Επιτέλους! Ένα καινούργιο μπουζούκι από τον Αλεξανδρή

Μετά από 9 χρόνια που πήρα το πρώτο μπουζουκάκι μου από τα παιδιά στο ταξίμι, αξιώθηκα να αγοράσω καινούργιο όργανο. Είχα ένα πολύ value for money όργανο, το οποίο με βοήθησε να μάθω αρκετά, αλλά φτάνεις κάποια στιγμή που θες κάτι καλύτερο και για το μεράκι σου μόνο. Σε κάποια παιδιά που μιλάμε, είναι γνωστό ότι είμαι φίλος με το μάστορα Αλεξανδρή που άλλωστε με βοηθάει να μάθω και την τέχνη της κατασκευής, αλλά πάντα ήθελα ένα καλό όργανο του και επιτέλους, που λέει και ο τίτλος.
Ο μάστορας έκανε 3 όργανα για 3 μπουζουξήδες, παραγγελία και είχα φάει σκάλωμα, γιατί βγήκαν πολύ πετυχημένα, παραδόξως το ένα καλύτερο από το άλλο σε ένα τομέα. Ένα πρίμο, ένα μεσαίο και ένα μπασάτο. Όλα βέβαια αρκετά ισορροπημένα όργανα. Όσοι ξέρουν από τα όργανα του Αλεξανδρή, μπορούν να επιβεβαιώσουν πιστεύω, την αρτιότητα του σαν οργανοποιό.
Και έλα που μια μέρα μου λέει δεν έχω μπουζούκια θα βάλω ένα μπρος. Μου έδειξε γρήγορα μια φιγούρα που έχει σκεφτεί. Μια μισή φιγούρα δηλαδή, κλασσική μαύρη με ένα κυκλάκι και ένα σχέδιο. Πλάκα δεν έχει? Θυμίζει λίγο ένα πουλάκι αμα το δεις κάπως, μου είπε ο μάστορας. Λίγες μέρες αργότερα περνάω να κουβεντιάσουμε και μου λεει, έπαθα μιαα εκπληξη χτες. Αρματωσα το καινουργιο , περιμενε να δεις. Παει φερνει ενα φρεσκο τελειως μπουζουκι και μου το δινει. Βαρεσα μια σκετη μουργκανα και χαμογελασα. Επαιξα κανα δεκαλεπτο. Γελουσα και σταματουσα να του πω οτι ειναι το οργανο μου συνεχεια! Ειναι οτι πιο πληρες εχω παιξει προσωπικα οποτε του το καβαντζωσα και ειπα να μοιραστω τη χαρα μου με σας. Στα ατου του οργανου βαζω οτι το εκανε με το μερακι τουο μαστορας και δεν πηγα να βαλω λουλουδακια και κλαρακια να το κανω ζοζεφ. ΕΙναι ενα μοντερνο οργανο με πολυ τσιτσανη ηχο και για μενα ειναι αξιολατρευτο. Η ομορφια του κυριως στα ξυλα. Αγοραστηκε λογω ηχου! θελω τα σχολια σας και ανεβαζω και ηχητικο!

16 «Μου αρέσει»

Καλορίζικο Ανεστάκο. Με έκανες και χαμογέλασα με την περιγραφή. Μπράβο σου και μπράβο και στον μάστορα. Καμιά φορά από το πουθενά βρίσκεις αυτό που ψάχνεις, αυτό που σου μιλάει. Να το χαρείς και να το ακούσουμε σύντομα.

5 «Μου αρέσει»

Καλορίζικο το όργανο άρχοντα.Λιτό όπως πρέπει.Από τί ξύλα είναι φτιαγμένο?Δώσε καμιά πληροφορία αν θέλεις.

2 «Μου αρέσει»

Μπράβο φιλαράκι.

Είμαι χαρούμενος άνθρωπος που ένα από τα τρία μου μπουζούκια είναι του Γιάννη. Το όργανο είναι έξι ετών και σκοτώνει μητέρες και είναι και το μικρό καλούπι.

Ένας φίλος ο Μάικ πήρε πριν κανά μήνα από Αλεξανδρή και το όργανο ήταν σκέτο ποίημα σαν εργονομία και είχε μια εκπληκτική δόνηση από αρμονικές και ένα πράγμα άλλο που με εντυπωσίασε τρελά: ο ήχος σαν να συγκεντρωνόταν ακριβώς έξω από την τρύπα και στη συνέχεια να διασκορπίζεται στην αίθουσα, σαν ένα σμήνος από μέλισσες.

Βλέπω και το δικό σου οργανάκι και χαίρομαι γιατι είσαι μερακλής άνθρωπος και σου αξίζει κάτι τόσο όμορφο και όπως το θες.

