λιγες γνωσεις

καλησπερα παιδια…παιζω μπουζουκι 2 μηνες μονος μου…εχω μαθει τις νοτες…και δυο δρομους…χιτζαζ και μινορε…μετα απο αυτα δεν ξερω τι να κανω πλεον…?να μαθω κανα τραγουδακι με ταμπλατουρα…?παντως ενα φιλος μου που πεζει μπουζουκι μου ειπε χωρις ταμπλατουρα μονο με το αυτι…εσεις το προτεινεται…

εάν μπορείς να διαθέσεις κάποια χρήματα να πας σε δάσκαλο.αν μάθεις μόνος είναι σίγουρο ότι θα μάθεις λάθος και μετά θέλει πολύ κόπο να το αλλάξεις

Γεια σου Gogos19 και καλώς ήρθες στο Ρεμπέτικο Φόρουμ. Ο φίλος Γιώργος τα είπε μια χαρά. Να πας σε ένα δάσκαλο αν μπορείς, είναι πολύ βασικό στην αρχή. Εστω και για κάποια αρχικά μαθήματα: πως να κρατάς το μπουζούκι, την πένα και κάποιους αρχικούς δακτυλισμούς.

Με το αυτί για μένα είναι το καλύτερο. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δεν θα κοιτάς και ταμπλατούρες όποτε είναι διαθέσιμες.

Καλή αρχή!!

Φίλε Γκόγκο, καλή αρχή.

Δε θα το έλεγα ακριβώς όπως τα παιδιά παραπάνω: αν πας σε δάσκαλο, καλό θα είναι φυσικά. Αν όμως δεν πας δε σημαίνει οπωσδήποτε ότι θα κάνεις λάθος αρχή.

Ως προς το ερώτημά σου: Μπορείς να βγάλεις κομμάτια με το αφτί; Αν ναι, τότε προχώρα το οπωσδήποτε, δεν το συζητάμε καν. Παράλληλα με ό,τι άλλο κάνεις, μάθημα ή ταμπλατούρα κλπ. Αν δεν μπορείς, τότε σου χρειάζεται κάποια βοήθεια μέχρι να αποκτήσεις μεγαλύτερη εξοικείωση με την όλη διαδικασία, οπότε καταλήγουμε και πάλι στο δάσκαλο ή την ταμπλατούρα.

Αν για οποιοδήποτε λόγο δε θέλεις δάσκαλο, μια άλλη βοήθεια είναι τα διάφορα βιντεάκια που κυκλοφορούν στο Γιουτιουμπ, σαν μικρά τζάμπα μαθήματα. Δεν είναι το ίδιο βέβαια, αλλά είναι κάτι.

Κανε οτι σε κάνει να περνάς καλα με το οργανακι. Όλα τ αλλα έρχονται μόνα τους.

Νομιζω οτι ο Δημητρης Μυστακιδης εδωσε την καλυτερη απαντηση!!!Ειμαι και εγω αυτης της αποψης.Οσο πιο ομορφα αισθανεσαι οταν παιζεις τοσο θα το θελεις πιο πολυ και απο κει και περα τα υπολοιπα τα βλεπεις.

παιδια σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας…ειλεικρεινα ευχαριστω…γιατι το ειχα μερακι απο μικρος για το μπουζουκι…επειδη ομως αυτον το καιρο ειναι δυσκολο να παω σε δασκαλο θα προσπαθησω μονος μου…οτι εχω μαθει ασκησεις,δρομους(2),το εχω μαθει απο βιντεακια στο youtube…πιστευετε οτι θα ηταν καλο να αγορασω ενα βιβλιο…μονος με το αυτι δεν μπορω να βγαλω κοματτι ειναι αδυνατον…με κανενα βιντεακι και λιγο απο ταλπλατουρα κατι γινεται με πολυ κοπο…επισης γνωρισω της νοτες…οτι εχετε να μου προτεινεται καλο θα ειναι…

Φιλε μου μην προσπαθεις να αποφυγεις τον κοπο,αν δεν βρεξεις κ…ο,δεν τρως ψαρι!!!

Λιγο ψαξιμο θελει…Οχι τιποτα το ιδιαιτερο…Να μην τα θελουμε κ ολα στο χερι…

Δες εδω φιλε μου,στο καναλι αυτου του χρηστη στο youtube…Σου παραθετω ενα βιντεακι απο αυτον…

mastering.gr Nομιζω πως και για αρχαριους και πιο προχωρημενους ειναι ιδανικο.