταλαβαινουμε ολοι ομως, οτι οταν καποιος τα ακουμπαει, θελει να το δειξει κιολας πολλες φορες. Για το χαβαλε της υποθεσης, εχω παιξει με μπουζουκια Βαρλα, το ενα ειχε στο καπακι το αλλο οχι. Αυτο χωρις, ηταν πολλα κιλα καλυτερο οργανο απο το αλλο. Τυχαιο? Ναι! :smile:

2 «Μου αρέσει»

Οι πυρογραφίες δεν είναι για να διαφημίζεται από μακριά ο κατασκευαστής, αλλά για να φαίνεται αν το όργανο έχει πάνω του τα αυθεντικά μέρη (πχ ότι δεν αλλάχτηκε καπάκι).

2 «Μου αρέσει»

Καμια διαφωνια Νικολα. Και ειπα οτι μαρεσει σε αλλα σημεια! δεν μου πολυαρεσει σαν αισθηση στο καπακι απλα! δεν ειμαι κατα των αναγνωριστικων. Βοηθουν αλλωστε και στην υπεραξια του οργανου αν γινει ιστορικο!

1 «Μου αρέσει»

Αν του ζητήσεις όργανο χωρίς όνομα στο καπάκι θα στο φτιάξει το όργανο ή θα σε στείλει με τον τρόπο του αλλού?

Αν μιλας για τον Βαρλα δεν ξέρω, βέβαια έχει κάνει το όνομα που του δίνει το δικαίωμα να ρίχνει άκυρα σε οσες δουλειές θέλει.
Αν εχω καταλάβει καλά οι παίχτες καίγονται για ενα μπουζουκι του και όχι αυτός για να φτιάξει σε κάποιον.
Χονδρικά το λες και μαγκιά του.

2 «Μου αρέσει»

Ετσι ειναι. Ο αγοραστης σε τετοιες περιπτωσεις, αν δεν ειναι κανας ονομαστος, ερχεται προ τετελεσμενων. Αυτο γιατι η πλειοψηφια, του εδωσε το πρασινο φως για τη δουλεια του. Παντως ξαναλεω, ο Βαρλας δε βαζει σε ολα τα μπουζουκια λογοτυπο στο καπακι.

1 «Μου αρέσει»

Ναι Παναγιώτη για το Βάρλα ρωτάω γιατί δεν ξέρω.
Τώρα βέβαια αυτό που λες δεν είναι τόσο μαγκιά το ότι έχει όνομα και ρίχνει άκυρα.
Το λογότυπο στο καπάκι με ψιλοχαλάει προσωπικά.Για παράδειγμα δεν θα ήθελα να έχει τίποτα πάνω το καπάκι ούτε φιγούρες ούτε κάτι άλλο.Ίσως ένα μικρό κομμάτι σαν προστατευτικό για την πέννα αλλά και αυτό υπό σκέψη.Να το είχε το λογότυπο στο καράουλο δεν θα με πείραζε.Όπως γράφουνε μάρκα οι ηλεκτρικές κιθάρες ας πούμε.

1 «Μου αρέσει»

Όταν λέω μαγκιά του εννοώ ότι κάτι έκανε καλά για να φτάσει στο σημείο να δηλώνει ότι τα μπουζουκια του ξεκινάνε από 2.500 ευρω και πάνω με αναμονή από 2 χρονια και πάνω και να έχει τόση ζήτηση.
Προσωπικά το έχω πει ότι δεν θα αγόραζα Βαρλα ειδικά τώρα που προμοταρει τον γιο του και τα περισσότερα λογικά τα φτιάχνει ο μικρός.
Δηλαδή να δώσω 3 χιλιάρικα και μετά να πάρω και μπουζουκι που δεν είναι Βαρλας.
Το ότι λέει ότι ο γιος του είναι ήδη καλύτερος από αυτόν μου ακούγεται όπως όταν η μανα μου λέει ότι έχει το πιο όμορφο παιδί στον κόσμο.

