Θα ήθελα τη γνώμη σας για το συγκεκριμένο τραγούδι

1 Like

Θυμίζει έντονα δεκαετία '80 - '90. Εποχές Φαντασίας (στη παραλιακή), Στράτος Διονυσίου, Μενιδιάτης, λουλούδια και πιάτα στη πίστα, λαμέ κουστούμια και φορέματα, σαμπάνιες και τα ρέστα.

1 Like

Προφανώς με ξένισαν διάφορα στην αισθητική: πχ. λίγο ότι το μπουζούκι είχε κάτι παραπάνω από χορδές… Παρόλαυτα, λίγο ότι παραμελούμε τα τσιφτετέλια και λίγο ότι στίχοι και μουσική είναι "σύγχρονη¨ δημιουργία, με έκαναν να δω το ποτήρι μισογεμάτο και να παραμερίσω αλληλουχίες του (εμφανούς) πασοκικού παρελθόντος. Φαντάζομαι για παράλληλους λόγους εσένα σου φάνηκε μισοάδειο… :crazy_face:

1 Like

Εγώ βρήκα ότι ο τραγουδιστής σας τραγουδάει καλύτερα από τον Μενιδιάτη, αλλά ότι τα όργανα κάνουν περιττή βαβούρα. Ο ρυθμός είναι αρκετά κεφάτος ώστε να μη χρειάζεται να το τονίσουν κι από πάνω. Ακόμα και οπτικά, μ’ όλες αυτές τις φρενήρεις πενιές λαχανιάζω που σας βλέπω. Άσε που η κιθάρα κάνει κάτι ωραίες μαγκιές που περνάν απαρατήρητες μέσα στον χαμό (τις πρόσεξα στα πρώτα δευτερόλεπτα, πριν μπει το μπουζούκι).

Αν κιθάρα-μπουζούκι έπαιζαν τα μισά απ’ όσα παίζουν, και ο κρουστός έβγαινε για τσιγάρο, τότε θα έμενε περιθώριο να εκφράσει ο ακροατής όλον αυτό τον ενθουσιασμό που τώρα τον βγάζετε οι ίδιοι.

3 Likes

κοίτα να δεις, νόμιζα ότι είχα σχολιάσει όταν ανέβηκε. επειδή έκατσα να ακούσω και άλλα τραγούδια των παιδιών, είδα ότι γενικά είναι καλοπαιγμένα και όχι προχειροφτιαγμένα. έχουν όμως αναφορά στο λαϊκό των τελευταίων δεκαετιών, που την θεωρώ εποχή παρακμής του μπουζουκιού και του ελληνικού τραγουδιού γενικότερα, οπότε δεν με αγγίζει καθόλου μουσικά.

3 Likes

Αυτό, ξαναπές το! Όχι ειδικά για την παραπάνω ηχογράφηση, γενικά και παντού. Ποιο ρεμπέτικο σχήμα, από Μάρκο και μέχρι τη δεκαετία ΄50, είχε ανάγκη κρουστών; Και ποιο σμυρναίικο σχήμα; Τί μανία μας έχει πιάσει όχι τώρα τελευταία, αλλά δέκα, είκοσι χρόνια τώρα, και ειδικά με το τουμπελέκι;

1 Like