Ανέκδοτες ηχογραφήσεις

Προχτές είχα καλεσμένο στην εκπομπή το φίλο μου το Βαγγέλη (ένας είναι ο Βαγγέλης). Ως ευγενικός επισκέπτης λοιπόν μου έφερε και μερικά δώρα. Τι δώρα; Ανέκδοτες ηχογραφήσεις λαϊκών τραγουδιών, τις και παίξαμε στον αέρα.
Ανάμεσά τους την ηχογράφηση ενός ρεμπέτικου του Μιχάλη Γενίτσαρη από το Γιώργο Νταλάρα, η οποία είχε γίνει στα πλαίσια του δίσκου “Ρεμπέτικα της Κατοχής” και δε “χώρεσε” στο Lp. Ζόρικο ζεϊμπέκικο, με τίτλο στη φυλακή θα λιώσω, με μπουζούκι και τζουρά από τους Νικολόπουλο - Μωραΐτη.
Ακόμη, την ηχογράφηση του τραγουδιού του Γεράσιμου Κλουβάτου “Μας χώρισαν οι θάλασσες”, από τη Χαρούλα Αλεξίου, γύρω στο '80, για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ του Bbc για τη μετανάστευση. Ενα χασάπικο (1η εκτέλεση από τη Σουζάνα Λαζαρίδου, με τον Καλλέρη και το Βούλγαρη, το 1951, και επανεκτελεσμένο πριν 3-4 χρόνια από τους “Δρόμος”) τραγουδισμένο από τη Χαρούλα κοντά στο ύφος της μπαλάντας. Εάν κάποιος ακούσει για πρώτη φορά το τραγούδι από αυτή την εκτέλεση, θα μπορούσε να το εκλάβει ως μια εξαίρετη σύγχρονη δημιουργία.
Υπήρξαν κι άλλες “εκπλήξεις” στην εκπομπή, αλλά όσοι άκουσαν …άκουσαν.

Μέχρι πρότινος υπήρχαν και οι δικές μου ανέκδοτες ηχογραφήσεις, οι οποίες όμως τελικά αν και εκδόθηκαν παραμένουν “ανέκδοτες”.
Μακάρι να τις έβαζες στο πρόγραμμά σου φίλε Αρη, κάποτε πρέπει να ακουστούν κι αυτές.
Παίζει μέσα και η μισή Εθνική Ελλάδος…

Νικόλας ο ψαράς

Γιατί τόσο καιρό ο server του 902 fm στο ίντερνετ δούλευε και το Σάββατο που ήθελα να ακούσω την εκπομπή έπεσε; @$#Q@%R@#

Άρη, πες μας τι εκπομπή κάνεις και πού. Ο νέοι συνομιλητές δεν έχουμε καταλάβει.

Επίσης ψάχνω καθαρή εκτέλεση του “Είναι η Αθήνα μας (γεμάτη από χάρες μα κι ο Περαίας έχει τόσες ομορφιές)” που έχω σε μια ταβερνιάρικη έκδοση από τον Ιορδάνη Τσομίδη. Ξέρει κανείς από ποιον ίσως;

1.Ο Άρης είναι κάθε Σάββατο από τις 22:00 ως τις 24:00 στο ραδιόφωνο του 902 στην εκπομπή “Λαικά Μονοπάτια”. Μπορείς να τον ακούσεις και από εδώ ζωντανα!!! http://www.902.gr/

2.Δεν είναι ταβερνιάρικη έκδοση. Είναι εκπομπή σε ραδιοφωνικό σταθμό. Και γι’αυτό δεν νομίζω να υπάρχει κάπου αλλού!!!

Για την εκπομπή του Άρη Νικολαϊδη μόλις έμαθες, οπότε εγώ τι να πω, εκτός από το ότι είναι εξαιρετική! Συγχαρητήρια… :109:

Όσο για το τραγούδι που αναφέρεις,  μάλλον εννοείς το "Οι ομορφιές του Πειραιά", δημιουργία του Στέλιου Χρυσίνη.  Υπάρχει η πρώτη εκτέλεση με την Καίτη Γκρέυ (ίσως η πρώτη της ηχογράφηση!), το ρεμπέτη Γιάννη Κυριαζή και τον Δημήτρη Ρουμελιώτη, εκτός των άλλων στη συλλογή "ΑΡΧΕΙΟ Ελληνικής Δισκογραφίας. Συνθέτες του Ρεμπέτικου Νο 22. Στέλιος Χρυσίνης Ι" (δυστυχώς με πολύ κακή επεξεργασία ήχου, αν όχι καθόλου επεξεργασία!)

Επληκτικό τραγούδι, δε βρίσκεις; :088:

Υ.Γ.: Μήπως γνωρίζει κανείς ποιοί παίζουν τα μπουζούκια και τα άλλα όργανα;

Μήτσο, και πάλι ευχαριστώ. Θα το ψάξω.

Sorry, εγώ κατάλαβα ότι ζητάς να μάθεις αν υπάρχει καθαρότερη εκτέλεση από τον Ιορδάνη!

Όχι φίλε μου, καθαρότερη εκτέλεση γενικά!

Ζήτω οι καθαρές ηχογραφήσεις, που μας επιτρέπουν να ακούμε, να καταλαβαίνουμε και να παίζουμε καλύτερα τα κομμάτια! (Ζήτω κι οι πρώτες, που τα φέρανε στο φως… αλλά δεν ακούγονται οι ρημάδες!)