Λαϊκά όργανα Σταγάκη

Χεραιτω το φόρουμ
Παρατήρησα ότι ο σταγακης στο οργανοποιειο του εκτός από λύρες και άλλα κρητικα όργανα
έχει και μπαγλαμαδες οι οποίοι από ότι έχω δει στην ιστοσελίδα του είναι πολύ ωραίοι και καλοφτιαγμένοι για την τιμή τους ! Θα θελα όμως και μια δεύτερη αποψη καθώς δεν έχω πιάσει από κοντά κανένα από τα οργανακια και επειδή αποταμιευω για να πάρω καλύτερο οργανακι και θέλω και αλλες απόψεις
Ευχαριστώ τους πάντες εκ των προτέρων

Η οικογένεια Σταγάκη έχει παράδοση στις κρητικές λύρες. Έχω πιάσει, έχω ακούσει, έχω φίλους που έχουν λύρες τους. Εξαιρετικός ήχος. Πολύ καλές κατασκευές.
Όσον αφορά όμως τους μπαγλαμάδες ή τους τζουράδες τους, χωρίς να φανεί προκατάληψη, δε νομίζω ότι θα ήταν μια από τις πρώτες μου επιλογές. Όχι γιατί έχω να καταλογίσω κάτι στον Μανώλη και στο οργανοποιείο του, αλλά όπως δε θα έπαιρνα κρητική λύρα κατασκευασμένη από τον Καρβούνη, τον Βάρλα, τον Κλεφτογιάννη κλπ (παρόλο που είναι εξαιρετικοί μάστορες), έτσι θα έπαιρνα και ρεμπετο/λαΙκά όργανα από τον Σταγάκη.

Ναι καταλαβαίνω τι λες απλώς άμα το δούμε από αυτήν την πλευρά δεν μπορώ να πάρω λαϊκό όργανο από κανένα μάστορα στην Κρήτη γιατί σχεδόν όλοι φτιάχνουν και κρητικά όργανα. Και επειδή δεν μπορώ να πάω ακόμα στην Αθήνα ε καταλαβαίνεις είναι θέμα διαθεσιμότητας

Καταλαβαίνω τη λογική που το λες, αλλά στη θέση σου θα κοιτούσα κατασκευαστές που έχουν ειδίκευση περισσότερο σε λαουτοειδή παρά σε λύρες. Δε ξέρω κατά πόσο σε βοηθάει σαν σκέψη. Επίσης σίγουρα υπάρχουν και κατασκευαστές που ασχολούνται περισσότερο με την οικογένεια του μπουζουκιού. Ρίξε μια ματιά σε αυτή τη λίστα (αν και δεν είναι πολύ ενημερωμένη).

2 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ πολύ νομίζω ότι θα βρω κάτι ποιο αξιόλογο και αν καταφέρω να επισκεφτω κάποιους όταν θα έχω την οικονομική δυνατότητα ευχαριστώ πολύ .