Εκγυμναστές δακτύλων

Καλημέρα σας ,
Έχει δοκιμάσει κάνεις κάτι τέτοιο? Δουλεύει ?

Προσωπικά δεν με εμπνέει κάτι τέτοιο. Ενδεχομένως να είναι και επιβαρυντικό για το χέρι αν δεν γίνει με σωστή καθοδήγηση.
Προτιμάω να κάνω μια καλή άσκηση στο όργανο, μουσικοί είμαστε και όχι μποντιμπιλντεραδες.

3 «Μου αρέσει»

Kαι οπωσδήποτε, συμβουλή γιατρού!

1 «Μου αρέσει»

Εγώ είναι χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο grip master όταν ήμουν 17-18 χρονών για λίγο καιρό, κ τότε έπαιζα κατά βάση ηλ.κιθάρα.
Αυτό το εργαλείο μπορεί να δυναμώσει ίσως τα δάχτυλα, αλλά δεν σε κάνει σε καμία περίπτωση ούτε γρηγορότερο ούτε καλύτερο μουσικό… συμφωνώ πως καλύτερα ό,τι εξάσκηση πραγματοποιείται να γίνεται πάνω στο όργανο.

4 «Μου αρέσει»

Δεν υπάρχει σοβαρή θεωρία πίσω απο τέτοια μαραφέτια. Τα δάκτυλα μας κινούνται κυρίως απο τένοντες και όχι απο μύες. Η ενδυνάμωση τένοντα δεν συμβαίνει όσο άμεσα δυναμώνει ένας μυς και το πιθανότερο είναι να τραυματιστείς. Τα έγχορδα δεν απαιτούν ιδιαίτερη δύναμη στα δάκτυλα αλλά εκρηκτικότητα και ακρίβεια στην κίνηση.
Προσπαθώ να σκεφτώ αν υπάρχει κάποιο σενάριο οπου κάποιος χρειάζεται αυτό το μηχάνημα…ίσως αν έχει ατροφήσει το χέρι απο τραυματισμο; Δεν ξέρω αλλά θα έλεγα καλύτερα μακρυά

3 «Μου αρέσει»

ναι σωστα.
τα κέντρα αποκατάστασης χρησιμοποιούν αντίστοιχα εργαλεία.
οπως είπες “μετα απο τραυματισμό”.
περιττό gadget, απο τα τόσα άχριστα που υπάρχουν στο εμπόριο.

2 «Μου αρέσει»

Όταν ξεκίνησα να μάθω είχα σκεφτεί και γω ότι ίσως με βοηθήσει αυτό,να δυναμώσουν τα δάχτυλα. Όμως διαπίστωσα ότι πραγματικά δεν χρειάζονται πολύ δύναμη τα δάχτυλα αλλά όπως πολύ ωραία γράφει ο alk, εκρηκτικότητα και ταχύτητα. Με τις απλές ασκήσεις που μας δίνουν οι δάσκαλοι ή από το ΥΤ τα δάχτυλα δυναμώνουν όσο χρειάζεται για να μπορούμε να παίζουμε. Νομίζω όμως πως η αντίληψη, ο τρόπος με τον οποίο επεξεργάζεται ο εγκέφαλος την μουσική είναι το σημαντικότερο. Επίσης πιστεύω πως καλό είναι να γυμνάζεται ο καλλιτέχνης και σωματικά. Έστω απλό περπάτημα μία ώρα μέρα παρά μέρα και ασκησούλες για όλο το σώμα τύπου γιόγκα ή αεροβική. Παίρνει οξυγόνο ο εγκέφαλος και έχουμε όλα τα οφέλη της γυμναστικής. Ειδικά οι επαγγελματίες που είναι αναγκασμένοι να παίζουν καθιστοί με τις ώρες επιβαρύνουν την σπονδυλική στήλη με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κήλες κλπ. Να είστε πάντα γεροί και δυνατοί.

2 «Μου αρέσει»