Λιγη βοηθεια στον... επισκευαστη τριχορδου!

Γεια χαρα σε ολους! Πριν λιγο καιρο επεσε στα χερια μου ενα φτηνιαρικο τριχορδο το οποιο ομως εχει απιστευτο αλλα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ηχο:). οι χορδες ηταν ψηλα αλλα το οργανο τελειως ευθειο και πιστευω πως θελει απλα κατεβασμα ο καβαλαρης.Το προβλημα μου ειναι οτι Στο καπακι για φιγουρα εχει χαρτι και θελω να μαθω μηπως ξερει κανεις καποιο τροπο για να το αφαιρεσω χωρις να πληγωσω το καπακι. (μετα θα φτιαξω μια λιτη ζωγραφιστη φιγουρα και λογικα θα πρεπει να ξανα βερνικαρω πανω στο σχεδιο)

Γιατί δεν πας να ζητήσεις κάποια γνώμη από κάποιον μάστορα κοντά σου; (δεν λέω να το πας για να στο φτιάξει, να το πας για να το συζητήσετε)

Για να αφερεσεις την χαρτοφιγουρα που εχει το μπουζουκι πρεπει να βγει ολο το βερνικι που υπαρχει στο καπακι. Δεν γινεται να βγει σε αυτο μονο το σημειο. Η γνωμη μου ειναι οτι το μπουζουκι αυτο που ειναι της ταξης των 160-200 ευρω το πολυ το να κανεις ολη αυτη την διεργασια δεν σε συμφερει. Θα πρεπει να λουστραριστει μετα ολο το οργανο. Η φιγουρα εστω και χαρτενια προστατευει καπως τα χτυπηματα απο την πενα. Η ζωγραφια που θες να κανεις δεν γινεται το καπακι εχει νερα και δεν ζωγραφιζεται. Αστο ετσι γιατι ζημια θα κανεις και δεν θα υπαρξει καμμια απολυτως διαφορα.

Για δες στο παρακάτω λινκ τι έκανα εγώ για το μπουζούκιμ μου που ήταν παρόμοια περίπτωση.
Ελπίζω να βοηθήσει.
http://www.rembetiko.gr/forums/showthread.php?20300-φιγουρα-στο-καπακι&p=173907#post173907

Ετσι μπραβο παιδια να τον βοηθήσουμε να το φτιαξει…

Αν και οταν πιανει τριχορδο ειναι λιγο ζημιάρης… :112:

Εγγρ013.amr :063:
Εγγρ018.amr :063:

Ασχετο λιγακι, αλλα το απογευμα μου εφτιαξε το κεφι…
επιστροφή στο θεμα μας… συγγνωμη

φιλος το μπουζουκι που εχω ειναι ακριβως το ιδιο με το δικο σου! το σχεδιο γυρω γυρω απο το καπακι το μανικι ο καβαλαρης ολα ιδια! την φιγουρα πως την χωνεψες μεσα στο καπακι? το εφαγες και την κολλησες? αμα ειναι να μην την κανω ζωγραφιστη! παντως το εκανες πολυ ωραιο! μπραβο!

Η φιγούρα δεν είναι χωνευτή, είναι κολλητή (καπλαμάς κολλημένος πάνω στο βερνίκι με βενζινόκολλα). Αν θυμάμαι καλά την περιέγραψα την όλη διαδικασία στο συγκεκριμένο ποστ. Δες το από την αρχή όλο το ποστ και θα βρείς αρκετά στοιχεία.
Η φιγούρα από χαρτί με πολλή προσοχή βγαίνει αλλά όλο και κάποια ξημιά θα κάνει στο βερνίκι.
Δούλεψε το. Αν πιάνουν τα χέρια σου δεν είναι δύσκολο.