Περιμένουμε ηχητικό επειγόντως.

Καλόπαιχτο και να το λιώσεις

3 «Μου αρέσει»

Πολύ όμορφο εμφανισιακά καλόπαιχτο, αναμένουμε και το ηχητικό. Οι τιμές του Αλεξανδρή που κυμαίνονται στα τρίχορδα; Εάν σε φέρνω σε δύσκολη θέση, έστω ένα εύρος τιμής αν μου έδινες θα το εκτιμούσα. Καλορίζικο και πάλι!

1 «Μου αρέσει»

Απαντάω σε έναν-έναν ντερβισάδες

@loukasfilm Λουκά σ’ευχαριστώ πολύ! Οι καιροί είναι δύσκολοι και αυτό με κρατούσε καιρό από το να κάνω αγορά. Κατ’επέκταση όταν είχα τα λεφτά, ήθελα πάλι λίγο χρόνο. Όμως το άκουσα, το έπαιξα και ένιωσα μια αρμονία! Δεν μπορούσα να μην το πάρω. Δεν είναι το καλύτερο μπουζούκι του κόσμου, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Είναι το καλύτερο για μένα και το καλύτερο που έχω δει εγώ από Αλεξανδρή με τον οποίο συναναστρέφομαι χρόνια! Και όταν δεις από 4 μπουζούκια που έκανε ένας μάστορας, αυτό που θες, το τσιμπάς!

@Lambros.L Λάμπρο, η ξυλεία είναι η εξής:
Έλατο στο καπάκι
Το σκάφος, είναι μια εξαιρετική κερασιά. Το εξαιρετική πάει στα νερά της, που είναι παράλληλα και ‘‘δεμένα’’. Από πίσω φαίνεται να έχει ακανόνιστες δούγες από τα νερά.
Παλίσανδρος ο καπλαμάς του μανικιού που το ντύνει. Από κάτω φλαμούρι αν δεν απατώμαι. Το καράουλο μια άντυτη καρυδιά, όμορφη! Το μπουζούκι που πήρε ο άλλος μπουζουξής, είχε πιο ωραία καρυδιά, πιο γεωμετρικά νερά. Αλλά η φύση είναι φύση!
Μπάμπη, ο μαικ με φαρμάκωσε. Εκείνο ευχόμουν καιρό να πάρω. Αλλά έσκασε αυτό και βρήκα τη χαρά μου. Καλόπαικτα να’ναι όλα. Ο Αλεξανδρής κάνει γερά όργανα και ‘‘σωστά’’. Καλή ξυλεία και μαστοριά. Στην αρχή αποδίδουν ένα 40%. Το λέω από εμπειρία με άλλα όργανα. Τα κάνει ζόρικα να αντέξουν στο χρόνο και επειδή τα ξύλα και τα καμάρια, είναι καλά, το όργανο κάποια στιγμή ανθίζει. Στο συγκεκριμένο που πήρα, μου έκανε εντύπωση, ότι ενώ έχει κανονικού πάχους καπάκι, είναι ήδη στρωμένο και γλυκό. Με ένα σαστέιν στον ήχο, όχι διάχυτος, όχι μικρός. Μαζεμένο και σκαστό. Αλλά θα βάλω ηχητικό, να μη λέω μπούρδες. Σε ευχαριστώ. Όλοι εδώ είμαστε μερακλήδες και ανθρώποι που τα δίνουμε σε όργανα και ψυχή, όχι σε αιφον.

@John88 Τζον, σε ευχαριστώ. Είναι όμορφο επειδή είναι απλό! Τίποτα άλλο. Να σημειώσω ότι το μάτι του ‘‘πουλιού’’ είναι ένα πολύ όμορφο κομμάτι όστρακο, που το έφαγε η κάμερα του κακου κινήτου μου. Έχει και μια γραμμούλα στη μέση. Οι τιμές του μάστορα όσο καιρό τον γνωρίζω δεν έχουν κανένα εύρος. Είναι στάνταρ. 1200 ευρώ. Ότι δεις ετοιμοπαράδοτο δηλαδή. Αν κάποιος θέλει να κάνει κόλπα πάνω, σίγουρα υπάρχει άλλη δουλειά, οπότε την πληρώνεις. Δεν ξέρω και αν δεχτεί να βάλει και πολλά πάνω :smile:
Είναι στη Θεσσαλονίκη πολύ αξιόπιστη λύση σε καλό όργανο. Και μεταξύ μας και σε Αθήνα.


