Κιθαρα βικτωρα δεκαβαλλα

Γειά σας ειμαι καινούριος στο φορουμ και αφορμη της εγγραφής μου ειναι ενα ρεμπέτικο κιθαρόνι που έχω κληρονομιά.Έχει ετικέτα μέσα που γράφει ‘‘οργανοποιείον Βίκτωρος Δεκαβάλλα και Υιού’’ θα ήθελα να μάθω κατ’ αρχήν όποια πληροφορία γνώρίζει κάποιος και που μπορώ να πάω να μου την επιδιορθώσουν επειδή εκτος απο ενα καλό μαζεματάκι θέλει ξεσκέβρωμα και μια ρωγμη στην πλατη αν φτιαχνεται. ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Θα μπορούσες να βρείς τον εγγονό του φαντάζομαι, το οποίο θα είχε ενδιαφέρον…αν και η συγγένεια δεν αποτελεί προυπόθεση για να διορθωθεί το όργανο εδω που τα λέμε.
Κάποιοι οργανοποιοί όπως ο Καρελλάς στην Αθήνα έχουν ασχοληθεί αρκετά με την κατασκευή τέτοιου τύπου οργάνου, οπότε ίσως θα ήταν καλό να ζητήσεις τη γνώμη του.
Το ξεσκεύρωμα τουλάχιστον μου ακούγεται σχετικά δουλειά ρουτίνας. Ρίξε και μιά ματιά στις στήλη με τους κατασκευαστές , αυτό ίσως σε βοηθήσει να διαλέξεις κάποιον καλό μάστορα κοντά σου.Η θεσσαλονίκη απο ότι καταλαβαίνω έχει αρκετούς και ικανούς μάστορες.
Και ανέβασε και καμιά φώτο…:088:

Ευχαριστώ πολύ η κιθάρα φαίνεται αιωνόβια πάντος και πάρα πολύ καλο όργανο απο όσο καταλαβαινω… εγω παίζω κλαρίνο και ούτι.

Καλώς όρισες!

Πλην των παραπάνω αναφερθέντων, βάζοντας στην αναζήτηση του φόρουμ “Δεκαβάλας” θα βρείς και πολλές πηροφορίες αλλά και οργανοποιούς πιθανόν :089:

Καλημέρα και καλό φθινόπωρο σε όλους!

Αν δεν σου είναι δύσκολο μήπως μπορείς να δημοσιεύσεις καμιά φωτογραφία της κιθάρας καθώς και φωτογραφία από την ταμπέλα στο εσωτερικό του οργάνου; Γράφει ημερομηνία;

Όσο για την επισκευή, το λογικότερο είναι να απευθυνθείς στο εργαστήριο του Δεκαβάλα στη Θεσσαλονίκη όπου ο κυριος Κώστας Δεκαβάλας (ο Υιός που αναφέρεται στην ταμπέλα) είναι ακόμα ενεργός και μπορείς να μιλήσεις μαζί του.

Για άλλους οργανοποιούς της Θεσσαλονίκης δες και το blog “Έλληνες Οργανοποιοί” όπου υπάρχει σχετικός κατάλογος.