Ενδεικτικές τιμές συλλεκτικών μπουζουκιών 2022

Αφήνω ένα βίντεο του Σπύρου @SDimis που αναφέρει ενδεικτικές τιμές γιατί την χρονική περίοδο που διανύουμε σήμερα.
Να τονίσω πως σκοπός του νήματος είναι οι τρέχουσες τιμές αυτών των μπουζουκιών και όχι διαμάχες τύπου “ποίος δίνει λεφτά για παλιά όργανα και δεν αξίζει τόσο ενα μπουζούκι και πόσο κόστισε του Ζοζέφ τοτε για να δώσω τόσα …κ.τ.λ.”
Ας κρατήσουμε την καλή διάθεση και πρόθεση του Σπύρου στο να μοιράζεται και να τονίσουμε πως αναφέρει τιμές της αγοράς ως συλλέκτης που ειναι και γνωρίζει.

5 «Μου αρέσει»

Δεν ανέφερες Σπύρο του Σταθόπουλου πόσο κυμαίνονται.Βέβαια ρωτάω από περιέργεια.
Προσωπικά δεν θα πω κάτι για τις τιμές όποιος έχει αγοράζει.Το πρόβλημα είναι αλλού για εμένα.Αν έχει κάποιος λεφτά από τη στιγμή που δεν τα βρίσκει σε αγγελίες πρέπει να αρχίσει να ψάχνεται μέσω γνωστών του γνωστού και αν θα βρει.Δηλαδή σαν ένα κλειστό club συλλεκτών που αν δεν σε ξέρουν δεν σου πουλάνε.
Το πιο θλιβερό είναι ότι τέτοια όργανα φεύγουνε εξωτερικό όπως είπε ο Σπύρος.Φαντάζομαι δεν θα τα αγοράζουν Έλληνες του εξωτερικού.

Γεια σου Λαμπρο
Δεν υπάρχουν ενδεικτικά data για αγοραπωλησίες Αναστασίου Σταθόπουλου . Ένα ξέρω που πουλιόταν στα 10,000-12,000 αλλά είμαι σίγουρος οτι στο τέλος δεν πουλήθηκε για αυτά τα χρήματα

Θα έλεγα με ασφάλεια μιας και τα House of Stathopoulos έχουν πουληθεί πληρως συντηρημενα στα 3500, τότε θα περίμενα για τα Αναστασίου Σταθόπουλου τα ακριβά του μοντέλα στα 5,500-6,000 (?) με ερωτηματικό εδώ
Το βαρύ πυροβολικό των Ζοζεφ είναι μοιρασμένο κάποιο Ελλάδα , κάποια πολλά στην Αγγλία , κάποια στην Κύπρο και κάποια στο Ισραήλ

Οι περισσότεροι κάτοχοι είναι όντως Έλληνες

Δεν υπάρχει κλειστό club …. Απλά οι πωλητές ξέρουν που υπάρχει το « χρήμα «
Έαν έχεις 15,000 διάθεσιμα γράψε μια άναρτηση εδώ στο φόρουμ η ατο ΦΒ : ζητάω ζοζεφ δεκαετία 1950
Έχω 15000 και θα δεις ποσό γρήγορα θα επικοινωνήσουν μαζί σου :slight_smile:

Σίγουρα γιατί το έχω κάνει και εγώ όταν πούλησα όργανο σε συλλέκτη , η τιμή μου ήταν πιο κάτω από ότι θα το έδινα σε ένα μη συλλέκτη . Σίγουρα υπάρχει μια πιο προσωπική σχέση μιας και έχεις συζητήσει έχεις ερευνήσει έχεις βοηθήσει η έχεις βοηθηθεί να βρεις πληροφορίες η όργανα από άλλους συλλέκτες όποτε ένα 20% χαμηλότερη τιμή μάλλον ισχύει όταν αλλάζουν χέρια τα όργανα μεταξύ συλλεκτών η μουσικών

Κάποιες φορές η καλύτερη τιμή συνεπάγεται και μια μελλοντική άλλη συνεργασία / συναλλαγή

3 «Μου αρέσει»

Πάλι καλά.Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις.
Υπάρχουν άραγε Σταθόπουλου πιστεύεις?

@Panos
Ευχαριστώ Πανό για την ανάρτηση
Οι τιμες όπως και τονισες και τόνισα είναι ενδεικτικές
Και οι τιμες είναι για αυθετκικα , πληρως συντηρημένα , με όλα τα μέρη αυθεντικά μπουζουκια και με τον ανάλογο ποιοτικό ήχο του εκάστου οργανοποιου

Μη συντηρημένα όργανα η όργανα που δεν είναι όλα τα μέρη αυθεντικά η αφωνα, θα βρεθούν σε τιμες ισως και μισές από αυτές που αναφέρω . Απλώς εγώ δεν ενδιαφέρομαι για τέτοια όργανα όποτε και τα data που έχω συλλέξει είναι για τα όργανα με τις παραπάνω προϋποθέσεις

1 «Μου αρέσει»

Ύπαρχουν Λαμπρό
Κύριως house of Stathopoulos

Anastasios Stathopoulos εάν θυμάμαι καλά είναι καμμία 10 σε όλο το κόσμο όποτε δύσκολα κάποιος πουλάει από τους ιδιοκτήτες αλλά όχι σίγουρο
Εάν ενδιαφέρεσαι πες μου και θα σε έχω υπόψην μου εάν ακούσω κάποιον να πουλάει

1 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ Σπύρο.Απλά μου κάνει εντύπωση που τα όργανα του Σταθόπουλου ήτανε περίπου 1910? Και μάλλον είναι φθηνότερα από του Ζοζέφ.Σωστά?Φυσικά ρωτάω από περιέργεια γιατί η τσέπη μου για την ώρα δεν αντέχει τέτοιες τιμές.Να είσαι καλά όμως που μας ενημερώνεις.

Σωστά τα όργανα του Σταθόπουλου έχουν κάποιο αγοραστικό ενδιαφέρον από κάποιους λίγους Έλληνες τρίχορδους , καποιους συλλέκτες , κάποιους Αμερικανούς λόγω της Epiphone και κάποια μουσεία Αμερικής λόγω της Epiphone / Gibson

Τα μπουζουκια του ζοζεφ έχουν αγοραστικό ενδιαφέρον από πολλούς μουσικούς / σολίστες / μουσικοσυνθέτες ( για να τα παίζουν και να γράφουν στα στούντιο ) , συλλέκτες ανά τον κόσμο
Όποτε μεγαλύτερη ζήτηση τα ζοζεφ από τα Σταθόπουλου :slight_smile: …. Μεγαλύτερη ζήτηση = πιο ακριβά

4 «Μου αρέσει»