Κιθαρόνι Σωκράτη Μεταξά-Ηρακλή Μπρα

Μετά από χρόνια ψαξίματος εύρεσης μιας λαϊκής κιθάρας η οποία να έχει δυνατά και χαρακτηριστικά μπάσα και πρίμα καθώς και ευκολοπαιξία, δοκιμάζοντας κάμποσες κιθάρες παλαιών Ελλήνων οργανοποιών αλλα και νέων κατασκευαστών έτυχε να αγοράσω ένα καταπληκτικό όργανο κατασκευασμένο από τον Σωκράτη και τον Ηρακλή στο οργανοποιείο του Νικόλαου Μπρα. Έχει απίστευτη ένταση και πραγματικά παιχτικά είναι βούτυρο! Ζήτησα από την αρχή στα παιδιά να τη ρυθμίσουν φορώντας τις silverplated χορδές της pyramid (που έχουν 0, 47 τη μι μπάσα), αλλάζοντας μόνο τη πρίμα μι από το σετ που ειναι 0,11 με d’ addario διαμέτρου 0,10.
Κόλλα ψαρόκολλα και βερνίκι γομαλάκα. Κάνω αυτή τη δημοσίευση γιατί πιστεύω ότι αξίζει πάρα πολύ κάποιος που ψάχνει λαϊκή κιθάρα να περάσει από το οργανοποιίο των παιδιών και να δοκιμάσει το συγκεκριμένο κιθαρόνι (όταν υπάρχει διαθέσιμο φυσικά…).
Εδώ και το link εάν θέλει κάποιος να το δει:
https://nikolaosbrass.com/index.php?id_product=79&controller=product&id_lang=1

2 «Μου αρέσει»

Να προσθέσω-διευκρινήσω κάτι γιατί τόνισα μόνο την ένταση και το εύκολο παίξιμο στην παραπάνω δημοσίευση…μπάσα αλλά και πρίμα εκτός της έντασης έχουν και όγκο κάνοντας το όργανο ιδανικό τόσο για συνοδεία όσο και για σολιστικό παίξιμο.