Καλησπέρα παιδια

Καλησπέρα παιδιά.

Ονομάζομαι Κώστας ,είμαι νέο μέλος και δεν ξέρω να παίζω μπουζούκι, αλλά θα μάθω.
Μετά από πολύ και προσεκτικό διάβασμα παρήγγειλα ένα τετράχορδο μπουζούκι σε γνωστό οργανοποιό και πιστεύω να το έχω σύντομα στα χεριά μου.
Αυτό που με φοβίζει είναι σχετικά με την λέξη ‘‘στρώσιμο’’ του οργάνου.
Αν κατάλαβα καλά το μπουζούκι όταν το πάρεις δεν θα σου δώσει το 100% από την ποιότητα του ήχου του αλλά θα στη δώσει με τον καιρό. Διάβασα επίσης πως για να στρώσει σωστά πρέπει αυτός που το χρησιμοποιεί να ξέρει να παίζει καλά. Δηλαδή εγώ που δεν ξέρω να παίζω ( όταν το πάρω θα αρχίσω μαθήματα, έχω κανονίσει ) αφού είμαι αρχάριος δεν θα μου δώσει το 100% από αυτό που είναι να δώσει?

Καλησπέρα Κώστα καλώς όρισες.

Σου προτείνω όταν είναι να πάρεις το όργανο απ τον κατασκευαστή να είναι μαζί σου και αυτός που έχεις κανονίσει να σου δείξει (μόνος σου είναι δύσκολο να καταλάβεις αν είναι καλό).
Όταν ένα όργανο είναι έτσι κι έτσι όταν θα στρώσει το πολύ πολύ να γίνει μέτριο.
Το καινούριο όργανο πρέπει να είναι καλό ώστε όταν στρώσει να είναι καλύτερο.

Μην κολλας τοσο σε αυτο. Πεσε με τα μουτρα στη δουλεια και σιγα σιγα θα ερθει και το στρωσιμο και ολα. Οσο περναει ο καιρος θα εισαι κι εσυ πιο εκπαιδευμενος για να καταλαβεις διαφορες στον ηχο και τα λοιπα. Δε μιλαμε για καμια τεραστια διαφορα ετσι κι αλλιως. Αντε καλοριζικος!

Καλώς όρισες Κώστα! Μόλις παραλάβεις το όργανο, βουρ στον πατσά! Το πρόβλημά σου είναι όχι δευτερεύον, αλλά τριτεύον και βάλε. Αυτό που πρωταρχικά ζητάς από το όργανο που αγοράζεις, είναι να σε φτιάχνει, να αισθάνεσαι εσύ ωραία παίζοντας και μαθαίνοντας. Όλα τα άλλα θα έρθουν, αρκεί εσύ να το θέλεις. Και το 40 % να σου δόσει το όργανο αρχικά, καλά είναι. Όσο προχωράς, θα μεγαλώνει και η ευχαρίστησή σου και το ποσοστό. Και αν ψάξεις και λίγο τα ποσοστά στη δική σου προσωπική ευχαρίστηση, που είναι και το μοναδικό ζητούμενο, σε αυτά συμμετέχεις ο ίδιος με τον ενθουσιασμό σου κατά 85 ως 95 % και κατά κάποια ελάχιστα εκατοστά και το όργανο. Το δικό σου στρώσιμο είναι το σημαντικό, όχι του οργάνου. Και αυτό, στα δικά σου χέρια είναι.

Βλέπεις ότι και οι τρείς μας, περίπου τα ίδια σου είπαμε. Σε βεβαιώνω ότι, επειδή πάντα φροντίζω να “χτενίζω” το κείμενο πριν το κοπιάρω, και αυτό παίρνει χρόνο, τη στιγμή που τελείωνα και πέρναγα το κείμενο στη φόρμα δημοσίευσης δεν είχα ακόμα δει τις δύο προηγηθείσες δημοσιεύσεις.

Σας ευχαριστώ όλους για το καλωσόρισμα και για τα σχόλια σας. Η αλήθεια είναι ότι ησύχασα. Όταν το παραλάβω ,περίπου σε 2 μήνες , θα ανεβάσω φωτογραφίες.
Ευχαριστώ και πάλι.

Ο κ. Νίκος έχει απόλυτο δίκιο απλά εγώ έτρεξα λίγο παρακάτω για μην πέσεις θύμα σε αυτό που λένε πολλοί κατασκευαστές “καλό είναι παρ’ το, είναι λίγο μουντό αλλά θα στρώσει”

Πολύ σωστά έκανες, Μπότη, αλλά δεν θα ήθελα να είμαι (π.χ.) εγώ εκείνος που θα αναγκαστεί να θέσει υπό αμφισβήτηση δουλειά “γνωστού οργανοποιού”…

Δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης και τι πάει να πει γνωστός οργανοποιός?? Οι γνωστοί οργανοποιοί είναι που πολλές φορές παίρνουν έτοιμα σκάφη κ.λ.π. από μέτριους βιοτέχνες και τα πλασσάρουν με την ταμπελίτσα τους! Οπότε είναι (βέβαια όχι για όλους) πιθανό με το που βρουν έναν αρχάριο να του δώσουν μετριότατο όργανο επειδή είναι αρχάριος!