Η παράδοση συναντά την τεχνολογία...

προσφατα επεσα πανω στο www.theloSouvlakia.gr και πραγματικα εμεινα αναυδος! ενα τοσο παραδοσιακο ‘εδεσμα’ μας παρουσιαζεται μεσα απο το internet ιδανικα! Οταν η τεχνολογια και η παραδοση συναντιουνται με αυτο τον τροπο τοτε πραγματικα αξιζει τον κοπο.

Το ξέρω το site. Αυτό που δεν ξέρω είναι κατά πόσο είναι αξιόπιστο, μια και για να καταχωρηθεί κάποιο σουβλατζίδικο πρέπει να πληρώσει, γι’ αυτό και δεν εμφανίζονται όλα σε μια περιοχή.

δεν γνωριζω αν χρεωνει ή όχι, αυτο που με εντυπωσιασε ειναι αυτος ο συδυασμος, τεχνολογιας και παραδοσης που δυσκολα βγαζει καλο αποτελεσμα. οπως ακριβως και το δικο σας site!!!

Φίλε edved, καλώς όρισες στο ρεμπέτικο forum και καλή χρονιά.

Από ότι είδα, γράφτηκες σήμερα 12-1-2009 στο ρεμπέτικο forum και νομίζω ότι είναι κρίμα να καταδικάζεις, έτσι αβίαστα και ελαφρά τη καρδιά, κάτι που ακόμη δεν το έχεις δεί και δεν το έχεις ‘‘ψηλαφίσει’’.
Είναι κρίμα,με το καλημέρα σας, να καταδικάζεις τις γνώμες χιλιάδων ανθρώπων, τους καημούς τους, τα κέφια τους, τις λύπες τους, τις αγωνίες τους για το ρεμπέτικο και το μπουζούκι.
Είναι κρίμα να καταδικάζεις τους κόπους ανθρώπων, που πραγματικά παιδεύονται για να συντηρηθεί αυτο το site.
Είναι επίσης κρίμα να καταδικάζεις τα 16 χρόνια λειτουργίας αυτού του χώρου.
Κρίμα επίσης θεωρώ, το πρώτο μήνυμα σου στο ‘‘ρεμπέτικο forum’’, να αφορά σουβλάκια και Internet.
Και γιατί σε εντυπωσιάζει, τo γεγονός oτι μπoρείς να παραγγείλεις σουβλάκια μέσω Internet, και δεν σε εντυπωσιάζει το ότι μπορείς επίσης να παραγγείλεις κιθάρα, ζαντολάστιχα, μπογιές ή ερωτικό σύντροφο? Δεν σε εντυπωσιάζει η μοναξιά και η αναζήτηση παρέας μέσω Internet?

Φιλικά
Πάνος

νομιζω οτι παρεξηγηθηκα. αυτο που εννοουσα ηταν οτι το rembetiko.gr ειναι ενα site που συνδυαζει πολυ καλα την τεχνολογια και την παραδοση, οπως και το site που προτεινα. μαλλον στο συντακτικο μου εκανα καποιο λαθος. Εννοειται οτι επειδη καποιος γνωστος μου, μου ειπε για αυτο το site ειπα και εγω να εγγραφω και επειδη ετυχε σημερα να μαθω και για το site με τα σουβλακια ειπα να το παραθεσω. Πιστευω οτι οτιδηποτε εχει σχεση με την παραδοση μας αξιζει να το κραταμε ψηλα και φυσικα αν αυτο συνδυαζεται με συγχρονα μεσα ακομα καλυτερα.

ζητω συγνωμη αν αθελα μου προσεβαλα μια προσπαθεια, δεν εννοουσα ομως κατι αρνητικο.

Παρεξήγηση λύθηκε.
Να είσαι καλα.

Εγώ πάντως θετικό για το φόρουμ το είχα δεί, αν και πράγματι, έτσι όπως είναι συντεταγμένο θα μπορούσε κάποιος (ίσως βιαστικός) να το πάρει αντίθετα.

Edved, καλωσόρισες στο φόρουμ.

(δεν είχα δει τη διόρθωση…)

Νίκο, τελευταία, κάποια προβληματάκια παρουσιάστηκαν στο forum απο -λάθος σύνταξη-. Η λές να φταίει η δική μου βιαστική ανάγνωση?
Αν και το διάβασα 3-4 φορές πριν απαντήσω.

:slight_smile:
Πάνος

Θα προτείνω να “μπανάρουν” το Φωλιά για δυο-τρεις μέρες, να πάρουμε τα ίσα μας. Εχουν αρχίσει όλοι και τρώνε λέξεις! :019:

Μηπως βγαινει καποιο περιοδικο σχετικα με το ρεμπετικο?

Βεβαίως, η Κλίκα. Συζητήσεις που αφορούν το περιοδικό θα βρεις εδώ και το ίδιο το περιοδικό εδώ.

Εδώ κι αν δε συνάντησε η παράδοση τη τεχνολογία :slight_smile:

καλώς το φίλο:088:

Ο ηλεκτρονικός γ α μ ι ά ς, με άλλα λόγια… Ξέραμε τη φουσκωτή γκόμενα των ναυτικών, τώρα ήρθε και αυτό.

τοι ενωις αρι οτη κανο ωρθωγραφηκα!:088:

Ούτε το ερωτηματικό δεν πέτυχε ο μπαγάσας!!!:019:

Πάντως από όταν ξεκίνησε η κουβέντα στο συγκεκριμένο θέμα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση, την οποία τελικά θα κάνω τώρα. Νομίζω πως το θέμα τεχνολογία και παράδοση το άρχισε ο φίλος μας με λάθος αφορμή. Κι αυτό γιατί πέρα από την ποιότητα της αφορμής, υπάρχει και το εξής ζήτημα. Το σουβλάκι ουσιαστικά ΔΕΝ αποτελεί παραδοσιακό προϊόν της Ελλάδας, και μη γελιόμαστε. Αργότερα ανακαλύφτηκε, νομίζω τη δεκαετία του '60 με τις απαραίτητες επιφυλάξεις. Παραδοσιακά είναι τα κεμπάπ, τα ελασσονίτικα, τα κοκκορέτσια και πάει λέγοντας. Εν αντιθέση το σουβλάκι αποτελεί εμπορικό- τουριστικό νεωτερισμό στα κρεατοσκευάσματα. Το ότι αποτελεί ελληνική ιδιαιτερότητα δεν σημαίνει ότι είναι κομμάτι της παράδοσης.

ηλεκτρονικός μ α λ ά κ α ς πες καλύτερα Νίκο! Χα και τον έχει κάνει τέστ ραίντ κάποιος της NASA. Η μ α λ α κ ί α βλέπεις μετράει αλλιώς αν είσαι αστροφυσικοναυπηγός μ α λ ά κ α ς…:092:

:019::019:

(δεν με έφτανε το μπραβόκουμπο)

Ξερεις εσυ να " κουρδουκλιεσαι " , μπαγασινι …:092: