Κλείδωμα θέματος χωρίς εξήγηση από συντονιστή (2009)

Καλησπερα .
Στις 15/6 εκανα μια απλη ερωτηση στο τμημα του forum με τιτλο "Οινομαγειρείον - Ταβέρνα “Το Ρεμπέτικο Φόρουμ” . Αμεσως το θεμα κλειδωθηκε με αυθαιρετο και ακομψο κατα τη γνωμη μου τροπο,απο τον Νικο Πολιτη . Η απορια μου ειναι γιατι εγινε αυτο. Το εκανα post σε λαθος section ? Ηταν προσβλητικο για καποιον ? Δεν ταιριαζει με το χαρακτηρα και τα ενδιαφεροντα του forum ? Απαγορευονται οι συζητησεις για το κρασι και τους μεζεδες ?
Πραγματικα δεν καταλαβαινω, και γι’αυτο χρειαζομαι τη βοηθεια σας. Τετοια απροκλητη συμπεριφορα θεωρω οτι δεν ταιριαζει στο χαρακτηρα του forum, οπως τουλαχιστον τυγχανει να το γνωριζω εδω και αρκετα χρονια που ειμαι μελος του. Αισθανομαι βαθυτατα προσβεβλημενος και μονο με την υπονοια οτι εκανα την ερωτηση με σκοπο να λειτουργησω σαν αβανταδορος για οποιοδηποτε σκοπο…αν καταλαβαινετε τι εννοω…
Το λιγοτερο που θα με ικανοποιουσε ειναι μια συγνωμη απο τον Νικο Πολιτη για την απρεπη κατα τη γνωμη μου συμπεριφορα του. Εκτος εαν σαν συντονιστης ειναι στο απυροβλητο, οποτε παω πασο…

Ευχαριστω για το χρονο σας.

Το μυνημα και η απαντηση ειναι το πρακατω.
Μαρουβάς
Καλησπέρα σε όλους.
Μήπως γνωρίζει κάποιος από που μπορώ να αγοράσω καλό Μαρουβά (κρητικό κόκκινο κρασί) στην Αθήνα ? Υπάρχει κάποιο κατάστημα με Κρητικά προιόντα ή κάποια κάβα που να γνωρίζετε ?
Ευχαριστώ εκ των προτέρω.

Από συντονιστή: αν ξεκινήσουμε αυτή τη φάμπρικα, δεν πρόκειται να τελειώσουμε ποτέ. Για Μαρουβά και οτιδήποτε παρεμφερές προϊόν, παρακαλώ σε κατάλληλες ιστοσελίδες, όχι εδώ!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Νίκος Πολίτης: 15.06.2009 στις 16:34.

Συγνώμη που παρεμβαίνω αλλα έριξα ενα το πρώτο μου σεμνόκουμπο και θέλω να το δικαιολογήσω:
Το καλό με αυτήν την ιστοσελίδα είναι το ότι έχει ένα πολύ συγκεκριμένο ύφος και θεματολογία αλλα παρόλαυτά πάντα υπάρχουν ευκαιρίες για ποιό προσωπική και off-topic πολλές φορές επικοινωνία χωρίς να ξεφεύγουμε εντελώς απο τον χαρακτήρα. Βρίσκω ομως εντελώς περιτή και την δημοσίευσή σου περι κρασιού και τα παράπονά σου. Μου πήρε 6 δευτερόλεπτα για να πληκτρολογήσω την λέξη “μαρουβάς” στο google και να βρώ αυτό

Δεν βλέπω κανένα λόγο να ανοίξεις σχετικό θέμα σε μια ιστοσελίδα ρεμπέτικου και ακόμα και αν προσβλήθηκες με κάποιον δεν βλέπω κανέναν άλλο λόγο να ανοίξεις δεύτερο θέμα για να το πείς σε όλους. Υπάρχουν και ΠΜ και υπάρχουν και ιστοσελίδες οινοποιών…
Εαν υπάρχει πρόβλημα με αυτά που λέω, παρακαλώ ΠΜ

Αγαπητέ Mkalikan, δεν θα μπορούσα με τίποτα να φανταστώ ότι θα νοιώσεις προσβεβλημένος, και μάλιστα βαθύτατα, από μία κίνηση που δεν στρεφόταν εναντίον σου προσωπικά, αλλά μοναδικό σκοπό είχε να διαφυλάξει το χαρακτήρα του φόρουμ, όπως και εσύ αναφέρεις. Φαντάζομαι ότι θα καταλάβεις πως τέτοια θέματα σαφώς ξεφεύγουν από τη θεματική μας. Πέραν από το ότι υπάρχουν κατάλληλες ιστοσελίδες με τις κατάλληλες πληροφορίες, πιθανόν να ακολουθήσουν ερωτήσεις και για καλό απάκι, μερακλήδικο Νίτικο ή γνήσιο ούζο εξ αποστάξεως, από συμφορουμίτες που θα έπαιρναν θάρρος από την αρχική ερώτηση. Και ποιος μπορεί να αποκλείσει και την πιθανότητα να καταχωρηθεί αργότερα και αγγελία για κατάλληλο όχημα, παπάκι ή αυτοκίνητο, και πολλά άλλα ακόμα…

