Διαφορετικός τύπος ακορντεόν

Κάποια πληροφορία για αυτό εδώ;

Εδώ έχει δύο αγγελίες για ίδιο μοντέλο.

Και εδώ έχει ένα βίντεο που παίζει κάποιος.

Εσύ τι ακριβώς θέλεις να μάθεις; Το έχεις και θέλεις να το πουλήσεις; Θέλεις να αγοράσεις ένα τέτοιο; Πόσο κοστίζει μια πιθανή επισκευή;

2 «Μου αρέσει»

Με τέτοιο κλαβιέ, «ακορντεόν» το λέμε; Πρέπει να υπάρχει κάποιο άλλο όνομα, ίσως μπαντονεόν ή μπαγιάν, διορθώστε με…

2 «Μου αρέσει»

Νομίζω έχει δικιο ο Περικλής, αν δεν κανω λαθος Ακορντεόν-> πλήκτρα πιάνου, μπαντονεον-> σκέτα κουμπιά.

παντως η μαρκα ειναι απο τις καλυτερες. γερμανικη…

Ναι, η Χόνερ (Hohner) είναι κλασική αξία σε πολλά πνευστά/αερόφωνα.

Το έχω και θέλω να μάθω αξία για πώληση για να παρω μια κιθάρα ηλεκτρική …

Αν είδες τις αγγελίες, οι τιμές παίζουν. Είδα και κάτι άλλες με 750 δολάρια. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με την κατάσταση που βρίσκεται. Αν παίζει κανονικά, αν θέλει επισκευή, αν τα λουριά του είναι σε καλή κατάσταση ή θέλουν αλλαγή και το αν υπάρχει η αυθεντική θήκη μαζί. Αν διαβάσεις τις αγγελίες θα δεις ότι όλα αυτά τα περιγράφουν. Για παράδειγμα αυτή με τα 999, λέει ότι είναι απλά χρησιμοποιημένο ή άλλη με τα 1.200 λέει ότι είναι ανακατασκευασμένο. Για μένα καλύτερα να το πας σε ένα μάστορα να το εκτιμήσει και μετά ανάλογα κανονίζεις τι θα κάνεις.

Εδώ μερικές πληροφορίες για το μπαντονεόν.

Και αν θέλεις πες μας και πώς έφτασε στα χέρια σου. Το βρήκες από συγγενή; Κάποιος γνωστός σου στο έδωσε; Είναι καλό όργανο και θα μπορούσε να είναι στα χέρια επαγγελματία. Ίσως έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω του.

Ε, πές το ντέ! Και καθόμουνα να ψάχνω ετυμολογήσεις κλπ. κλπ. κλπ. ενώ απλά και μόνο έτυχε ο εφευρέτης του οργάνου με τα κουμπιά να ονομάζεται Band και το κλασικό ευρωπαϊκό “εκκλησιαστικό όργανο” να λέγεται Panharmonion…

Όχι Panharmonion. Υπάρχει Harmonium, και ίσως και Panharmonium (το 2ο = το Παναρμόνιο του Ψάχου, εντελώς άλλο πράγμα). Το δεύτερο μισό του Bandonion απηχεί το Accordion, που ονομάστηκε έτσι μάλλον επειδή έχει κουμπιά με έτοιμα ακόρντα (accord/accordo/Akkord + μια κατάληξη).

Καλημέρα !
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ να ‘σαι καλά !

Μαζεύω γενικότερα αντίκες που μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν και μουσικά μουσικά όργανα και επειδή θέλω να αγοράσω μία κιθάρα για να την κάνω δώρο στην κόρη της κοπέλας μου σκέφτηκα να πουλήσω αυτό και να πάρω κάτι καλό μια καλή κιθάρα αν αξίζει τον κόπο.

Επίσης έχω και έναν ενισχυτή κιθάρας Λαμπάτο

1 «Μου αρέσει»

Πάντως παρά το ότι έχει κουμπιά αντί πλήκτρα, και χωρίς να είμαι “ειδικός”, οπτικά δεν μοιάζει ούτε με μπαντονεόν ούτε με μπαγιάν.
Επίσης, το μπαντονεόν παίζει διαφορετικό τόνο σε κάθε κουμπί, ανάλογα αν το ανοίγεις ή το κλείνεις. Ισχύει αυτό για το συγκεκριμένο όργανο;

Το συγκεκριμένο ακορντεόν είναι ένα κλασικό χρωματικό με κουμπιά (chromatic button accordion).

To bayan είναι ενας συγκεκριμένος τύπος (υποκατηγορία) χρωματικού ακορντεόν με κουμπιά που διαφοροποιείται στα μπασα (εχει πιο πολλά, όσα και το piano accordion). Υπάρχει διαφορά και στην διάταξη των πλήκτρων γιατί ακολουθεί το λεγόμενο ρωσικό μοντέλο, αν και νομιζω οτι υπάρχουν και με “ευρωπαϊκή διάταξη”.

Το μπαντονεον ειναι ενα μικρο διατονικό όργανο (άλλο ηχο στο κλείσιμο και άλλο στο άνοιγμα της φυσουνας). Επίσης τα κουμπιά στα μπάσα του δεν έχουν συγχορδίες αλλά μεμονωμένες μπάσες νότες.

4 «Μου αρέσει»

Ναι Άγη, αυτό βγάζει διαφορετική νότα όταν το ανοίγεις ή το κλείνεις στο ίδιο κουμπί.
Σε αυτό το βίντεο το δείχνει.

2 «Μου αρέσει»