2 «Μου αρέσει»

Προσωπικά το βρίσκω τρομερά αντιαισθητικό να βάζει κάποιος το όνομα του στο καπάκι του οργάνου ( Απο τον Απαρτιάν μέχρι σήμερα) . Καταλαβαίνω τι σκοπό εξυπηρετεί όμως θα ήταν καλύτερα να ξεχωρίζει το όργανο απο την δουλειά του μάστορα. Βέβαια σε μια αγορά που ο ένας αντιγράφει από τον άλλον ( φιγούρες , τρύπες , κτλ) ένας επαγγελματίας μπορεί να σκεφτεί ας πάει στο καλό θα το βάλω να προστατέψω την δουλειά μου.
Δεν νομίζω να υπάρχουν κλασικές κιθάρες , βιολιά ή τσέλα με αντίστοιχες πυρογραφίες ή ταμπέλες τουλάχιστον σε εμφανές σημείο του καπακιού.

Βρίσκω την κριτική σου όσον αφορά αυτό το σημείο κάπως άδικη. Λογικό το βρίσκω ένας άνθρωπος με ένα μαγαζί τόσων χρόνων να θέλει να έχει μια συνέχεια και προσπαθεί να βοηθήσει τον γιό του.

1 «Μου αρέσει»

Δεν αντιλέγω, και λίγο πολυ ολοι το ίδιο θα κάναμε στην θέση είτε του γιού ειτε του πατέρα.
Αλλά για να ειμαστε ειλικρινείς, μπορεί ένας πατέρας να είναι αντικειμενικός για το παιδι του ειδικα όταν απο τις δηλωσεις του εξαρτάται ολο το οικονομικο μέλλον του παιδιου του ?
Για να δεχθώ την δήλωση του θα πρέπει να περάσουν χρονια να δουμε τα μπουζουκια του γιου του αν αντέχουν, πως ακούγονται και αλλα πολλά.
Οποτε θεωρώ ότι δεν είμαι άδικος απο την στιγμή που δεν κατηγόρησα καποιον.
Τελος πιστεύω η Τέχνη δεν κληρονομείται , ισως κάποια “μυστικά” της να μπορούν να διδαχθούν αλλα και πάλι δεν μπορείς να φτάσεις ψηλά αν δεν το έχεις.
Στην ελλαδα απλά μας κακοφαίνεται γιατι εδω κληρονομουμε απο τις άδειες λαϊκής και την σύνταξη του μπαμπα στρατηγού (που ήταν ταγματάρχης), μέχρι το προθυπουργιλικι…

1 «Μου αρέσει»

Καλημέρα, στο καπάκι δεν νομίζω, στην πλάτη σε βιολιά έχω δει.

Επίσης παιδιά, πολύ συχνό είναι στα μαντολίνα, σε Γαλλικά, Ιταλικά και Γερμανικά να μπαίνει πυρογραφία/υπογραφή στο καπάκι.

Ευτυχώς για μένα, κανένα από τα όργανα που έχω δεν έχει πυρογραφία, ούτε η Απαρτιάν μου (!!!) γιατί είναι κάτι που -όπως σε πολλούς- δεν μου αρέσει.
Αυτό δεν σημάινει ότι κάτι πολύ καλά μπουζούκια του Καρβούνη ή του Βαρλά (με όνομα στο καπάκι και στο καράολο) ή του Λαζαρίδη ή του Ζοζέφ με πυρογραφίες πίσω, δεν τα έχω “ζηλέψει” :grin:

5 «Μου αρέσει»

Από όσο γνωρίζω τα χειροποίητα βιολιά των επωνύμων κατασκευαστών, παλαιών και σύγχρονων δεν φέρουν πουθενά πυρογραφία τουλάχιστον εξωτερικά του οργάνου.
Κάποια βιολιά που φέρουν πυρογραφία στο πίσω μέρος της πλάτης ή του καράολου είναι όργανα από μεγάλα εργαστήρια παραγωγής και είναι αντίγραφα από γνωστά μοντέλα παλαιών διάσημων κατασκευαστών όπως: Stradivari, Guarneri, Amati κ.α.

Υπάρχουν κάποιες λίγες εξαιρέσεις όπως ο Panormo o οποίος έβαζε πυρογραφίες