:109: σε ολους…καλο χειμωνα παιδια!!! ξερει καποιος να μου πει απο την αρχη την επεξεργασια ζω’ι’κου κοκαλου για τον καβαλαρη? Ευχαριστω.:088: τα λεμε…
Το βράζεις αρκετά μέχρι να φύγει εντελώς το λάδι που έχει μέσα. Εγώ το έβραζα πάνω από μία ώρα. Καλό είναι να το βράσεις κομμένο σε μικρά κομματάκια. Μόλις φύγει το λάδι θα το καταλάβεις γιατι θα αλάξει χρώμα και από κίτρινο θα γίνει άσπρο. Μετά αφού στεγνώσει καλά, είναι έτοιμο για επεξεργασία.
Μυστικό! Για να καταφέρεις να το κόψεις χωρίς να σπάσει ακανόνιστα στις γωνίες, το βάζεις στην κατάψυξη για δυό μέρες, και το κόβεις όπως είναι παγωμένο.
1 «Μου αρέσει»
ευχαριστω φιλε πασχαλη.διαβασα καπου οτι το βραζουμε για 5 ωρες περιπου με σταχτη και διαλυμα ασβεστη.με σηδεροπριονο που δοκιμασα,κοβεται μια χαρα…αλλα πρωτη φορα ασχολουμαι και δεν ξερω τι ειναι σωστο και τι λαθος…