Ευάγγελος Παπάζογλου – Το Αίνιγμα (EP)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ – ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ (EP)

Το σπανιότερο τραγούδι του ρεμπέτικου επανακυκλοφορεί μετά από 85 χρόνια!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Βαγγέλης Παπάζογλου» ανακοινώνει την κυκλοφορία της πρώτης του δισκογραφικής παραγωγής με τίτλο «Το Αίνιγμα». Πρόκειται για μία συλλεκτική έκδοση βινυλίου 10 ιντσών που τυπώθηκε σε 300 αντίτυπα.

Mεταξύ των 4 κομματιών του δίσκου περιλαμβάνεται το τραγούδι «Το αίνιγμα» του Βαγγέλη Παπάζογλου σε ερμηνεία Γιώργου Κάβουρα. Η συγκεκριμένη εκτέλεση θεωρείται ως το ιερό δισκοπότηρο της λαϊκής δισκογραφίας του γραμμοφώνου αφού ο δίσκος που το περιέχει αναζητείτο από συλλέκτες και ερευνητές για δεκαετίες ενώ πολλοί θεωρούσαν την ανεύρεσή του ανέλπιστη.

Στην έκδοση περιλαμβάνεται επίσης το τραγούδι «Τεχνίτης και κατεργάρης», δημιουργία του Βαγγέλη Παπάζογλου που χαρίστηκε στον Κώστα Σκαρβέλη και παράλληλα το μοναδικό κομμάτι όπου εντοπίζεται να τραγουδά ο ίδιος ο Παπάζογλου, το εμβληματικό «Οι λαχανάδες», πιο γνωστό ως «Κάτω στα Λεμονάδικα», και τέλος «Η μπαμπέσα», μια σύνθεση που ζήλεψε μέχρι και ο Αττίκ. Όλα τα τραγούδια προέρχονται από πρωτότυπους δίσκους γραμμοφώνου 78 στροφών που ανήκουν στο Αρχείο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Βαγγέλης Παπάζογλου». Τους δίσκους εντόπισε ο Σταύρος Κουρούσης, ακούραστος ερευνητής και μέλος του συλλόγου.

Η ψηφιοποίηση, η ηχητική αποκατάσταση και το remaster έγιναν εξ ολοκλήρου από τον ειδικό μηχανικό ήχου Τεντ Κένταλ, γνωστού στο ελληνικό κοινό από την εξαιρετική του δουλειά σε συλλογές ρεμπέτικων και λαϊκών τραγουδιών. Η έκδοση είναι δίγλωσση (Ελληνικά και Αγγλικά) και συνοδεύεται από δισέλιδο ένθετο στο οποίο περιέχονται οι στίχοι των τραγουδιών και οι ετικέτες των δίσκων. Κάθε βινύλιο περιέχει κωδικό για την ψηφιακή λήψη του EP με άφθονο επιπλέον υλικό που περιλαμβάνει παρτιτούρες των τραγουδιών και σαρώσεις των πρωτότυπων δίσκων σε εικόνες υψηλής ευκρίνειας.

Επιμέλεια παραγωγής: Κώστας & Άγγελος Μπουρνάς.

Σχεδιασμός, μεταφράσεις: Κώστας Μπουρνάς.

Ο δίσκος θα είναι διαθέσιμος από τις 14 Ιουνίου 2021.

Προπαραγγελίες: https://psvpapazoglou.gr/shop

Ψηφιακή λήψη: To Ainigma (EP) | Evangelos Papazoglou

16 «Μου αρέσει»

Σε ποιες στροφές; 33+1⁄3 ή 78 rpm ; Απλά για να δω εάν θα το παίζει το πικάπ μου :sweat_smile:

1 «Μου αρέσει»

Σας ευχαριστούμε για την ερώτηση. Το βινύλιο παίζει στις 45 στροφές.

2 «Μου αρέσει»

Να’ το που, έγινε και αυτό!
Παπάζογλου 45 άρι! Καλή πορεία!

