Εφαρμογή για αρχείο με στίχους και ακόρντα

Καλημέρα σε όλους!
Ψάχνω κάποια εφαρμογή Android ώστε να μπορώ να αποθηκεύω στίχους και ακόρντα και να τα αρχειοθετω με βάση το όνομα, καλλιτέχνη, ειδος για ευκολότερη πρόσβαση σε κάποιο λαηβ. Έχω βρει κάποια όπως το songbook. Έχετε να προτείνετε κάποια καλύτερη ακόμα και με πληρωμή προκειμένου να μπορώ να τα συγχρονίσω με κάποιο μέσω αποθήκευσης ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να χαθεί το αρχείο;

2 «Μου αρέσει»

Δεν ηξερα καν οτι υπαρχει τετοια εφαρμογη, εγω το εχω κανει σε excel και word αλλα δεν ειναι τοσο αμεσο και θελει και πολυ χρονο για τις καταχωρίσεις.

Υπάρχουν κι άλλες βέβαια στο Google store δωρεάν και επί πληρωμή. Απλά ρωτάω αν κάποιος χρησιμοποιεί κάποια από αυτές και να μας πει μια γνώμη…

2 «Μου αρέσει»

Εγώ συνήθως χρησιμοποιώ τον πατροπαράδοτο τρόπο της γραφής( αν και ερασιτέχνης και χομπίστας) έχοντας ένα πολύ μικρό τετραδιάκι. Έτσι δεν υπάρχει ανησυχία για μπαταρίες,φθορά αρχείων και άλλες ευχάριστες εκπλήξεις. Ομολογώ πως πρώτη φορά μαθαίνω για την ύπαρξη τέτοιας εφαρμογής.

1 «Μου αρέσει»

Βλ. και εδώ σχετική συζήτηση:

Και μια παλιότερη, για ένα πρότζεκτ που δεν ξέρω τι απέγινε:

4 «Μου αρέσει»

Καλημέρα Περικλή
Παίρνω που και που κανένα e-mail και είδα την αναφορά σου.
Συνεχίζω και ασχολούμε με τη βάση, προσθέτωντας και διορθώνοντας συνέχεια.
Μπορείς να ρίξεις μια ματιά όπως και οιο φίλοι που ενδιαφέρονται
Δεν την έχω ενημερώσει τον τελευταίο μήνα και είναι μεγαλύτερα κατά χίλια περίπου τραγούδια, κυρίως καινούργια. Φαίνονται πόσα είναι στο excel και πόσα υπάρχουν σε word & pdf.
έχουν καταργηθεί οι πολλοί σύδεσμοι γιατί το excel μπορεί να υποστηρήξει μέχρι 16000 μόνο.
Αν έχει κάποιος φίλος οποιαδήποτε απορία, μπορεί να με ρωτήσει.

2 «Μου αρέσει»

Αυτο που ψαχνεις ειναι εδω https://midifiles.zgameprovider.com/lyrics.apk

εχει μεσα καταλογο με
Ερμηνευτες
Συνθετες
Τραγουδιστες
Στιχουργους

Δεν χρειαζεσαι Ιντερνετ

το οριο των 16.000 δεν ισχυεα πλεον.
Αυτα ολα θα μπορουσες να τα εχεις σε μια κανονικη Database SQL,MYSQL και να μπορεις να βρισκεις οτι θελεις αμεσως.Χωρις περιορισμους φυσικα και με το Excel ( database ειναι και αυτο ) μπορεις να κανεις queries και να τα εμφανιζεις σε html.

Στο Excel 2019 που έχω εγώ, ισχύει. Αν δεν ισχύει σε μεταγενέστερη έκδοση, δεν το ξέρω.

Στις νεες version
Total number of rows and columns on a worksheet
1,048,576 rows by 16,384 columns

περισότερα εδώ.

Λάθος δικό μου εκ παραδρομής. Οι σύνδεσμοι είναι 65000 όχι 16000 που είπα. Αυτό ισχύει και στις νέες εκδόσεις.

