Η ιστορία του (τυλιχτού) σουβλακιού

Μπορει και να εχεις δικιο, απλα στην wikipedia αναφερεται το παρακατω που αν το εχει γραψει ανθρωπος που το εχει ψαξει (αλλωστε τι συμφερον να εχει) και τοποθετει το σουβλακι στην αρχαιοτητα:

Η συνταγή είναι γνωστή από την ελληνική αρχαιότητα. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του [i]Αθηναίου[/i] στο έργο του [i]Δειπνοσοφιστές[/i], ότι ο Ηγήσιππος στο Οψαρτυτικό του, δηλ. στον οδηγό μαγειρικής που έγραψε, αναφέρει ένα έδεσμα που λεγόταν κάνδαυλος και ήταν κάτι ανάλογο με το σημερινό σουβλάκι. Συνδύαζε κομμάτια από ψητό κρέας, πίτα, τυρί και άνηθο και σερβιριζόταν με ζουμί (Αθηναίος, Δειπνοσοφιστές, 12, 516d).

αν κατι τετοιο ισχυει τοτε δεν μιλαμε απλα για παραδοση αλλα και για κατι παραπανω.