Η τροπική προσέγγιση της μουσικής του ρεμπέτικου - Ημερίδα του ρεμπέτικου φόρουμ

Καλησπέρα σε όλους!

Μπάμπη, προφανώς δεν έχω εγώ την ευθύνη -και καταλαβαίνω ότι δεν εννοείς κάτι τέτοιο- που δεν έχουν εκδοθεί πρακτικά από τη συνάντηση για την κιθάρα στην Θεσσαλονίκη την άνοιξη του 2014. Δυστυχώς, δεν έχουν συμβεί και άλλα από εκείνη την συνάντηση που θα έπρεπε…

Όμως, η εισήγηση που έχω κοινοποιήσει παραπάνω -που δεν είναι από μια απλή συνάντηση, αλλά από επιστημονικό συνέδριο που σημαίνει ότι υπάρχουν και κάποιες στοιχειώδεις προδιαγραφές από μέρους των συγγραφέων αλλά και των διοργανωτών- θέτει τα περισσότερα ζητήματα που είχα αναφέρει στην ομιλία μου στην Θεσσαλονίκη και αποτελεί σημαντικό κομμάτι της τοποθέτησής μου σχετικά με την εν λόγω ημερίδα…

Καλό είναι να διαβαστεί, γιατί είναι ορθό και δίκαιο να αναγνωριστεί ότι κάποιες θεωρητικές ή μη παρατηρήσεις, που μπορεί να αναπαράγονται εύκολα από διάφορα στόματα, ανήκουν σε συγκεκριμένους ανθρώπους…

Ας μπουν λοιπόν στον κόπο όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά και δεν λειτουργούν με όρους εντυπωσιασμού και δημοφιλίας να τη διαβάσουν…
Είναι γραπτή θέση, σαν να εκδίδεις “βιβλίο” κατά κάποιο τρόπο και μάλιστα με μεθοδολογικές προδιαγραφές -τουλάχιστον τις στοιχειώδεις- που δυστυχώς ανεπίτρεπτα αρκετές φορές δεν συναντάς ούτε σε βιβλία που έχουν εκδοθεί…

Υ.γ.: Επαναλαμβάνω ότι δεσμεύομαι στην πορεία να κοινοποιηθούν και άλλες σχετικές εισηγήσεις μου.

Ευχαριστώ πολύ!

Καλή ανάσταση να έχουμε!