Θάλασσα και μπουζούκι

Μια και καλοκαιριάζει ας κάνω μια ερώτηση πρώτων βοηθειών. Πόσο ρίσκο υπάρχει να πάρει κάποιος μαζί του, το μπουζουκι ή κάποιο άλλο όργανο, για κάποιες μέρες, σε διακοπές κοντά στην θάλασσα??? Θα άντεχε ένα όργανο εκτεθημένο σε συνθήκες παραλίας?
Έχει κάποιος αρνητική εμπειρία απο αντίστοιχη περίπτωση?

Ο Παναγιώτης Καφετζόπουλος, ο οργανοποιός μου, το θέτει πολύ ωραία: “ότι αντέχει και ο άνθρωπος, χωρίς να δυσανασχετίσει”.

Το μπουζουκάκι μου το παλιό έχει περάσει τα πάνδεινα από θάλλασες, καράβια, Έβρο-Σπάρτη στρατιωτικό, εξοχικα και άλλα,αλλά παρέμεινε το ίδιο σκευρωμένο χωρις την παραμικρή φθορά ούτε και βελτίωση βέβαια. Αν έχεις και εσύ κανά τέτοιο παντός καιρού στο συστήνω ανεπιφύλακτα.

ΥΓ (Προς Αντώνη)
Που χαθήκατε ρε παιδιά; Είμαι ο Δημήτρης από τον όμιλο.

Δυστυχως Δημήτρη δεν προλάβαινουμε λόγω δουλείας…κρίμα. Ελπίζω απο Σεπτέμβρη να τα κανονήσω καλύτερα και να τα ξαναπούμε απο κοντά.
Τον τελειώσατε τον μπαγλαμά?

Αυτά που σιχαίνονται τα μουσικά όργανα είναι:

Η απευθείας έκθεση στον ήλιο
Η υψηλή θερμοκρασία
Η υγρασία
Οι απότομες θερμοκρασιακές μεταβολές
Η κακομεταχείριση

Εάν αποφασίσεις να το πάρεις μαζί σου προσοχή στο αυτοκίνητο να μή το ‘‘χτυπάει’’ ο ήλιος. Καλύτερα στον χώρο αποσκευών παρά στο καμαρίνι.

Αντώνη: O μπαγλαμάς όπως και μια λάφτα που ξεκινήσαμε μετά είναι στα λούστρα. Να είμαστε καλά όλοι από Σεπτέμβρη να τα ξαναπούμε.

Νίκο μήπως μπορείς ν’ ανεβάσεις φωτογραφία απ ό,τι σου χει φτιάξει ο Παναγιώτης; Πρόσφατα έφυγε μέσα απ τα χέρια μου ένα διαμάντι που έφτιαξε και στεναχωρήθηκα πολύ.

Παιδιά, δεν τα καταφέρνω ούτε στην ψηφιακή φωτογραφία ούτε και στις αποστολές γενικώς. Έχω του Καφετζόπουλου ένα μπουζούκι δεκαετίας και ένα τζουρά επτά χρόνων, αστέρια και τα δύο.

:088:Επιασα πριν κανά χρόνο στα χέρια μου ένα “γόνατο” Καφετζόπουλου, ηλικίας 12-13 ετών και το λάτρεψα! Λιτό όργανο, μόνο τσαμπουκάδες και τίποτα άλλο…Σκαφτό ηχείο, ενιαίο με το μπράτσο, από καρυδιά.
Παρόλο ότι είχε να παιχθεί καιρό, παρέμενε, (εντός θήκης), κουρδισμένο άψογα. Μπράτσο χωρίς κόντρες, αλλά η ταστιέρα άψογη, απόλυτα ευθύγραμμισμένη παράλληλα στις χορδές! Ηχος σκέτη γλύκα! :085:
Δεν γνωρίζω τίποτε περί του κατασκευαστού, μα το όργανο είχε πολύ τέχνη αλλά και μεράκι μέσα του!:109:

( συμπτωματικά, ίσως επειδή έχω φωτογραφική μνήμη, αυτό που ετοιμάζω είναι στις ίδιες σχεδόν διαστάσεις σκάφους και μήκους χορδής 58 εκ.!).

Υ.Γ. Τέτοια όργανα… ε δεν πάνε στην παραλία ρε αδερφέ μου!:112:

Πάντως τα δικά μου, ακόμα και ο τζουράς, πέντε τμήματα έχουν συγκολλημένα στο μπράτσο τους.