Βοήθεια για μπουζούκι.

Λοιπόν χαίρεται και καλώς σας βρήκα στο φόρουμ. Έχω διαβάσει αρκέτα θέματα και σχετικά με αυτό που ψάχνω , έχω κάνει κάποια αναζήτηση μόνο διαδικτυακά ως τώρα και έχω μπερδευτεί αρκετά . Λοιπόν πιο συγκεκριμένα. Γουστάρω πολύ το ρεμπέτικο , είμαι αδαής ως μουσικός , γρατζούνισα πριν κάποιο καιρό το μπουζούκι ενός γνωστού μου που παίζει , και με 2 νότες που έπαιξα κατάλαβα ότι όπως και να έχει θα μάθω να παίζω. Οπότε για αρχή θέλω κάτι όσο το δυνατόν φθηνό αλλά ταυτόχρονα αξιοπρεπές που δεν θα με ζορίσει (είτε βγάζοντας προβήματα , είτε κάνοντας την ζωή μου δύσκολη στα πρώτα βήματα ). Αν έχετε κάποια πρόταση θα προτιμούσα να ειναι είτε Θεσσαλονίκη είτε Σέρρες.

Υ.Γ. Έχω διαβάσει σε άλλα παρόμοια θέματα ότι προτείνετε πριν την αγορά να έχω παίξει λίγο και τα σχετικά αλλά ως ανίδεος κατα πάσα πιθανότητα δεν θα καταλάβω και πολλά και πολύ πιθανόν να με κοροϊδεψει ο κάθε καταστηματάρχης αρκετά εύκολα. Επίσης δεν έχω κάποιον γνώστη να πάω μαζί του ώστε να με βοηθήσει.

Οποιαδήποτε βοήθεια σχετικά με τα παραπάνω αλλά και οποιαδήποτε συμβουλη προς κάποιον αρχάριο (αλλά αποφασισμένο να παίζει τουλάχιστον “καλά” ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

καλώς ήρθες μπάμπη!
άμα το γουστάρεις και σε ψήνει, απλά ξεκίνα το! βρες ένα δάσκαλο ή ένα φίλο να σου δείχνει, και πηγαίνετε οπωσδηποτε μαζί για όργανο.
στη θεσσαλονίκη υπάρχουν πιο φτηνές (και αξιοπρεπείς στα ίδια λεφτά) επιλογές από την αθήνα, προτείνω να επισκεφτείς τον παπαδάμου και τον δεκαβάλλα. ο πρώτος έχει ποικιλία σε ηχοχρώματα και καλές τιμές σε φουλ χειροποίητα όργανα, του δεύτερου έχω δει πολύ ωραία όργανα με καθαρό ήχο στην οικονομική σειρά. ας πούνε και οι βόρειοι καμία γνώμη, πέρα από τα γνωστά μαζικής παραγωγής.
αν σε ενδιαφέρει η αγορά μεταχειρισμένου, τότε έχεις περισσότερες επιλογές στα ίδια λεφτά. το θεωρώ την καλύτερη λύση, χρειάζεσαι όμως κάποιον που να ξέρει, ψάξιμο και υπομονή.
έχε το νου σου μηπως κανονιστεί καμιά μαζωξη του φόρουμ στην θσσαλονίκη, θα γνωρίσεις αρκετά μέλη και είναι ωραία παρέα!
καλή τύχη και καλή αρχή σου εύχομαι.
νίκος

Καλησπέρα Μπάμπη,
με το καλο να ξεκινήσεις αγαπητέ … Βλέπω είσαι και “πιτσιρικάς”, οπότε διπλό το κέρδος. Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπουμε νέα παιδιά να σχολούνται με τη μουσική και μάλιστα αυτή τη μουσική.
Από τη μεριά μου θα είμαι κάθετος στις δυο επιλογές που θα σου προτείνω μια και από όσο διάβαζα δεν θέλεις να ξεπαραδιαστείς.

Η πρώτη είναι στο Στάμκο ( Νιαβέντ) στο Κορδελιό … Έχει πολύ αξιόλογα τρίχορδα ( φαντάζομαι τρίχορδο σε ενδιαφέρει) σε τιμές που πραγματικά απέχουν πολύ από τις τιμές της πιάτσας στη Θεσσαλονίκη. Μπορείς να βρεις όργανο με 500-600 ευρώ το οποίο σε τίποτε δεν υστερεί από τους υπόλοιπους ( η υψηλή τιμή δεν κάνει απαραίτητα την υψηλή ποιότητα, σε κάποιες περιπτώσεις την κάνει, αλλά όχι σε αυτήν την περίπτωση κατά την άποψή μου) . Απλά ο Στάμκος έχει ας το πούμε πιο συγκεκριμένη γραμμή παραγωγης, βγάζει πιο “μαζικά” τα όργανα του στα ίδια σχεδόν κάθε φορά σχέδια, τα οποία μάλιστα φεύγουν αμέσως με αυτές τις τιμές.

