Εκτελωνισμός από Κίνα

Γεια χαρα παιδιά. Βρήκα μέσω ebay ενα τύπο που πουλάει κιθάρες ηλεκτρικές από Κίνα. Ξέρω για τιμί και για μεταφορικά, αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με τον εκτελωνισμό και το βασικότερο πόσο θα μου πάρουν στο Τελωνείο για δασμούς. Μήπως ξέρει κανείς να μου πει τι γίνετε με αυτό το θέμα?

Άστο καλύτερα,γιατί αντί για κιθάρα πατάτες θα πάρεις…

Να επικοινωνήσεις με την υπηρεσία εκτελωνισμού στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” (δεν θυμάμαι το νούμερο τηλεφώνου) και να τους ρωτήσεις πόσο θα κοστίσει ο εκτελωνισμός, πριν όμως την αγορά! ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Fax!!!
Αν αναλάβεις εσύ τον εκτελωνισμό θα μπλέξεις στη γραφειοκρατία, αν το κάνουν εκείνοι, θα σε χρεώσουν να για τον εκτελωνισμό ίσως και περισσότερο απο το κόστος της αγοράς που θα κάνεις. Είσαι σίγουρος πως η κιθάρα που θες, δεν υπάρχει σε χώρα της Ευρωπαικής 'Ενωσης?
Για να γλιτώσεις τους τους δασμούς και την αμοιβή του εκτελωνιστή!!! Να θυμάσαι πως πρέπει να προσθέσεις και 19% ΦΠΑ, που θα μπεί στο τελωνείο.

Kargas,

Αν θέλεις την κιθάρα για πάρτη σου, είναι ρίσκο να την αγοράσεις από Κίνα, μιά και οι κινέζοι είναι μεγάλοι παταξήδες και θα σε δαγκώσουν αν μπορούν.Με πόσο τλπ έχει μιά κιθάρα στην Ελλάδα -τελευταία που είδα έχει για όλα τα βαλάντια…
Παρόλαυτα, αν η τιμή είναι τόση δελεαστική και ψήνεσαι πάρε τηλέφωνο τον αδερφό μου, Σάββας Ροδόπουλος στον Ορφέα Βεινόγλου εκ μέρους μου 210-9466120, και ζήτα του βοήθεια. Δεν είναι τελώνειο αλλά είναι χρόνια στο ταράφι και θα σε βοηθήσει.
Πάντως σε βλέπω να πιάνεσαι κότσος!

Καταπληκτικές Κορεάτικες (όσο και αν σου φαίνεται περίεργο) κιθάρες και σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, θα βρείς με την επωνυμία Crafter.
Tις είδε ο σύζυγός μου, στον Διαμαντόπουλο, εδώ στην Αθήνα και τις εκτίμησε ιδιαίτερα.
Στην Κατερίνη, θα βρείς τον εισαγωγέα, απο όπου μπορείς να ζητήσεις πληροφορίες http://www.musicpower.gr/main.html .
Ρίξε μια ματιά εδώ, για να δεις τις κιθάρες http://www.musicpower.gr/craftermain.html

Φίλε πρόσεξε και κυρίως μην στείλεις χρήματα η αριθμό πιστωτικής… μόνο με αντικαταβολή και μόνο με τα ελτα… γιατί αλλιώς θα έχεις πρόβλημα… εναλλακτικά δες στο www.thomann.de ψωνίζουν πολλοί έλληνες από εκεί χωρίς κανένα πρόβλημα…

Έχω ψωνίσει κάμποσες φορές απο τον Thomann με πιστωτική, και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Τον συστήνω ανεπιφύλακτα, για online αγορές.

Φιλικά, Γιώργος.

Φίλε Kargas ο εισαγωγικός δασμός για την ηλεκτρική κιθάρα είναι 3,7 % συν 0,45 % λοιπές επιβαρύνσεις και 19 % Φ.Π.Α.