5 «Μου αρέσει»

Για την ιστορία, να πούμε ότι ο δίσκος που περιέχει το «Αίνιγμα» με τον Γιώργο Κάβουρα είναι ο Odeon GA 1926, ο (μέχρι πρότινος άγνωστος) αριθμός μήτρας είναι Go 2425-I ενώ η ηχογράφηση έγινε το 1936, πιθανότατα το Φεβρουάριο. Το τραγούδι έχει ανέβει και στο YouTube, στο κανάλι του συλλόγου:

11 «Μου αρέσει»

Συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά! Καλοτάξιδο!!! :grinning:

6 «Μου αρέσει»

Συγχαρητήρια και από μένα!

Μπράβο για την προσπάθειά σας και καλή συνέχεια, να ευχηθώ!

3 «Μου αρέσει»

Κι από μένα συγχαρητήρια και καλή συνέχεια.

6 «Μου αρέσει»

Να πω μια αφελή απορία;

Δεν είχα ιδέα ότι το Αίνιγμα είναι τόσο σπάνιο τραγούδι. Και τότε από πού το ξέραμε; Γιατί άγνωστο δεν ήταν βέβαια.

Από την εκτέλεση με τον Στελλάκη που είχε κυκλοφορήσει.

1 «Μου αρέσει»

Σωστά, βιαστικά διάβαζα πάλι!

1 «Μου αρέσει»

Ενθουσιασμένος, που ένα διαμάντι δημοσιοποιήθηκε.
Επιτέλους, έχουμε να συζητάμε για ρεμπέτικο κι όχι για παραρεμπετική φιλολογία.

Όταν κάτι τέτοιο έρχεται, καλό είναι όλοι οι ρεμπετόφιλοι και κυρίως οι ρεμπετοφανατικοί να συνειδητοποιούμε πόσο μα πόσο τυχεροί είμαστε που το ακούσαμε και αυτό !

11 «Μου αρέσει»

Μπράβο και πάντα τέτοια!

Με την ευκαιρία, πιστεύω πως θα ήταν σκόπιμο (δεν ξέρω εάν το έχει ήδη κάνει) ο Σύλλογος να επιχειρήσει να “βολιδοσκοπήσει” τον Γιώργη Παπάζογλου μην τυχόν υπάρχει και άλλο υλικό σαν την κασέτα που δημοσιοποίησε ο Π. Σαββόπουλος.

2 «Μου αρέσει»

Που’σαι καημένε Κάβουρα !
Εδώ βιογραφικό του μεγάλου αυτού τραγουδιστή που έφυγε νεότατος. Μόνον τριάντα τεσσάρων!

http://www.paskedi.cc/12-articles1/34-2015-12-19-20-39-48

1 «Μου αρέσει»

Γεια χαρά , μπράβο κ από εμένα . Μια ερώτηση , ρωτάω εδώ μήπως ενδιαφέρει κ κάποιον άλλον . Μπορείς να πληρώσεις με κάρτα από ξένη τράπεζα (οπότε κ ξένη διεύθυνση); Στα στοιχεία χρέωσης , δεν βλέπω κάποια δυνατότητα αλλαγής της χώρας . Με ενδιαφέρει η χρέωση μόνο , η παράδοση θα γίνει στην Ελλάδα .

2 «Μου αρέσει»

Ευχαριστούμε για την ερώτηση. Σύντομα θα προστεθούν και άλλοι τρόποι πληρωμής, όπως είναι η κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και η πληρωμή μέσω PayPal. Είναι τεχνικό/γραφειοκρατικό το θέμα, παρακαλούμε την υπομονή σας. Θέλουμε επίσης να υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής με χρέωση κάρτας αλλά αυτό εξαρτάται περισσότερο από την τράπεζα. Θα ενημερώσουμε εδώ όταν γίνουν οι προσθήκες.

8 «Μου αρέσει»

Μόλις έλαβα τον δίσκο και ανυπομονώ να κάνω μια επίσκεψη σε φίλο με τον κατάλληλο εξοπλισμό (είναι λίγο τρελός με αυτά) για να ακούσω το EP όπως του αξίζει!

Προς το παρόν το ακούω ψηφιακά… Και πάλι συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές! (@psvpapazoglou)


7 «Μου αρέσει»

Χρήστο μήπως είσαι διαπλεκόμενος και έχεις μέσα; Διαμαρτύρομαι κύριοι … χαχαχα :joy: :joy: :joy:

Καλορίζικο και καλή ακρόαση :wink:

5 «Μου αρέσει»