Δεκαβαλασ κωστασ - ταμπουρασ

Παιδιά, καλησπέρα. Θέλω να ρωτήσω αν κάποιος έχει να μου πεί πληρφορίες σχετικά με τον Ταμπουρά που έχει ο Δεκαβαλλας στο site. Εϊναι αξιόπιστο το όργανο ή σαν οργανοποιός ειδικευεται μόνο σε μπουζούκια-τζουράδες-μπαγλαμά? Αποδίδει τον ήχο του ταμουρά-σαζιού ή μοιάζει με μπουζούκι?

Ο κος Βίκτωρας Δεκαβάλας θεωρείται από τους καλούς και ειληκρινείς κατασκευαστές μουσικών οργάνων. Εχω αγοράσει πριν δυόμιση χρόνια από αυτόν ενα πολύ καλο 8 χορδο μπουζούκι ηχογραφήσεων και ένα χρόνο πριν ένα μπαγλαμά και ένα τζουρά. Τα όργανα – ειδικά το μπουζούκι – όποτε τα πιάσει επαγγελματίας δεν τ αφήνει από τα χέρια του.
Επίσης έχω επισκευάσει σε αυτόν ένα μπουζούκι του 1976 κατασκευής Ζοζεφ το οποίο πριν δύο μήνες το επιασε για λίγο ο Μανώλης Γεωργοστάθης και του άρεσε πολύ (το ίδιο και σε μένα: ακουγόταν πολύ καλύτερα στα χέρια του Μανώλη!)

Στην πόλη που μένω ξέρω δυο επαγγελματίες επίσης με μπουζούκια του κου Βίκτωρα πολύ ευχαριστημένους και έναν ερασιτέχνη με μπουζούκι και μπαγλαμα επίσης. Τέλος τυχαία ανακάλυψα έναν Ιρλανδό στο YouTube που παίζει παραδοσιακά Σκωτσέζικα και Ιρλανδέζικα τραγούδια με τρίχορδο (!!!) Δεκαβάλα κουρδισμένο ρε λα ρε σαν εμας !

Ξερω οτι ο κος Βίκτωρ φτιάχνει κιθάρες ούτια και τον περίφημο ταμπουρά που αναφέρετε. Είχα την ευκαιρία να παίξω λίγο με τον ταμπουρά όταν πριν ένα χρόνο αγόρασα τον τζουρά. Ωραίο όργανο αλλά αν δεν ξέρεις τα πατήματα μπερδεύεσαι με τους πολλούς μπερντέδες (μετακινούμενα τάστα) Τώρα από τιμή μπορεί να βρείτε και φθηνότερα αλλά να περιμένετε και λιγότερη ποι’οτητα στα φτηνα.