Hyperlinks in a worksheet

65,530

Το φύλλο έχει πάνω από 22000 σειρές και κάθε σειρά έχει περισσότερους από 4 συνδέσμους. Κάποιοι έχουν καταργηθεί αναγκαστικά, αν και το φύλλο έχει χωριστεί σε 4 μικρότερα γι’ αυτό και μόνο το λόγο.

1 «Μου αρέσει»

Αν θελεις μπορω ευκολα να στα βαλω Online σε Database. για να μην εχεις excel.

Αν πάει έτσι η συζήτηση, θα μας πάρει χρόνια. Αν θέλεις να σου δώσω το τηλέφωνό μου να τα πούμε τηλεφωνικά ή στείλε μου το δικό σου να σε καλέσω εγώ.

Στειλε μου το εμαιλ σου

Έψαχνα ακριβώς την ίδια εφαρμογή και προς μεγάλη μου έκπληξη δεν υπήρχε ούτε στο Google Play αλλά ούτε και στο App Store. Υπάρχουν μερικές εφαρμογές με στίχους από ελληνικά τραγούδια αλλά όχι για το ρεμπέτικο ειδικότερα, με αποτέλεσμα να λείπουν αρκετά τραγούδια.

Επίσης σύνηθες πρόβλημα (στη δική μου παρέα τουλάχιστον) είναι η διαθεσιμότητα ίντερνετ. Πολύ σπάνια κάποιος διαθέτει αλλά ακόμη και αν έχει βαριέται τη διαδικασία να googlάρει και μετά να μπει στο site για να βρει το τους στίχους.

Με τα πολλά πήρα την απόφαση να φτιάξω εγώ αυτή την εφαρμογή η οποία διατίθεται προς το παρόν για Android, μέχρι να μαζευτούν από δωρεές 100 ευρώ για αγορά λογαριασμού στο App Store (κάπου τόσο κοστίζει ετησίως).

Η εφαμοργή ονομάζεται ‘Ρεμπέτες’ και είναι φτιαγμένη για κινητά Android (προφανώς είναι λειτουργική για κάθε συσκευή που τρέχει Android αλλά λόγου χάρη σε ένα τάμπλετ το user interface δεν θα είναι και το καλύτερο, ωστόσο τη δουλειά της θα την κάνει).

Χαρακτηριστικά

  • πάνω από 2000 στίχοι τραγουδιών (κυρίως προπολεμικά αλλά και μεταπολεμικά ρεμπέτικα)

  • διαθέσιμος κατάλογος (μπορείτε να σκρολάρετε όλους τους τίτλους σε περίπτωση που κάποιος είναι περίεργος και θέλει να βρει τραγούδια που δεν τα έχει ξανακούσει, άλλες εφαρμογές που δοκίμασα έπρεπε πρώτα να γράψω τον όρο της αναζήτησης και μετά να πλοηγηθώ στα αποτελέσματα)

  • offline (το πιο σημαντικό για εμένα, δεν χρειάζεται ίντερνετ)

  • αναζήτηση τραγουδιών μέσα από περιεχόμενο, τίτλο καλλιτέχνη κτλ

  • δημιουργία λιστών (γιατί που να θυμάται κάποιος τόσα τραγούδια…)

Ιδέες για το μέλλον

  • προβολή του δρόμου πάνω στον οποίο έχει γραφτεί ένα τραγούδι

  • ακόρντα για κιθάρα

  • καλύτερο UI και ιδιαίτερα για τάμπλετ κ.α.

Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει οικονομικά το πρότζεκτ μπορεί να το κάνει μέσω της εφαρμογής ή από εδώ.

Πιστεύω ότι είναι μια καλή αρχή!

3 «Μου αρέσει»

Πολύ ωραια. Μόλις την έβαλα για να τη δω.
Δύο τρεις παρατηρήσεις.