Με δεδομένη όμως τη βαθύτατη προσβολή που αισθάνεσαι ότι δέχτηκες, είμαι φυσικά υποχρεωμένος να σου ζητήσω συγγνώμη. Όχι γιατί συνειδητοποιώ ότι έκανα κάτι προσβλητικό, πέραν από το καθήκον μου όπως βέβαια εγώ το νοιώθω, αλλά γιατί η ενέργειά μου αυτή είχε απρόβλεπτο και ανεπιθύμητο αποτέλεσμα. Συγγνώμη λοιπόν, όχι για απρεπή μου συμπεριφορά αλλά για τη δημιουργία παρεξήγησης που και εγώ δεν θα την επεδίωκα με κανένα τρόπο.

Και να σου επισημάνω και κάτι ακόμα: όταν κάποιος είναι επιφορτισμένος να κάνει κάποιες ενέργειες προκειμένου να ανταποκριθεί σε καθήκον που του έχει ανατεθεί, πράττει σύμφωνα με κάποιους κανόνες και πλαίσια, συμφωνημένα εκ των προτέρων. Το πώς και γιατί κλειδώνεται ένα θέμα ανήκει σε αυτά τα πλαίσια και επομένως, δεν μπορώ να δεχτώ ότι η ενέργειά μου αυτή ήταν αυθαίρετη.

Οι συντονιστές πρεπει οπωσδηποτε να κάνουν τη δουλειά τους και να διαφυλασουν το φόρουμ απο αστοχες ενεργειες και να κλειδώνουν καπου-καπου και κανενα θεμα. Αλλα αυτο δεν τους δινει το δικαιωμα να ειναι και αγενεις και αποτομοι ειδικα σε περιπτωσεις που φαινεται οτι δεν υπαρχει κακη προθεση.
Ο τροπος του κ. Νικου μου φανηκε αποτομος και αγενης. Μην ξεχναμε οτι στο γραπτο λογο, ο παραληπτης μπορει να το “διαβασει” αλλιως. Θα μπορουσε να γινει ακριβως το ιδιο πραγμα (παρατηρηση + κλειδωμα) αλλα πιο ευγενικα.

Θα συμφωνησω απολυτα,αλλα θα συμπληρωσω ομως ,οτι ειναι προτερημα σε εναν ανθρωπο, αν παραδεχεται το λαθος που εκανε ,και ζηταει με τον τροπο του, συγγνωμη και απο πανω!!!:089:

Νομίζω ότι αυτή η παρέμβαση τα λέει όλα.
Ο mkalikan χωρίς να κάνει κανέναν κόπο, πολύ ελεφρά, παρά προτίμησε να φορτώσει το φόρουμ με ένα άσχετο μήνυμα. Αντίθετα πήρε πολύ βαριά την παρέμβαση του συντονιστή.
Δυο μέτρα και δυο σταθμά βλέπω εγώ.
ΟΡΘΟΤΑΤΑ έπραξε ο Νίκος και κλείδωσε το θέμα.
Καλό θα είναι να προσέχουμε λιγάκι τη δουλειά των συντονιστών-διαχειριστών. Οποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει με καλύτερους τρόπους, ας κάνει την πρότασή του στον Αδμιν.
Η πορεία του Ρεμπέτικου Φόρουμ έχει δείξει ότι οι κατά καιρούς συντονιστές του διαχειρίστηκαν καλά την κατάσταση. Το αποδεικνύει άλλωστε η ύπαρξή του μετά από 13 ολόκληρα χρόνια. Ξέρετε πολλά φόρουμ στο διαδίκτυο με τέτοια διάρκεια;

Ειπα να μην δωσω συνεχεια στο θεμα,μεσω καποιας απαντησης μετα την απαντηση του Νικου Πολιτη, αλλα αυτο το “δυο μετρα και δυο σταθμα” του Aris δεν μου αφηνει περιθωρια…
Σε ενα forum οπου εχουν λογο υπαρξης συζητησεις για την παρασκευη Τσιπουρου (5 σελιδες - 43 απαντησεις) , και Συνταγες (12 σελιδες - 114 απαντησεις) καθως και αλλα ασχετα (?) κατα τη γνωμη των συντονιστων θεματα, εξακολουθω να μην κατανοω το λογο για τον οποιο δεν “κολλαει” η δικη μου ερωτηση. Και αυτες τις πληροφοριες μπορει καποιος ανετα να τις αναζητησει στο internet νομιζω… Και στην τελικη για κρασι ρωτησα ρε μαγκες, οχι για ειδη αυτοκινητου. Αν δεν εχει θεση το κρασι σε ενα forum για το ρεμπετικο, τοτε πού εχει ?
Αλλωστε με την ιδια λογικη (ψαξιμο στο google για το θεμα που μας απασχολει αντι να ζαλιζουμε το forum) εχω την αισθηση οτι και ερωτησεις του τυπου “Ξερετε καμια ταβερνα με καλη μουσικη για να παω το βραδι” ή “Ξερετε κανενα καλο κατασκευαστη τριχορδων” ή “κανενα δασκαλο στα Καμινια” κλπ. θα επρεπε και αυτες να κλειδωνονται αυτοματα, αφου οι περισσοτεροι κατασκευαστες πλεον εχουν sites κλπ.
Δεν εχω καμια διαθεση να αμφισβητησω το εργο και τον κοπο των συντονιστων, αλλα εξακολουθω να θεωρω ως ακομψη την αρχικη απαντηση απο τον συντονιστη οπως και την προσφατη τοποθετηση του Aris σχετικα με τα δυο μετρα και δυο σταθμα .
Και για να τελειωνουμε , ναι πηρα πολυ βαρια την τοποθετηση του συντονιστη γιατι αυτο που καταλαβα ειναι πως υπονοησε πως παω να ξεκινησω φαση (“φαμπρικα” οπως χαρακτησριστικα εγραψε ο Ν.Π.) ομοια με αυτην με τα μπουζουκια απο την Θεσσαλονικη, να το παιξω δηλαδη “παπαγαλακι” και αβανταδορος για να διαφημισω τελικα καποιο μαγαζι. Κατι τετοιο δεν το ανεχομαι και σε οποιον αρεσω στην τελικη.