Ιδού και τα μοναδικά όστρακα πάνω στο όργανο, χαχαχαχα

9 «Μου αρέσει»

Δεν έχει τόση σημασία.Μόνο που άφησε τις δούγιες ως έχει για μένα φτάνει.Προτιμώ να φαίνοντε όπως είναι παρά να τις είχε διαιρεμένες και να φαινόντουσαν περισσότερες.Μπράβο στο μάστορα.

2 «Μου αρέσει»

Το όργανο έχει 23 κανονικές δούγιες και απλά η κερασιά με τα νερά της, δίνει την αίσθηση αυτή! Εγώ προτιμώ άλλωστε τις λίγες δούγες. Αλλά ως γνωστόν τα 60αρια που λένε, έχουν 15-17. Οπότε και επειδή χαράζονται και πιέζονται μέσα φιλέτα, είναι και πιο ‘‘ανθυγειινό’’. Το ξύλο έχει μνήμη και όταν πιέζεται, αν βρε ευκαιρία, μπουμ. 23 είναι ΥΠΕΡαρκετές. Και αισθητικά!

4 «Μου αρέσει»

ρε φίλε πολύ σε χάρηκα! όταν ένας μερακλής έχει υπομονή και ξέρει τί θέλει, στο τέλος ανταμοίβεται. καλόπαιχτο, καλοτάξιμο, και τα σέβη μου στον μάστορα.

1 «Μου αρέσει»

Η ωραία μικρολεπτομέρεια είναι ότι διάλεξε, εξ αρχής, δούγες από δύο κομμάτια ξύλου: ένα με νερά κανονικά παράλληλα καθ’ όλο το μήκος και ένα όπου τα νερά δεν είναι τόσο διακριτά, αλλά υπάρχουν ενδιάμεσα σκουρότερα σχήματα διαστίξεων. Έβαλε ένα τέτοιο στη μέση του σκάφους και συνέχισε με δύο κανονικά, ένα διάστικτο, ένα κανονικό, δύο διάστικτα, ένα κανονικό, ένα διάστικτο και το τελευταίο που δεν διακρίνεται, και αντίστοιχα στην άλλη μεριά, φαντάζομαι, που δεν διακρίνονται στη φωτογραφία. Μερακλής κανονικά!

(υ.γ. Ανεστάκο, εγώ 19 μετράω! Ίσως κάνω λάθος, αν «επιλέγω» για κεντρική μία δούγα που τελικά δεν είναι αυτή στο κέντρο αλλά η δεξιά της. Και πάλι όμως, 23 δεν φτάνει, νομίζω)

2 «Μου αρέσει»

Εγώ πάντως μάλλον για 23 τις βγάζω ίσως 21 αλλά νομίζω είναι και δυο που δεν φαίνοντε άρα 23.

2 «Μου αρέσει»

@liga_rosa γι’αυτο το ανεβασα εδω. Εδω μεσα ανασαινουμε, ειμαστε ανθρωποι που κατα κυριο λογο εκτιμαμε κοινα πραγματα και χαιρομαστε γιαυτα! Φιλε μου σε ευχαριστω πολυ. Θα τα μεταφέρω τα χαιρετούρια σου όταν ξαναπεράσω απο κει!
@nikos_politis κυριε Νικο εμενα αυτο με ιντριγκαρε παντα στη μαστορια. Μαρεσει να βλεπω ομορφα πραγματα που ειναι λιγο πιο ‘‘κρυμμενα’’ ή τελοσπαντων βασιζονται στην απλοτητα και τη φυσικοτητα! Ο μαστορας ειναι ανθρωπος που δε στολιζει και εμενα αυτο μου κανει. Αλλα εχω μαθει να εκτιμαω τον τελευταιο καιρο την ομορφια του ιδιου του ξυλου, πιο πολυ απο φιγουρες. Ειλικρινα αυτο το καπακι μου αρεσε τοσο, που απο μονο του στα ματια μου εστεκε!
Ειναι 23 οι δουγες, με τις δυο στις κολαντζες!


Παιδια δυστυχως απο κινητο, που το ευνουχιζει γιατι ειναι κινεζικο χαχαχαχα Ο καθενας οτι καταλαβει. Παιζω λιγο αγαρμπα ειναι και η σταση περιεργη για να φαινεται :sweat_smile: :joy:
Τις βαραω δυνατα για να δειτε που δεν τριζει, ενω ειναι φρεσκο το ατιμο
11 «Μου αρέσει»

πόσο γλυκό και με χαρακτήρα! όσο ακούγεται από το κινητό δηλαδή.

1 «Μου αρέσει»

Ακούγεται υπέροχο. Και πάλι καλορίζικο.

