Εγκοπή στο φινίρισμα στο καπάκι - Επισκευή

Γεια σας,πριν λιγες μερες πρατηρησα στο νεο μου μπουζουκι μια μικρη εσοχη,σαν εγκοπη στο φινιρισμα πανω στο καπακι[πολυ μικρη]Δεν ξερω πως προκληθηκε…Υπαρχει τροπος να το φτιαξω?Nα το παω σε μαστορα να το γεμισει ή γενικοτερα να γινει παλι λειο το καπακι

Ευχαριστω για τον χρονο σας

Αν είναι πολύ μικρή τότε νομίζω δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Και στην θέση σου δεν θα ασχολιόμουν 'καν.

Πάντως, καλό θα ήταν να μας ανεβάσεις μια φωτογραφία να το δούμε πιο καλά. :slight_smile:

εχω πολυ κακη καμερα και δεν θα φανει…[αυτο δειχνει οτι το προβλημα ειναι πολυ μικρο και δεν μπορεΙς να το δεις μονο αν κατσεις και παρατηρησεις το οργανο…Αλλα με ψιλοξενερωνει οταν καθομαι και θαυμαζω το οργανο να φαινεται αυτο…Αλλα εσυ τι πιστευεις μπορει να γινει παλι το ογανο λειο και ομορφο να χαιρεται και να γεμιζει χαρα η ψυχη μου?

Φυσικά. Με ένα λουστραρισματάκι στον οργανοποιό σίγουρα. Αλλά αυτά συμβαίνουν στα όργανα… Ειδικά αν παίζεις, τα παίρνεις μαζί σου κτλ. Και οι επισκευές δεν είναι πάμφθηνες. Οπότε θα σε συμβούλευα να το αποδεχτείς ότι με τον χρόνο το μπουζούκι θα μαζέψει μερικές τέτοιες εγκοπούλες. Όταν μαζέψει πια αρκετά πολλές, τότε το πας για λουστράρισμα…

1 μηνα το εχω μονο,ειναι λογικο?Και λες να χρεωθω πολυ γιε ενα τετοιο μικρο πραγμα?

Ναι, τέτοιες πολύ μικρές ατέλειες μπορεί να συμβούν με μικροχτυπήματα κτλ. Επίσης έχει να κάνει και με την αρχική ποιότητα του λούστρου. Αν το μπουζούκι ήταν “φθηνής” σειράς, μπορεί το λουστράρισμα να μην ήταν τόσο καλής ποιότητας και να φεύγει ή να χαράσσεται πιο εύκολα.

ναι γιατί δεν γίνεται να λουστράρεις μόνο ένα σημείο. Πρέπει να ξύσεις το παλιό λούστρο για να περάσεις από πάνω το καινούργιο. Τώρα βέβαια, δεν ξέρω αν έχουν οι οργανοποιοί κάποια άλλη ιδιαίτερη τεχνική για τόσο μικρές επιδιορθώσεις… αλλά απ’ ό,τι ξέρω έτσι είναι η διαδικασία.

το προσεχω πολυ,δεν νομιζω να το χτυπησα καπου…Το πηρα απο ματσικα στα 360. Προτειμω να ειναι απο την χρησηΘα ρωτησω σε καποιον μαστορα.Ελπιζω να γινεται εστω και το ενα σημειο αυτο.Παντως σε ευχαριστω για τον Χρονο σου,με καθησυχασες

1 «Μου αρέσει»

Να το πας εκεί που το πήρες να σε συμβουλεψουν. μπορεί να μην είναι και απολύτως τίποτα!

1 «Μου αρέσει»

απο το arco το πηρα,κατασκευη ματσικα.Οπως ειπα δεν υπαρχει καμια ελλατωση στην ποιοτητα του ηχου,μονο εμφανισιακα,αμα κατσεις και το παρατηρησεις απο κοντα και το χτυπησει φως βλεπεiς μια μικρουλα εσοχη,σαν εκποπη.Στην αρχη δεν υπηρχε μετα απο κανα 25ημερο το ειδα.Ευχαριστω και παλι

καλημερα
Ασε το οπως είναι. Αφου παίζει χωρις προβλημα μην το πειραζεις…

2 «Μου αρέσει»

αυτο με λενε και οι φιλοι μου…αλλα εχω παθει ενα κολλημα

Λογικό να κολλήσεις και να θες να το βλέπεις όπως το πήρες. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Θα σου πρότεινα να μην “χαθείς” σε τέτοια ψιλοπράγματα γιατί μπορεί να σε κουράσει αυτή η ιστορία μέχρι και να το αφήσεις από τα χέρια σου.
Μάθε το, απόλαυσέ το, κάνε τον κύκλο σου μαζί του και μετά προχώρα.
Όταν θα φτάσει η ώρα να αλλάξεις όργανο, (γιατί θα έρθει αυτή η ώρα), θα διαβάζεις αυτή τη συζήτηση και θα σκέφτεσαι “τι έλεγα τότε”.
Άσε το μπουζουκάκι να έχει τα “παράσημα” του.

1 «Μου αρέσει»

Φίλε τα όργανα είναι για να τα λιώνουμε, όχι να τα κακοποιούμε βέβαια, αλλά μην τα αντιμετωπίζουμε σαν κρύσταλλα Βοημίας ή προφυλακτήρα Φεράρι… Ας έχουν και καμιά γρατζουνιά, τι να κάνουμε… Αν δεν υπάρχει κίνδυνος στατικός, άστο και μην χαλιέσαι !

2 «Μου αρέσει»

Το acro είναι κατάστημα?Αφού είναι του Μάτσικα το μπουζούκι γιατί δεν πήγες απευθείας σε δικό του κατάστημα να έχεις και εγγύηση και όχι μεσάζοντες που αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις την εγγύηση ίσως καθυστερήσει η διαδικασία?
Αν και όπως το περιγράφεις μάλλον έγινε αφού το αγόρασες οπότε δεν νομίζω να ισχύει η εγγύηση…τέτοια χτυπηματάκια θα υπάρξουνε πιθανών όπως είπε ο Χαράλαμπος αλλά όσο μπορείς πρόσεχε.