Ελπίζοντας πως θα βοηθηθείς, παραθέτω μερικά στοιχεία από το βιβλίο του Πάνου Γεραμάνη, “Η ζωή μου ένα τραγούδι”:
Ο Λάκης Καρνέζης (Παντελής Σκύφτας), δεξιοτέχνης του τρίχορδου μπουζουκιού πρωταγωνίστησε στη μουσική σκηνή επί 45 χρόνια.
Από το ΄55 μαζί με το γείτονα και φίλο του Κώστα Παπαδόπουλο αποτέλεσαν ένα υπέροχο δίδυμο πρίμο – σεγόντο μπουζουκιών που έπαιξαν το 60% της ελληνικής δισκογραφίας από ρεμπέτικα, γνήσια λαϊκά, ταξίμια, έντεχνα ως και συμφωνικά έργα.
Μαζί με τον Κώστα Παπαδόπουλο έπαιξαν τα οργανικά κομμάτια του «Ζορμπά» του Θεοδωράκη και έκαναν γνωστή τη λαϊκή μουσική μας σε όλη την υδρόγειο.
Από την Κοκκινιά ξεκίνησε παραγιός σε ένα κουρείο, όπου το αφεντικό έπαιζε κιθάρα, έτσι έμαθε κιθάρα και μετά μπουζούκι, έπαιξε με το Ζαμπέτα στο Αιγάλεω και μετά γνωρίστηκε με τον Κώστα Παπαδόπουλο ακολουθώντας μαζί του μια κοινή πορεία από το ΄55 ως το ΄85.
Συγκλονιστική η γνωριμία με το Μίκη, ο οποίος συγκινήθηκε όταν τον άκουσε να παίζει κομμάτια από τον «Επιτάφιο» και τη «Δραπετσώνα».
Αφηγείται ο ίδιος ο Καρνέζης πως έβγαλαν τη «Ρωμιοσύνη» μέσα σε 24 ώρες, ενώ έπαιξαν και άλλα έργα του Μίκη, το «Μαουτχάουζεν», την «Πολιτεία Α΄και Β΄» κλπ.
Αξέχαστη του έχει μείνει η ηχογράφηση του «Κάντο Χενεράλ» στο Παρίσι, όπου τις πρόβες παρακολούθησε προσωπικά ο Πάμπλο Νερούντα, ο οποίος είχε συγκινηθεί και καταγοητευθεί από την απόδοση του έργου και από το μπουζούκι, το οποίο λάτρευε.
Τα τελευταία χρόνια ζει στο Νέσοντεν της Νορβηγίας. Τιμή του θεωρεί ότι αποτελεί μέλος της μεγάλης ορχήστρας Φιλαρμόνια του Όσλο, όπου το μπουζούκι παίρνει μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα κλασικά όργανα.
Το ΄93 κλήθηκε να παίξει με το μπουζούκι του το «Ρέκβιεμ» του Μότσαρτ και τους «Ελευθερωτές» από το «Κάντο Χενεράλ» των Νερούδα – Θεοδωράκη … στη νεκρώσιμη ακολουθία του υπουργού εξωτ. Της Νορβηγίας, Χολστ, στον καθεδρικό ναό του Όσλο !.
Στη Νορβηγία έχει στήσει δικό του στούντιο, γράφει τραγούδια, δίνει συναυλίες κλπ, ενώ οι Νορβηγοί τον θεωρούν «δικό τους παιδί».
Το ΄93 πάλι συνόδευσε με το μπουζούκι του τη Νορβηγίδα Σίλβι Βίγκε σε τραγούδι στη Eurovision παίρνοντας την τέταρτη θέση.