Ελλήνων Δρώμενα

Τα τελευταία χρόνια η ΕΤ3 έχει κρατήσει το επίπεδο της Ελληνικής τηλεόρασης πολύ ψηλά με διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές.Μερικές από αυτές είναι: Ο Τόπος και το τραγούδι του,Balkan Express,Ελλήνων Δρώμενα,Cinemania,Διασπορά,Του νερού τα παραμύθια κ.α.
Αυτά προφανώς και τα ξέρετε οι περισσότεροι.
Ο λόγος της δημιουργίας του θέματος είναι για να μπορούμε να ανεβάζουμε σε link,αν δεν υπάρχει πρόβλημα από την διαχειριστική ομάδα του φόρουμ φυσικά,εκπομπές στις οποίες συναντούμε πρόσωπα που εκπροσωπούν τον χώρο του ρεμπέτικου,αστικού λαϊκού και παραδοσιακού τραγουδιού.Επίσης είναι αρκετά ενδιαφέρουσα εκπομπή γιατί μπορείς βλέποντας την να αποκομίσεις ενδιαφέρουσα στοιχεία τα οποία ίσως να σου χρειάζονται!
Έτσι λοιπόν λέω να κάνω την αρχή.

//youtu.be/1wAIZk3AG4o

Σε αυτό το βίντεο λοιπόν συναντάμε μερικές από τις καλύτερες εκπροσώπους του χώρου,των τελευταίων ετών.Θεοδώρα Αθανασίου,Μαρία Κώτη κ.α. Αξίζει να το δείτε!

ΥΓ. Το τραγούδι που τραγουδάνε η Μαρία με την Μάρθα αν δεν κάνω λάθος,στην αρχή κοντα στο 3:00,έχει τίτλο?μπορούμε να το βρούμε?

Τα στοιχεία της ταινίας αναφέρονται στο τέλος της. Εκεί παρατίθενται και οι τίτλοι των τραγουδιών. Μάλλον πρόκειται για το “Σύννεφα, φέρετε βροχή”, στο όνομα του Νίκου Ξυλούρη.

Gilles, θα συμφωνήσω, πολύ καλή εκπομπή - και οχι μόνο η συγκεκριμένη- αλλά όλες από τα Ελλήνων Δρώμενα.
Την συγκεκριμένη την είδα και την άκουσα με ευχαρίστηση. Πρωί πρωί με ανέβασε!

(Εμένα μ’ εκνευρίζει η εκπομπή. Αποκομμένες ατάκες των πρωταγωνιστών, παρατεθειμένες κατά την κρίση κάποιου άλλου, αποτελούν την άποψη κάποιου άλλου και όχι των πρωταγωνιστών.)

Δεν έχεις άδικο Περικλή! Αλλά κάνουμε αυτό που πρέπει!Κρατάμε αυτά που θέλουμε και νομίζουμε πως είναι σωστά!

[/QUOTE]

Για την ακρίβεια είναι το δεύτερο δίστιχο από τον συρτό “Σύννεφα, φέρετε βροχή” (όπως είπατε) και μετά ακολουθεί στον ίδιο σκοπό μια μαντινάδα της Μαρίας Κώτη (προφανώς το έχει ακούσει από τα “μέρη” της). Άρα νομίζω στο ερώτημα :

η απάντηση είναι “και ναι και όχι”. Έτσι όπως ακούγεται στο βίντεο και με αυτούς ακριβώς τους στίχους “όχι”.