Δεν βγάζει το κάθε ζεύγος ίδιο ήχο

γεια σας παιδια,ειμαι νεο μελος εδω!οταν ειμουν 10 χρονων ειχα πει τα καλαντα μαζεψα λεφτα και αγορασα ενα μπουζουκι,και δεν ειχα μαθει ποτε να παιζω,τωρα το ξεθαψα,το ξανακολησα καλα επειδη ειχαν σπασει τα ταστα απο το κελιφος του μπουζουκιου,αγορασα καινουριες χορδες,το καβαλαρη το εχασα αγορασα καινουριο,τωρα μαθαινω λιγο λιγο.απο ταμπλατουρες,παιζω το "κανεις εδω δεν τραγουδα"και μαθαινω κι αλλα τραγουδια σιγα σιγα! το θεμα ειναι οτι δεν ακουω το καθε ζευγος χορδων να βγαζει ιδιο ηχο,δλδ χτυπαω μια την επανω χορδη ακουγεται αλλιως χτυπαω το ζευγος της ακουγεται αλλιως!ΑΛΛΑ βλεπω τις χορδες οτι οσο πλησιαζουν προς το κελυφος ειναι λιγο ψηλα ενω προς την μερια που κουρδηζεις τις χορδες ειναι χαμηλα(ισα ισα χωραει η πενα απο κατω)
παιζει ρολο αυτο για το σωστο κουρδισμα?

Χωρίς να είμαι ειδικός, αμα ενα όργανο το έχεις 15 χρόνια το δύστυχο κάπου κλειδαμπαρωμένο, αμα παίξει καλά μετά θα είναι εξωγήινο.
Γιατί δεν το πας να το δούνε για σκεύρωμα - ξεσκεύρωμα.
Επίσης είσαι σίγουρος οτι τα τάστα μπήκαν σωστά;
Καλησπέρα

Καλησπέρα και από εμένα,

Ούτε και εγώ είμαι ειδικός επί του θέματος. Ως μια πρώτη άποψη, φίλτατε Μάνο, πιστεύω πως το καμάρι σου, ένα σκεβρωματάκι το έχει αρπάξει. Όσον αφορά τις χορδές που λες (σαν ενιαίο άκουσμα του ζεύγους), προφανώς είναι ή από λάθος κούρδισμα (χόρδισμα ή όπως αλλιώς λέγεται) ή από κάτι λιγότερο πιθανό, όπως το να έχεις βάλει διαφορετικών διαμέτρων χορδές στο ζεύγος (πράγμα που το θεωρώ απίθανο).

Βέβαια, η άποψη μου ελάχιστα μετράει, καθώς καλά-καλά ούτε όργανο δικό μου δεν έχω, αλλά από τις λιγοστές γνώσεις μου, αυτά μπορώ να συμπεράνω ως μια πρώτη άποψη. Οι επαγγελματίες ή / και οι ερασιτέχνες (που είναι καλύτεροι και από κάποιους επαγγελματίες) εδώ σίγουρα θα έχουν να σου πουν μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.

Πάντα φιλικά,
Αλέξανδρος

ευχαριστω για τις απαντησεις!ας περιμενουμε και καποιον ειδικο να μας πει την γνωμη του!παντως κι εγω το κοβω για σκευρωμενο να ειναι!αν και το εχω μεχρι να μαθω να παιζω μετα θα το κανω κουταλα για σουπα!