Κιθάρα Απαρτιάν 1938

ΚΑλησπερα. Βρέθηκε στα χέρια μου μια κιθάρα Απαρτιάν του 1938 και θέλω να την πουλήσω . Ποσο πάνε ; Είναι σε καλή κατάσταση .

Φίλε Σωτήρη καλως όρισες! Αν μπορούσες να μας δείξεις κάποιες φωτογραφίες του οργάνου πιστεύω όλο και κάποιος θα μπορέσει περίπου να την εκτιμήσει :grinning:

Δεν μ επιτρέπει να βάλω φωτο εδώ

Φαίνονται ;;;;; Η όχι

@Sotos_ster, οι φωτογραφίες που έβαλες από το postimg.cc φαίνονται κανονικά τώρα :slight_smile:

Ωραία περιμένω σχόλια

Είσαι πολύ τυχερός! Θα ήταν ενδιαφέρον να μας πεις την ιστορία της αν γνωρίζεις. Έχει επισκευαστεί ποτέ; Μπορείς να την πας σε έναν οργανοποιό με εμπειρία σε παλιά όργανα να σου κάνει μια εκτίμηση και να την φροντίσει όπως της αξίζει (αν χρειάζεται κάτι). Σε ποια πόλη βρίσκεσαι;

2 «Μου αρέσει»

Δε ξέρω τίποτα για αυτήν την κιθάρα. Βρέθηκε ξαφνικά στα χέρια μου . Γενικά είναι σε καλή κατάσταση. Παίζει κανονικά

Θα έλεγα να την πας οπωσδήποτε για τσεκάρισμα, ποτέ δεν ξέρεις τί μπορεί να κρύβει μετά από τόσα χρόνια. Αναλόγως την περιοχή που είσαι (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) να σε κατευθύνουμε στους κατάλληλους μαστόρους.

2 «Μου αρέσει»

Βέροια … τελικά δε ξέρετε ποσό πάνε ;

Αυτό δεν μπορεί να εκτιμηθεί έτσι εύκολα. Μπορεί να αξίζει από 200 ευρώ μέχρι 2000 ευρώ. Εξαρτάται από το πώς έχει κατασκευαστεί, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και άλλα πολλά.

Ένας καλός μάστορας θα μπορέσει να την εκτιμήσει πολύ πιο σωστά, και να φροντίσει το όργανο γιατί μετά από τόσα χρόνια αν δεν έχει συντηρηθεί μπορεί να έχει πολλά προβλήματα που δεν φαίνονται. Στην Θεσσαλονίκη πάντως υπάρχουν πολλοί μάστορες που θα μπορέσουν να δουν το όργανο αυτό. Μόλις τελειώσει η καραντίνα, θα μπορούσες να κανονίσεις ένα ραντεβού με κάποιους από αυτούς.

1 «Μου αρέσει»

Θα σε συμβούλευα να χαλαρώσεις τις χορδές 1-2 τόνους και να περιμένεις να λήξει το λοκντάουν. Στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν ο Τάσος Θεοδωράκης και ο Γιάννης Αλεξανδρής που γνωρίζουν από αναπαλαιώσεις.
Βάζω ένα βίντεο στην μνήμη του Γιώργου Τσαλαμπούνη…

8 «Μου αρέσει»