ΥΓ Όλα τα κινητά κινέζικα είναι :joy:

2 «Μου αρέσει»

Να το χαρείς Ανεστάκο! το είδα και το επαιξα καναδυο φορές, δεν ήξερα ότι είσαι εσύ ο τυχερός.
Όπως τα λες είναι, με τα χρόνια (και το παίξιμο) θα γίνει ακόμα καλύτερο.
Έχω ξαναπεί ότι είμαι “βαθειά Αλεξανδρικός”, χωρίς να έχω μεγάλη εμπειρία από όλους τους οργανοποιούς ανά την Ελλάδα, αλλά αυτό το πράγμα ρε παιδί μου να γίνεται διαρκώς καλύτερο το όργανο είναι συγκλονιστικό. Έχω επίσης ξαναπεί ότι το “καλό μου” το μπουζούκι ακούγεται κάθε χρόνο και καλύτερα, είναι φτιαγμένο το 1990, το 2005 περίπου άλλαξα τάστα και τώρα είναι πάλι στον μάστορα για ψιλοσυντήρηση (εγώ δεν του βάζω χέρι). Δυο φορές σε τριάντα χρόνια.

μόνο εδώ διαφωνώ: μια χαρά στολίζει, αλλά με τέτοια “αφαίρεση” που είναι πάααααρα πολύ δύσκολο να πετύχεις αν δεν το κυνηγήσεις χρόνια (ακόμα και να το αναγνωρίσεις καμιά φορά). Αυτό π.χ. που παρατήρησε ο Νίκος Πολίτης με την εναλλαγή των νερών στις ντούγες είναι κλασική πλέον εφαρμογή Αλεξανδρή. Στα τρία μέτρα δεν το βλέπεις καν, αλλά άμα το πάρεις αγκαλιά “χάνεσαι” να βρεις πως τις ταίριαξε.
Και πάλι εύχομαι να το χαρείς!

1 «Μου αρέσει»

Εμένα μου ακούγεται τέλειο, πολύ πρίμο και σκαστό, πολύ όπως πρέπει δηλαδή.
Νταξ, είναι και μάγκας ο παίχτης (μπράβο για την επιλογή των τραγουδιών). Ρε μπαγάσα δεν βάζεις μύτη στην πένα; Μου κάνει εντύπωση αυτό που βλέπω, γιατί εάν παίζεις με πλάι-πίσω και βγάζεις τόσο μυτερό ήχο, είσαι μεγάλος μάστορας !

1 «Μου αρέσει»

@manos_tourpalis Μανο, συμφωνω σε ολα, απλα δε θελω να το πολυαυγατισω το ζητημα, γιατι δε γουσταρω να φανει διαφημιση ολο αυτο! Θα μπορουσα να πω πολλα για το φιλο μας, αλλα μενω στο γεγονος οτι ειναι απο τους οργανοποιους που προσεχουν πραγματα και απο κει βγαινεις με καλο οργανο. Ειτε ουτι ειτε μπουζουκι ειτε λαουτο ειτε ταμπουρας κ.λ.π
@icetelli χω χρονια να παιξω αργα με μυτη! χαχαχα η πενια που λες, τη λεμε γαντζο και την κανω για σκασιμο. Δε βολεευει στην ταχυτητα, αλλα και μενα δε με βολευει η ταχυτητα! Ο δελλιας ειναι ο λογος που εψαξα λιγακι ετσι την πενα. Και ο τσιτσανης. Κανανε κατι πλαγιαστο νομιζω ρε αδερφε… Πρεπει να πιουμε τσιπουρα απο κοντα και να τα παιζουμε ομως αυτα ντερβιση μου.
Παιδια και παλι σας ευχαριστω για τα ομορφα λογια

4 «Μου αρέσει»

Πολυ ωραιο μπουζουκακι αδερφε μου και γλυκο ηχο! Εχεις δουλεια τωρα με παιξιμο μελετη και διασκεδαση!! Καλες πενιες!! :cowboy_hat_face: :cowboy_hat_face: :cowboy_hat_face:

1 «Μου αρέσει»

Να ζήσεις ντερβιση μου marco

Αν και καθυστερημένα και κάτι τελείως υποκειμενικό αλλά έχω την εξής απορία.
Ο Αλεξανδρής τα τρίχορδά του τα βγάζει όλα σε αυτό το σχήμα; Χωρίς να μειώσω το δικό σου που φέρνει σε αυτό που θα πω, εκείνα που είναι περισσότερο ΄΄οβάλ΄΄ μου φαίνονται πιο όμορφα εμφανισιακά. Εννοώ σαν αυτό που κρατούσε ο Κηρομύτης σε κάποια από τις φώτο που υπάρχουν και στο οποίο ως τώρα πιστεύω πιο κοντά βρίσκονται τα όργανα του Ραπακούσιου.

1 «Μου αρέσει»