1.Ίσως καλύτερα να μη καταλαβαίνει διαφορετικό γράμμα το άτονο από το τονισμένο.
Αν δε βάλω τόνο δε θα μου βρει το τραγουδι
2. Ωραίο θα ήταν να μπορεί να γίνει αναζήτηση ανά σύνθετη, στιχουργό κλπ. Αν καταλαβαίνω καλά λες ότι γίνεται αλλά δεν το κατάφερα. Μόνο με τίτλο κατάφερα να κάνω αναζήτηση.
3. στη σελίδα μορφές ίσως να πρέπει να τα βάλεις με αλφαβητική σειρά για εύκολη αναζήτηση.

Με μια πρώτη ματιά πολλά συγχαρητήρια @Tomas_Michael , δείχνει πολύ καλή προσπάθεια και έχει γίνει αρκετή δουλειά αφού έχεις βάλει και τα link του Youtube.
Πριν αναφερθώ σε πιθανές προτάσεις για την βελτίωση της (φαντάζομαι θα ήθελες ενα feedback απο ολους μας), θα ήθελες να μας πεις και 2-3 πραγματάκια για σένα ? Την σχέση σου με το ρεμπέτικο, αν παίζεις κάποιο όργανο, πως μας βρήκες και οτι αλλο θέλεις να μοιραστείς .

Ευχαριστώ για το feedback!

Όσον αφορά τη δεύτερη παρατήρηση σου, ναι μπορείς να αναζητήσεις καλλιτέχνη γενικά αλλά όχι ειδικότερα συνθέτη, στιχουργό κτλ.

Ανεβάζω ένα (γιατί δεν έχω το δικαίωμα για περισσότερα) screenshot γιατί όντως δεν είναι ξεκάθαρη η αλλαγή φίλτρου αναζήτησης.

  1. Αφού επιλέξεις αναζήτηση πατάς στην επιλογή τέρμα δεξιά.

  2. Έπειτα επιλέγεις αν θα αναζητήσεις τραγούδι βάσει τίτλου ή περιεχομένου ή καλλιτέχνη.

1 «Μου αρέσει»

Για Android, το καλύτερο για αυτό που θες (στίχους/ακόρντα) και για πολλά άλλα ακόμα (πάρτες, μετρονόμους, playback,setlists κλπ), αυτή τη στιγμή μάλλον είναι το Mobilesheets.

Για iPad, υπάρχουν επίσης τα OnSong για ακόρντα/στίχους και το ForScore για παρτιτούρες.

Και τα τρία, θα σε καλύψουν είτε για προσωπική είτε για επαγγελματική χρήση.

Επίσης, βοηθάει πολύ να επενδύσεις και σε ένα page turner, για να αλλάζεις σελίδες εύκολα ενώ παίζεις/τραγουδάς.
(Εναλλακτικά, σε iPad με ForScore, μπορείς να εκμεταλλευτείς την αναγνώριση προσώπου και να αλλάζεις σελίδες με μία μικρή κίνηση των χειλιών!)

Θέμελης λέγομαι, κατάγομαι από Κάλυμνο και παίζουμε με φίλους στο δρόμο ή στην ψαραγορά στην Αθηνάς (όταν είμαι Αθήνα). Από μουσική είμαστε άσχετοι ωστόσο έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που μεταξύ μας διασκεδάζουμε, ψυχαγογούμαστε αν θέλετε και περνάμε ωραία.

Από όργανα έχω αρκετά χωρίς απαραίτητα να ξέρω να τα παίζω καλά. Μπουζούκι, μπαγλαμά, τζουρά, ούτι, τσουμπούς σαζ (με μπερντέδες όχι άταστο) μία καλή κιθάρα, ένα νέυ (που δε νομίζω να βγάλω ποτέ ήχο) και ένα σάζι.

Το site το βρήκα όταν είχα την ίδια απορία με τον @Κωνσταντίνος_Ψαρούδη

1 «Μου αρέσει»