Κατασκευή τρίχορδου (το πρώτο μου)

Τριχορδο μπουζουκι ΣΚΑΦΟΣ : καρυδια επενδυμενο με φυλλα χρυσου 24 k ΚΑΠΑΚΙ : ελβετικο ελατο φυσικης παλαιωσης κοπης 2000. ΜΑΝΙΚΙ : φλαμουρι που εχει σκουρυνει με φυσικη χρωστικη (carbon στο εσωτερικο) ΤΑΣΤΙΕΡΑ : macassar ebony με οστρακινους τσαμπουκαδες ΚΕΦΑΛΑΡΙ : καλυψη με cocobolo μασιφ οχι καπλαμας ΧΟΡΔΙΕΡΑ : ασημενια υπαρχει και μια σταθερη ξυλινη για το καπακι δεν την εχω τοποθετησει ακομα ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ : black & white ebony ενω για τη διακοσμηση εχουν χρησιμοποιηθει κοκαλο οστρακο πλαισανδρος εβενος κλπ ΚΛΙΜΑΚΑ :68 ΒΕΡΝΙΚΙΑ : ΦΥΣΙΚΑ ΛΑΔΙΟΥ (TRUE OIL) Ο σχεδιασμος, κοπη φιγουρας και αλλων μερων εγινε απο εμενα και δεν ειναι ετοιμες. Αν καποιος ενδιαφερεται υπαρχει πιθανοτητα να το πουλησω.

5 «Μου αρέσει»

6 «Μου αρέσει»

Καλορίζικο.

Μ’ άρεσε το μονόγραμμα στη χορδιέρα!

Τι κάνουν αυτά τα φύλλα χρυσού;

3 «Μου αρέσει»

Σ ευχαριστώ! Η προσωπικη μου κριση , ειναι οτι προσδιδουν μια πιο καλαισθητη οψη συγκριτικα με το χρυσοχαρτο( αλλα γουστα ειναι αυτα) ενω δεν πιστευω οτι επηρεαζει τον ηχο ουτε θετικα ουτε αρνητικα , χωρις να μπορω να τεκμηριωσω αυτο που λεω . Παντως απαιτει αρκετα περισσοτερο χρονο και κοπο για να καλυψεις το εσωτερικο του σκαφους με αυτο το υλικο συγκριτικα με το χρυσοχαρτο, αυτο το λεω με βεβαιοτητα.

Δεν είμαι οργανοποιός ούτε φυσικός, αλλά σε μια συζήτηση που είχαμε με τον Π. Καφετζόπουλο όταν μου έφτιαχνε το μπουζούκι πριν μπόλικα χρόνια, θυμάμαι να λέει ότι το χρυσόχαρτο υποτίθεται ότι αντανακλά τα ηχητικά κύματα καλύτερα απ’ το γυμνό ξύλο, αλλά ο ίδιος δεν το πίστευε και έτσι δεν έβαλα χρυσόχαρτο. Αν το θέμα είναι κατά πόσον τα φύλλα χρυσού είναι πιό καλαίσθητα από τα φύλλα χρυσόχαρτου, δίνω 100 % δίκιο στον Ρεμπέτη Κέρκυρα SOL. Προσωπικά πάντως, θεωρώ το γυμνό ξύλο πιο καλαίσθητο απ’ το οποιοδήποτε κολλημένο φύλλο.

7 «Μου αρέσει»

ο Σπουρδαλάκης θεωρεί πως ίσως δίνει κάτι εξευγενισμένο ως υλικό.Δύσκολο να βγούν συμπεράσματα βέβαια αλλά εγώ το πιστεύω.
Η αλήθεια είναι πάντως πως είναι όμορφο να βλέπεις ένα όργανο προσεγμένο και εσωτερικά και το goldleaf όπως και να το κάνουμε, δείχνει προσεγμένο.

3 «Μου αρέσει»

Υποστηρίζω κι εγώ την εφαρμογή του χρυσού ως ένα καλαίσθητο υλικό απλά προσοχή πρέπει να δωθεί ως προς την ποιότητα του δηλ 24 καράτια αντί για οτιδήποτε άλλο καθώς οτιδήποτε κάτω των 24 καρατίων περιέχει προσμίξεις όπως ασημί κτλ, υλικά τα οποία όλα οξειδώνονται με το χρόνο και δυστυχώς λόγω περιορισμένης πρόσβασης δεν είναι δυνατόν να καθαριστούν/στιλβωθούν για να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση!!

2 «Μου αρέσει»

Ρεμπέτη, υπάρχει άραγε τρόπος να βγάλεις μια φωτογραφία που να φαίνεται το φύλλο χρυσού στο εσωτερικό; Γιατί όλοι λένε ότι είναι ωραίο κι εγώ δεν το έχω δει! :sob:

1 «Μου αρέσει»

Μια πολυ προχειρη εχει και πολλα σκουπιδακια μεσα αλλα παιρνεις μια ιδεα.

Να διευκρινίσω, Περικλή, ότι αυτό το είπα μη έχοντας, κι εγώ, δει πώς είναι ένα φύλλο χρυσού, έχοντας όμως δει πολλές φορές πώς είναι ένα φύλλο χρυσόχαρτου, κολλημένο στο εσωτερικό ενός σκάφους. Και να προσθέσω πως, εγώ προσωπικά, δεν έχω την παραμικρή πρεμούρα να δώ φύλλο χρυσού σε φωτογραφία.

Edit, 3λεπτά αργότερα: Όμως μια και, ενώ έγραφα, ανέβηκε η φωτογραφία, να ευχαριστήσω ευγενικά τον φίλο Ρεμπέτη για το ανέβασμα!

1 «Μου αρέσει»

Πολυ ωραίο όργανο, συγχαρητήρια. Καλη αρχή λοιπόν αφου ειναι το πρωτο σου, και σε καμία περιπτωση να μην το δόσεις.

Εν πασει περιπτώσει φαίνεται σαν ένα πολύ όμορφο και καλά φινιρισμενο όργανο. Μακάρι να πιάνανε κ τα δικά μου χέρια το μισό από τα δικά σου θα ήμουν χαρούμενος…!! :blush:
Εάν σε κάποια φάση μπορέσεις να δημοσιεύσεις κ κάποιο ηχητικό θα σου ήμασταν υπόχρεοι!

1 «Μου αρέσει»