Επισκευή κιθάρας Απαρτιάν 194?

Είχα την τύχη να πέσει στα χέρια μου ένα παλιό κιθαρόνι Απαρτιάν από έναν παππού που το είχε παρατημένο και κακοσυντηρημένο! Το κιθαρόνι δεν είχε ούτε μια πυροσφραγίδα και στην θέση της χάρτινης ετικέτας κάποιος είχε κολλήσει μία με την δικιά του φωτογραφία που έγραφε evangelos celeris 1952. Επίσης παλιότερα το όργανο είχε ξαναβαφεί μάλλον “με λαδομπογια” για αυτό είχε μια κρούστα μπογιάς στην πλάτη του ενώ είχε αντικατασταθεί και ο καβαλάρης. Η αλήθεια είναι ότι ο ήχος της δεν με ενθουσίασε από την αρχή αλλά είπα να κάνω υπομονή και να την επιδιορθώσω! Το συγκεκριμένο όργανο το εμπιστεύτηκα τυφλά στον οργανοποιό Τάσο Θεοδωράκη. Πραγματικά όταν πήρα το όργανο στα χέρια μου δεν πίστευα τον ήχο που έβγαζε αυτή η μικρή κιθαρούλα! Το αποτέλεσμα τόσο αισθητικά αλλά κυρίως ακουστικά είναι τέλειο. Η κιθάρα βγάζει αυτό τον στακάτο ήχο που ακούμε στις ηχογραφήσεις των ρεμπετικών της προπολεμικής περιόδου (1937 - 1940). Συγχαρητήρια στον οργανοποιό! Σε επόμενο μήνυμα θα ανεβάσω φωτογραφίες!

Καλορίζικο το νέο σου κιθαρόνι λοιπόν. Μακάρι να είχαμε όλοι την τύχη σου! Καλόπαιχτο να είναι και καλά γλέντια.
Όσο για τη δουλειά του Τάσου, ότι και να πούμε νομίζω θα είναι περιττό. Τον έχουμε εκθειάσει τόσες φορές άλλωστε ακόμα και εδώ μέσα στο φόρουμ, που αρχίζω να πιστεύω ότι ίσως καταλήξουμε γραφικοί. Από την άλλη βέβαια η σωστή και ποιοτική δουλειά πρέπει να προβάλλεται και να επαινείται.
Ελπίζω σύντομα να έχουμε και ένα ακουστικό δείγμα πέραν του οπτικού που ήδη έχεις παρουσιάσει!

βροχή από κιθάρες τελευταία, και μάλιστα σωστά αναπαλαιωμένες! φίλε μου να την χαίρεσαι την κιθάρα σου, πάντα με καλή παρέα!