Αναζήτηση στίχων για ρεμπέτικα τραγούδια (2000)

Παρακολουθώ τις συζητήσεις του Forum εδώ και πολύ καιρό αλλά δυστυχώς λόγω χρόνου,δεν μπορώ να συμμετέχω ενεργά.Αυτό που θα ήθελα ,(επειδή δουλεύω καθε βράδυ σε ένα ταβερνάκι)είναι μια βοήθεια σε στίχους.Όποιος έχει λίγο χρόνο που δέν ξέρει τι να κάνει ασ στέλνει κανένα στίχο γιατί καλώς η κακώς τραγούδια ξέρω αρκετά(τις μουσικές εννοώ)αλλά απο στίχους άστα!Καλό θα ήτανε να στείλετε στίχους απο τραγούδια που θα θέλατε εσείς να ακούγονται σε μαγαζιά του είδους.
Το e mail ειναι (mitsos@magnet.gr)(Δεν κατάλαβα ποτέ πώς το κάνουνε αυτό το πράγμα μπλέ!!!)
Ευχαριστώ!

Φίλε Μήτσε, πήγαινε (με το ιντερνέτ όχι με τα πόδια) στη Γερμανία στο http://scripto.nostos.gr και θα κατεβάσεις με υπομονή ΠΑΡΑ πολλά τραγουδάκια με στίχο και ακκόρντα!
Υπόψη, τα παιδιά που το φτιάξανε, με το δικό σου σκεφτικό δουλέψανε: ο,τι ακούγεται πιό πολύ…

ΚΚ

Το “σκρίπτο” το σκέφτηκα κι εγώ να προτείνω στο Μήτσο, βρήκα όμως στην άλλη διεύθυνση αυτής της συλλογής στίχων (http://members.tripod.com/to_skripto )
τη σημείωση ότι το σκρίπτο “δεν επιτρέπεται πια να διανέμεται δωρεάν”. Αιτία είναι προβλήματα με την ΑΕΠΙ σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα (εξηγούνται οι λεπτομέρειες στη σελίδα http://members.tripod.com/to_skripto/sorry.html ).

Γι’ αυτό το λόγο δεν είμαι σίγουρος για το αν αυτή τη στιγμή η συλλογή είναι διαθέσιμη ακόμα για τους επισκέπτες της σελίδας.

Υπάρχουν και κάποιες άλλες σελίδες με στίχους ελληνικών τραγουδιών, αν και με λιγότερα τραγούδια από το “σκρίπτο”, λ.χ.:

Αναφέρω και μια πολύ καλή και μεγάλη συλλογή ελαφρών ελληνικών τραγουδιών της περιόδου 1885 με 1959 (τα οποία όμως μάλλον δεν ανήκουν στο ρεπερτόριο μιας ταβέρνας):
http://www.greeksongs.gr

Καλό θα ήταν αν μπορούσες να μας πεις τουλάχιστον κάποιες λέξεις-κλειδιά ή τους τίτλους των τραγουδιών που τις μουσικές τους γνωρίζεις ώστε να μπορέσουμε να σου στείλουμε κάτι το συγκεκριμένο.

Michael

Φίλε Κουρούνη κατ αρχήν ευχαριστώ για την ανταπόκριση.Μάλλον δεν κατάλαβες τι εννοούσα.Το πιό εύκολο πράγμα είναι να βρείς τα τραγούδια που ακούγονται πολύ.Εμένα με ενδιαφέρουν τραγούδια που δεν ακούγονται πολύ.Για αυτό ζήτησα απο εσάς βοήθεια.
Για τον Michael.Δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο.Απλά τα τραγούδια είναι πάρα πολλά και ο χρόνος πολύ λίγος.Είναι πολύ πιο ευκολο για μένα να “βγάλω” ένα τραγούδι ,απο το θυμηθώ τους στίχους.Κάθε βοήθεια δεκτή.Ευχαριστώ και πάλι.

Αχά!
Προτάσεις απο τραγούδια του γούστου μας θες.
Τι θα θέλαμε να ακούσουμε αν ήμασταν πελάτες.
ΟΚ. Θα σου στείλω μερικά (κάπου τάχω γραμμένα σε Excel).

Πως θα μπορεσω να ακουσω τραγουδια χωρις νατα κατεβασω υπαρχει καμια διευθυνση?

Σκόπελος;;;;;;;;;;;
ΑΝ

Μπορείς να ακούσεις το ραδιοφωνικό σταθμό του www.rebetiko.gr. Επίσης βρήκα μια διεύθυνση όπου τα αρχειάκια είναι .ra οπότε είναι όλα γύρω στα 300-400Kb. http://www.turkishmusic.org/index13.html και πήγαινε στα greek songs/rebetika

Ευχαριστώ papaioannou θα το ψάξω.Καμια σχέση με το Μπαρμπα-Γιάννη? Ναι ʼρη Σκόπελος.Ακόμα τα περιμένω εκείνα τα τραγούδια του Χιώτη με το Στράτο. Εκείνα τα δευτερολεπτα αιώνες γίνανε

Εχω χάσει τα τηλέφωνά σου (μαζί με το κινητό μου) εδώ και τρεις μήνες. Στείλε αγόρι μου στο anikol@komep.kke.gr το νούμερο και μια λίστα με ό,τι τραγούδια χρειάζεσαι και θα στα στείλω αμέσως μ’ ένα κούριερ.
ΑΝ

ΥΓ. Μου βάλανε SMS στην εκπομπή! Πώς λέμε στείλε Jessika κλπ.; Εμένα είναι ΠΕΝΑ-κενό-το μήνυμα και στο 4322.

Χμ, τα “δευτερόλεπτα”…

Μάλλον ότι πιο δύσκολο έχω ακούσει από μπουζούκι…
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που αποδεικνύει ότι ο Χιώτης ήταν ένα σκαλάκι παραπάνω…

ΦΙΛΕ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ SITE ,ΜΟΥ ΛΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΟΛΥ ΣΚΑΜΠΑΖΩ ΚΙΟΛΑΣ?

Θανάση, αυτό το κωλόπαιδο απ’ τη Σκόπελο το ψιλοκαταφέρνει!
ΑΝ

Kαι εγω ετσι πιστευω μαλλον το πιο δυσκολο κομματι αλλα ακου και το τραπουλοχαρτο με τη Μ.Μελαγια,
τρελλο παιξιμο!

Να σου πώ την αλήθεια δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη. Από τον δικό μου υπολογιστή μπορώ να τα αποθηκεύσω, από τον διπλανό (στο γραφείο) όχι. Προφανώς θα είναι κάποιο προγραμματάκι που κάνει τη δουλειά (get it right π.χ.). Πάντως για να τα γράψεις σε cd για στέρεο δύσκολο. Νομίζω πώς τα .ra δεν μετατρέπονται σε .wav εκτός και εάν τα ξαναηχογραφήσεις την ώρα που παίζουνε.