Κιθαρα στο ρευμα

Γεια και χαρα σε ολους και ολες σας.Θελω τη γνωμη σας και την γνωση σας οσον αφορα το θεμα: Με τι ηλεκτρονικο συστημα ειναι καλυτερα και ευκολοτερα να βγει μια κιθαρα στο ρευμα για ζωντανα παιξιματα.

Αν κατάλαβα καλά η ερώτηση αφορά την ενίσχυση. Οι κιθάρες που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι επαγγελματίες είναι ηλεκτρακουστικές. Δηλαδή από την κατασκευή τους έχουν κρυστάλλους κάτω από τον καβαλάρη και ένα ενσωματωμένο εκουαλάιζερ. Έτσι αναπαράγουν προς τα έξω, με την ενίσχυση, έναν αξιοπρεπή ήχο (κατά την γνώμη μου), που δεν ενοχλεί, δεν βγάζει δηλαδή παραμόρφωση. Τα μικρόφωνα σφυρίζουν στις μεγάλες εντάσεις και δεν μπορείς να κουνιέσαι ελεύθερα χρησιμοποιώντας τα. Έχουν γραφτεί σχετικά στοιχεία σε θέμα για την ενίσχυση του μπουζουκιού. Πάντως πιστεύω ότι το σύστημα αυτό που χρησιμοποιούν οι κιθάρες είναι πρακτικό και βοηθά να βγεί ισορροπημένος ήχος “έξω”. Είναι στο φόρουμ διαπρεπείς κιθαρίστες και ηχολήπτες (ενδεχομένως) που μπορούν να σε καθοδηγήσουν. Εγώ θα έκανα και κάτι άλλο. Θα αγόραζα ξεχωριστά μια καλή κιθάρα, και ξεχωριστά θα τοποθετούσα ένα ακριβό και αξιόπιστο σύστημα κρυστάλλων για ενίσχυση (Fishman, S. Dankan, λέω στην τύχη, δεν ξέρω τι υπάρχει).

Συμφωνω μαζι σου για τους κρυσταλους. Τι γινεται ομως οταν εχεις μια λαικη κιθαρα οπου δεν θελεις να την τρυπησεις?

Τότε χρησιμοποιείς κατ εμέ την καλύτερη και πιο αξιόπιστη “κάψα” (που δεν είναι piezo οπως οι υπόλοιπες αλλά ένα είδος μικροφώνου επαφής) που έχω δοκιμάσει και είναι το AKG C 411 L (Προσοχη!! Την έκδοση "L"με το μικρό τριπολικό που χρειάζεται προενίσχυση) σε συνδυασμό με το προενισχυτάκι Β29 L .
Τονίζω την έκδοση με το μικρό τριπολικό γιατί απ ότι ξέρω δεν πολυκυκλοφορεί στην Ελλάδα και είναι καλύτερη γιατί σε αναγκάζει να πάρεις και το μικρό προενισχυτάκι που ειναι “διάολος” (και σου δίνει και μια δεύτερη είσοδο αν θέλεις να το συνδυάσεις με κάποιο άλλο μικροφωνάκι της σειράς).

Συνολικά κοστίζει το όλο πακετάκι 150 ευρώ περίπου.

(και έχει τεσταριστεί τα τελευταία χρόνια σε σκληρές συνθήκες και απο διάφορα όργανα .Απο μπασοκίθαρα και μπουζούκια μέχρι ούτια και κανόνια με ιδιαίτερες απαιτήσεις…)

Νίκος

Ιπποκράτη μου συμφωνώ με τον multi αλλά σου προτείνω και την Dean Markley trilogy αλλά αυτή θέλει μια μικρή τρύπα!!

Σας ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον τις συμβουλες και για τον χρονο που αφιερωσατε,το AKG το εχω ηδη υπο δοκιμη στα χερια μου αλλα χωρις αυτη την προενυσχυση που μου προτεινεις φιλε multi kulti αν και θα την ψαξω,αδερφε μου Δημητρη αυτο που μουλες δεν το ξερω και ψαχνω να το βρω τωρα, ευχομαι να εισαι καλα και ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ.