Η ομάδα Ροκαμβόλ

Σας παραπέμπω σε 2 άρθρα για τη δράση της ομάδας των αδερφών Ανδρέα και Κούλας Χριστοφιλέα, η οποία προκάλεσε σάλο στην Αθήνα του τέλους της δεκαετίας του 30.


Πέρα από το ιστορικό και κοινωνιολογικό ενδιαφέρον των άρθρων, υπάρχει και άμεση σύνδεση με το ρεμπέτικο τραγούδι, καθώς η ιστορία ενέπνευσε τον Σ. Μιχαλίδη να γράψει το τραγούδι “Η Κούλα” που τραγούδησε ο Γ. Βιδάλης, και αργοτερα ο Νταλγκάς.

Ο Νταλγκάς δυό χρόνια αργότερα θα πει το “Κακούργα πεθερά” για την απίστευτη υπόθεση Αθανασοπούλου, που περιγράφεται εδώ:

Παρά τα τόσα και τόσα που ακούμε σήμερα, για εγκλήματα και τα συναφή, εγώ ακόμα προσπαθώ να συνέλθω από αυτό στου Χαροκόπου…

Ο ΛΗΣΤΑΡΧΟΣ ΓΙΑΓΚΟΥΛΑΣ

Μάριε, ναι. Εχει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία το συγκεκριμένο “μπλόγκι” της γνωστής μπλογκού… Ντόλης (Composition Doll) και των συνεργατών της.

Ήμουνα έτοιμη αυτές τις μέρες να τους επισημάνω περί μεθόδων εκτέλεσης με γκιλοτίνα, για το Παλαμήδι, ένα ντοκουμέντο από παμπάλαια εφημερίδα, με ρεπορτάζ επιτόπιας καταγραφής τεσσάρων αποκεφαλισμών και συνεντεύξεις με τους κατάδικους
Ας το αναρτήσω πρώτα εδώ σε μας !
Είναι συγκλονιστικό !!!
(ο ένας δήμιος είναι τύπου “κουτσαβάκι”…)

ΥΓ:
Δεν είχα δει το θέμα σου λόγω μακρόχρονης καλοκαιρινής απουσίας και μιας κι ο φίλος Pοexania το “έβγαλε” στην επιφάνεια, το αναφέρω πρώτα στη σελίδα μας…

δεν υπάρχει πουθενά το κείμενο καθαρογραμένο?
στην εφημερίδα δύσκολο να το διαβάσει κανεις

Καλέ;!? Θες να κάνω και γραμματειακή υποστήριξη;
Κωλύομαι λόγω βαρεμάρας !!!

Μπρος… Ξεκίνησε να το κάνεις εσύ !
(Τα δικά μου ματάκια και χεράκια δεν αντέχουν πια, από το διάβασμα και τις σημειώσεις…)
:slight_smile:

ενούσα αν το είχες βρεί μαζί με το κείμενο σε text μορφή")

Ιωάννα κάνε και μια διόρθωση: στο υδατογράφημα που έχεις προσθέσει στην εικόνα της εφημερίδας, γράφεις: "έρευνα - ΙΚ - www.rempetiko.gr. Το Φόρουμ “απαντάει” στο www.rembetiko.gr, εκτός αν εννοείς κάτι άλλο (που δε νομίζω).

Αμάν!!! Την πάτησα ! Πάλι από την αρχή θα το κάνω;
Πωπω… Θα δω αν γίνει η διόρθωση σήμερα. Αν και στο λεγάμενο μπλογκ έχω παραπέμψει σαφέστατα εδώ, στη σελίδα μας !

Ευχαριστώ μάστορα για την προσοχή σας !!!

Κάνε το με Photoshop να το τελειώσεις σε δευτερόλεπτα. :089:

:088:Ιωαννα πολυ ωραιο το αρχειο αυτο αν και ο γιαγκουλας στη φωτο εχει καποιο φοντομονταζ …θα το ξεζουμισω :088:

Μου άρεσε πολύ αυτό το πρωτότυπο και σπάνιο υλικό που παρέθεσες στο forum. Επειδή με το θέμα ¨γκιλοτίνα", ασχολούμαι τουλάχιστον 4 χρόνια μαζεύοντας υλικό από το internet…θα σου ζητούσα, εάν έχεις οτιδήποτε σχετικό με τις εκτελέσεις που έγιναν με γκιλοτίνα στην Ελλάδα. Προσπαθώ να γράψω ένα βιβλίο, μέσα στο οποιο θα περιλαμβάνεται DVD με εικόνες, σπάνια βίντεο με εκτελέσεις (πραγματικές αλλά και ταινιών κινηματογράφου), αναλύοντας υποθέσεις καταδικασθέντων, χαρακτήρα, ψυχολογία και συμπεριφορά δημίων κλπ… Σ’ ευχαριστώ εκ’ των προτέρων!!

pilot42, καλώς ήρθες στο φόρουμ !

Για τη γκιλοτίνα στοιχεία ενδιαφέροντα θα βρεις στο βιβλίο του Καρκαβίτσα “Οι φυλακές του Ναυπλίου”, εκδόσεις Ροές.
Κοίταξε και μια σχετική συζήτηση στο φόρουμ, [b]εδώ.[/b]
Σε ιστορικά βιβλία επίσης θα βρεις πολλές πληροφορίες.