Η άλλη επιλογή είναι να έρθεις σε επαφή με τον εκλεκτό μας φίλο εδώ στο φόρουμ και εξαίρετο οργανοποιό τον Νικόλα Φεραίο (@Nikolas_Fereos) , όπου τα όργανά που φτιάχνει απλά είναι καταπληκτικά από κάθε άποψη (τόσο από ήχο, όσο από εμφάνιση). Πριν ένα μήνα περίπου ξέρω ότι είχε δυο μπουζούκια έτοιμα τα οποία ήταν και τα δυο εξαιρετικά. Το ένα μάλιστα από σφενδάμι προσωπικά το λάτρεψα! Τα είδαμε και τα δοκιμάσαμε από κοντά. Βρίσκεται στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης. Προσωπικά θα σου έλεγα πρώτα να απευθυνθείς σε αυτόν.

Μακάρι να βγάλεις άκρη σύντομα και να μας ενημερώσεις κι εμάς. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται να μπεις σε έναν πολύ όμορφο κόσμο, αυτόν της μουσικής και μάλιστα του ρεμπέτικου-λαϊκού ποιοτικού τραγουδιου, και αυτό από μόνο του είναι πολύ ευχάριστο.

Να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας. Ναι 3χορδο είναι αυτο που με ενδιαφέρει γιατί το ρεμπέτικο - καλό λαϊκο ειναι το ρεπερτόριο που θέλω να έχω παρά πιο σύγχρονοι λαϊκοι ήχοι που παράγει το 4χορδο όπως έχω διαβάσει. Ελπίζω σε κανα μήνα να καταφέρω να το πάρω. Θα ψάξω βέβαια από τώρα για να βρω το όργανο που θέλω

Φιλε μου ευτυχως στη θεσσαλονικη εχεις αρκετες επιλογες για αξιοπρεπη και οικονομικα οργανα. Περα απο τους οργανοποιους που σου συστησαν τα παιδια, θα σου ελεγα να ριξεις και μια ματια στου παλαβρατζη (καμπανα) δεν ξερω αν θα βρεις ετοιμο τριχορδο. Με τετραχορδο φθηνο δικο του εχω παιξει και δεν πιστευα στα αυτια μου μολις μου ειπε τιμη! Επισης σε οποιον οργανοποιο και να πας καλυτερα να πας με καποιον που παιζει… Ριξε και μια ματια σε μεταχειρισμενα οργανα. (Τα σκοτωνουν)

Συμφωνώ με όλους τους προηγούμενους. Καταρχήν είτε για καινούργιο είτε για μεταχειρισμένο απαιτείται υπομονή. Βγές μια βόλτα, πήγαινε ρώτα, δες, άκουσε, ξαναπήγαινε με κάποιον που γνωρίζει λίγα περισσότερα απο εσένα, ξαναρώτα…Έτσι κι αλλιώς η διαδικασία απο μόνη της έχει την δικιά της μοναδική χάρη! Απο την στιγμή που το πήρες απόφαση (και πολύ καλά έκανες) έχεις πολλές επιλογές στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

δες κι αυτούς τους καταλόγους, περιλαμβάνεται και η περιοχή Σερρών

Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας , θα πάω στα εργαστήρια-μαγαζιά που με προτείνατε και θα δοκιμάσω , θα ακούσω κλπ. Βέβαια δεν έχω κάποιον να πάω οπότε θα πάω μόνο όπου με είπατε γιατί λογικά είναι αξιόλογοι οπότε δεν θα πάρω “ψεύτικο” όργανο λόγω απειρίας. Ελπίζω να κάνω σωστή επιλογή. Είμαι λίγα μεροκάματα μακριά, μόλις το πάρω θα στείλω φωτογραφίες και τα σχετικά. Αν έχετε οποιαδήποτε άλλη συμβούλη για κάποιον αρχάριο εκτός από όργανο καλοδεχούμενη.

Να πας στον Σταμκο που γραφει και εδω στο φορουμ
Θα του ζητησεις ενα οργανο ευκολοπαικτο οσο το δυνατον φθηνοτερο και πιστευω οτι θα σε εξυπηρετησει και δεν θα σε κοροιδεψει.
Οχι οτι οι αλλοι ειναι απατεωνες, για να μην υπαρχει παρεξηγηση.
Ευχαριστω.

Εγώ θα πρότεινα και τους Αδερφούς Κοτσέ ή αλλιώς ταξίμι για θεσσαλονίκη νομίζω ότι είναι απο τους οργανοποιους που πρέπει να επισκεφθείς