Ρε μαγκες ο ανθρωπος δεν εκανε τιποτα σοβαρο και τον χτυπατε αλυπητα.Προς Θεου.Ειναι στριμωγμενος στην γωνια και προσπαθει να αμυνθει χωρις οπλα .Και δεχετε τα σεμνα βροχη!!!
Απλως διαμαρτυρηθηκε για τον τροπο που του μιλησαν .Μη ξεχνατε οτι ειμαστε ολοι ενηλικοι ανθρωποι και οχι στην πρωτη ταξη του Δημοτικου.Σιγουρα πρεπει να κρατιωνται τα ορια και οι κανονες του φορουμ απο τους συντονιστες.Αλλα ρε μαγκες,οι συντονιστες πρεπει να ειναι και τα παραδειγματα.Και ο φιλος ,γραφει ενα πολυ τρανταχτο παραδειγμα(αυτο με τα ουζα και τσιπουρα)και αμεσως τρωει τα σεμνα.
Αν γραψει ενας απο τους συντονιστες οτι ,ξερεις κατι φιλε, και εμεις ανθρωποι ειμαστε εχουμε κανει λαθη και θα κανουμε ,αλλα ομως ειμαστε αυτοι που πρεπει να βασταμε τα ινια του καρου και καπου-καπου πρεπει να σηκωνουμε και το καμουτσι,εγω θα του βγαλω το καπελο.Λογια ξηγημενα και σταρατα.
Τωρα τελευταια καποιος με μεγαλο ονομα, ονομασε το φορουμ γαμ…νο και δεν βρεθηκε κανενας να του πει τιποτα.
Δεν με αφορα το θεμα ,αλλα μου αρεσει το δικιο.Οι περισσοτεροι απο εμας εχουν παιδια,και ξερουν ,μαλλον πρεπει να ξερουν οτι για να τα μεγαλωσεις σωστα και χωρις αδικιες πρεπει να μη τα ξεχωριζεις ποτε .Τα κριτιρια πρεπει να ειναι παντα τα ιδια.Ολα να μετρωνται με τα ιδια σταθμα.Αυτη ειναι η μεγαλυτερη τεχνη!!!:089:
Υ.Π Παντα με την καλη καρδια

Mkalikan, κι όμως, το επιχείρημά σου περί google μπάζει. Για να μην τα πολυλογούμε όμως, νομίζω πως η όλη παρεξήγηση (καταλαβαίνεις πολύ καλά το πνεύμα του μηνύματος του Νίκου) δημιουργήθηκε απλά και μόνο επειδή δεν σου είναι άμεσα αντιληπτό το πώς πρέπει να δουλεύουν οι συντονιστές για να διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του Φόρουμ. Δεν σου μιλάω με καμιά διάθεση πατερναλισμού ή ειρωνίας. Το λέω ειλικρινά και κυριολεκτώ και μάλιστα είναι κάτι σύνηθες, ειδικά τον τελευταίο καιρό που ο συντονισμός του φόρουμ έχει γίνει πολύ πιο σύνθετο ζήτημα.

Είμαι σίγουρος πως δεν υπάρχει εμπάθεια από καμία πλευρά. Οι τοποθετήσεις έγιναν, οι γνώμες ακούστηκαν. Το μόνο που εξυπηρετεί το θέμα αυτό πλέον είναι η καλλιέργεια εριδών. Και είναι κρίμα να συμβαίνει κάτι τέτοιο για μια -όπως λέω και πιο πάνω- παρεξήγηση.
Οποιαδήποτε επιπλέον κουβέντα δεν αφορά το Φόρουμ. Ας γίνει κατ’ ιδίαν μέσω προσωπικών μηνυμάτων, ή ακόμα καλύτερα δια ζώσης στην κοντινότερη ταβέρνα.

Καλή σας μέρα.