ΕΡΤ3 18.00 Ελλήνων Δρώμενα " Το μπουζούκι-Οι πρώτες πενιές

Το μπουζούκι-Οι πρώτες πενιές. ( 6-4-2021)

https://program.ert.gr/details.asp?pid=3732879&chid=10

4 Likes

Μη χάσετε τον Σταύρο Κουρούση σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του!

2 Likes

Καλά που το 'πες Νικόλα, γιατί αλλιώς ήμουν πολύ έτοιμος να το χάσω. :slight_smile: Προσωπικά τα Ελλήνων Δρώμενα τα βαριέμαι: μπορεί να δείχνουν σπουδαίες μουσικές, αλλά αυτή η ιμπρεσιονιστική σκηνοθεσία με τις καταιγιστικές αλλαγές σκηνών, χωρίς σαφή ειρμό από το ένα προς το άλλο και από την αρχή προς το τέλος, με κουράζει.

Τώρα που ξέρω ότι η εκπομπή περιέχει και κάτι που όντως δε θέλω να χάσω, θα κάτσω να τη δω.

3 Likes

Η συγκεκριμένη θα είναι λογικά διαθέσιμη και στο ertflix για όσους δεν μπορούν να την δουν εκείνη τη στιγμή (όπως εγώ)

3 Likes

Γενικά ανεβαίνουν και στο ΥΤ. Όσα έχω δει, εκεί τα έχω δει.

1 Like

στο επεισόδιο με τους κρητικούς μαντολινίστες μου φάνηκε ότι η σκηνοθεσία υπονομεύει τα λεγόμενα του κάθε μουσικού, λέει ο Α ότι το μαντολίνο ήρθε με τους Βενετσιάνους, περνούμε στον Β που λέει ότι ήρθε από τη Μεσοποταμία, περνούμε στον Γ που λέει ότι ήρθε τον 20ο αιώνα κλπ. Ενώ αν ήταν π.χ. μια δομημένη συνέντευξη όπου ο Α αναπτύσσει τα επιχειρήματα του, μετά παρουσιάζεται η συνέντευξη του Β κλπ θα ένιωθα ότι τουλάχιστον κατάλαβα τις διάφορες γνώμες για το θέμα «μαντολίνο στην Κρήτη», όχι απλά ότι υπάρχει ένα χάος από αντικρουόμενες απόψεις.

4 Likes

εχει και τον βυρων στρατο μεσα κυριε σπυρο…?

Παραθέτω το απευθείας Link για όσους δεν είδαν την εκπομπή.

5 Likes

Το είδα. Έβαλα υπενθυμίσεις σε κινητά σε σταθερά ξυπνητήρια και ? από γοητευτικά!
Πόσο δίκιο είχες pepe για την σκηνοθεσία και το μοντάζ!
Αυτό θέλει ξαναμοντάρισμα. Έτσι δεν έχει μέλλον στο εξωτερικό. Ούτε τα ονόματα όσων μήλουσαν, δεν ‘γράψαν. Ελπίζω να κρατήσουν το υλικό, να το ξανακάνουν.
Αμ’ το άλλο με το βάθος?
10 νότες πεταμένες και στο τέλος τραβάς το καζανάκι.
Άσε τον Σταύρο να τα πει. Μην το κόβεις και ρωτάς τον άλλον για ο ίδιο θέμα! Δεν τα είπε καλά ο Σταύρος? Πρέπει όλοι να πουν το μακρύ και το κοντό? Πόσο δίκιο είχες Liga-Rosa!
Τώρα πρέπει να ενώσω όλα του Σταύρου, όλα του Δραγούμη κτλ
Ιμπρεσιονιστικη τηλεσκηνοθεσία το λένε?
Να μου λείπει. Ευχαριστώ δεν θα πάρω.

1 Like

Δεν τον ξέρουν τον Βύρωνα , κι ας τον λένε Στράτο…

1 Like

Εμένα μου άρεσε η εκπομπή.
Ήθελα πιο πολύ Κουρούση, αλλά νταξ…
Μου άρεσαν τα πλάνα από Πειραιά.

Μπράβο σε όλους

2 Likes

Ενδιαφέροντα τα θέματα αλλά με αυτό τον τρόπο που παρουσιάστηκαν περισσότερο κούραζε αντί να αφήσει να ‘‘απλώσει’’ ο καθένας τη γνώση/άποψή του.
Όπως και να έχει καλό είναι να υπάρχουν τέτοια θέματα στην tv, τράβηξαν να τα τσεκάρει και κάποιος που δεν βλέπει εδώ και χρόνια…

ΥΓ: Αφήστε έστω τη ντουντού ολόκληρη μωρέ… :grinning:

3 Likes

Θα αφήσει αυτή η εκπομπή αποτύπωμα, που να διαρκέσει; Όχι. Κρίμα τη δουλειά, γιατί υπάρχουν σημεία αξιόλογα. Και κάτι σπάνιο, σε παρόμοιες δουλειές: ενώ ήμουν στην τσίτα για να πιάσω καν’να λαβράκι (ε, με ξέρετε…) δεν βρήκα σχεδόν κανένα λάθος. Πραγματικά, ευχής έργον θα ήταν να βρισκόταν κάποιος να αξιοποιήσει το υλικό που τραβήχτηκε.

2 Likes

Κι όμως, είναι παλιά σειρά. Καμιά δεκαριά χρόνια; Πρέπει να 'χει κάνει εκατοντάδες επεισόδια.

Δεν μιλάω για το αποτύπωμα της σειράς, για εκείνο της συγκεκριμένης εκπομπής μιλάω. Μετά από π.χ. δέκα χρόνια, τα τότε δραστήρια μέλη αυτού του φόρουμ θα ανατρέχουν στο επεισόδιο αυτό για να απαντήσουν ερωτήματά τους;

Ο σκοπός που παίζει ο Σταύρος στο σημειο με τη ντουντου και τα φιδια τα μαυροκέφαλα έχει κάποιο τίτλο να τον ακούσουμε ολόκληρο; μου θυμίζει διάφορα κομμάτια σαν φράση αλλά δεν μου ΄ρχεται κάτι συγκεκριμένο

Αυτό ?

η αυτο ?

1 Like

Κι μένα μου αρεσε η εκπομπή οπως λέει κι ο Μπάμπης πιο πάνω.Πολύ ενδιαφέροντα πράματα ειπώθηκαν.
Τώρα με τους σκηνοθέτες και αυτους που κάνουν το μοντάζ τι να πεί κανείς;;Μηπως εχουν ιδέα για πιο πράμα μιλάει η εκπομπή;;Ολα εχουν γίνει σαπουνόπερες.
Θυμάμαι τα μπινελίκια που ειχε ρίξει ο Στέλιος οταν μιλάγαμε για το Αλάτι της γής που ειχε πάει.Ενω ελεγε για τα παλιά,που πρώτη φορά θα εβγαιναν στην φόρα και θα τα ακουγε κανείς,τον εκοβε αυτός της εκπομπής για να πάνε για παπαρούνες. :wink:

3 Likes

αυτοι οι στιχοι κυριε σπυρο λεγονται μεχρι στιγμης με τρεις διαφορετικες μελωδιες. η τριτη ειναι η κλασικη που λεει και ο μουφλουζελης.

Μπα δεν νομίζω ότι ειναι κάτι από αυτά. Η μια φράση είναι ο σκοπός από τα ούλα σου/αντιλαλούν οι φυλακές σε πιο απλή μορφή όμως εδώ, θα βρεθεί και το υπόλοιπο που θα πάει. Δεν βοηθάν και τα πλάνα…