Οταν παραπάνω πρότεινα μεταχειρισμένο μπουζούκι, εννοούσα 5-10 χρονών. Αυτό ακριβώς που πήρες. Οταν έλεγα “αυτό που βλέπεις, παίρνεις” εννοώ ότι δε θα δεις παρά ελάχιστες αλλαγές στη συμπεριφορά του. Αν δηλαδή σ’ αρέσει ο ήχος που ακούς, θα τον έχεις συντροφιά σου για πολύ-πολύ καιρό…
Αν το μπουζούκι ανήκε σε επαγγελματία, τότε είναι ακόμα πιο “τσεκαρισμένο”. Το μόνο αρνητικό που μπορεί να έχει η παρατεταμένη χρήση είναι η πιθανή ανάγκη αντικατάστασης φαγωμένων τάστων, αλλά κι αυτό “παίζεται”, αφού σχετίζεται άμεσα με τον τρόπο που έπαιζε ο προηγούμενος παίχτης (μην είναι δηλαδή σαν τον ΓΠ που τρώει τα τάστα για κολατσιό) και βέβαια με την αρχική κατασκευή του οργάνου.
Οπως και να 'ναι, καλορίζικο το όργανο. Αν έχεις κάνει καλή επιλογή, νομίζω ότι σε καναδυό χρόνια θα “ξεφυσάς” από ανακούφιση, βλέποντας άλλους με τα καινούργια μπουζούκια να τρέχουν για σέρβις ή να παραπονιούνται για διάφορες αλλαγές στον ήχο, στη σκληρότητα κλπ.
file mou kaloriziko…opws kai na exei ena metaxeirismeno organo einai dokimasmeno kai den pernas ti diadikasia tou strosimatos…exei anoiksei o ixos tou kai oi dynatothtes tou einai autes pou akous…kaloriziko kai oti apories eimaste sti diathesi sou…
xaireto tin orea parea.pedia thelo na agoraso ena para poli kalo mpoyzoyki me 700euro.an xeri kanis na moy pei.
χιωτη απο ποια περιοχη εισαι?
θεσσαλονίκη.δεν απαντάω αμέσως γιατι δεν έχω pc στο σπίτι μου και μιλάω από το σχολείο όταν έχουμε μάθημα με κομπιούτερ
Με 700 ευρώ δεν νομίζω να βρείς πάρα πολύ καλό μπουζούκι. Με 700 χιλιάδες ελληνικές δραχμές σίγουρα μπορείς να βρείς μπουζούκι πρώτης γραμμής. Θα σου έλεγα, αν ξεκινάς τώρα να μαθαίνεις, να κάνεις τα 700 ευρώ, χίλια! Σ’αυτή την τιμή εκτιμώ ότι μπορείς να βρείς κάτι αξιοπρεπές και αξιόπιστο, όχι top αλλά όχι και της πλάκας. Για μαστόρους της Θεσσαλονίκης έχουν γραφεί διάφορα απο παιδιά στο φόρουμ οπότε ξεκίνα την αναζήτηση και θα βρείς την άκρη.
Loipon magges mou, katheenas exei thn apopsi tou.
Egw zw sthn Ameriki, gia 10 xronia tora.
Paizw bouzouki, erasitexnika eos kai epagelmatika, gia 15 xronia.
Fetos ta xristougena vrethika ston Dekavala, endiaferomenos, gia ena trixordo pou den fenete sto website tou.
Loipon to organo htane aplo, malako, katholou skevromeno, kai to tsimpisa, ma liga logia, tou exw dwsei paragelia na mou ftiaksei to idio organo, me diforetiki tripa, kai kalitero kapaki kai pio ligo design.
H timh tou keimenete apo 1500 mexri kai 2000 euro.
Tora me liga logia mou lete pos o Dekavalas den einai aksios mastoras gia na vgalei ena perifimo bouzouki, apo tin stigmi, pou exei ntisei tous perisoterous bouzouksides tis thessalonikis me oxtaxorda??
Kati allo einai to eksis, an den penepseis to spiti sou tha pesei na se plakwsei, Bouzouki apo ton Dekavala den exw akomi htane to oneiro mou na parw ena apo pitsirikas, magali fimi ston vora auto to onoma.
Alla aurio vazw mpros tin paragellia mou.
Euxomai h paragelia mou na vgei to idio kali me auto pou epeksa sto magazi tou, kai kaliteri.
Kala na eiste.
Αντώνη είπε κανείς ότι δεν είναι καλός ο Δεκαβάλας?
Δεν νομίζω…και αν ναι δεν ισχύει.
Είναι απο τα καλύτερα εργαστήρια και σίγουρα το πιό γνωστό στην Θεσσαλονίκη με έμπειρους μαστόρους.Ο μπαμπάς Δεκαβάλας δεν κατασκευάζει πια απ ότι ξέρω αλλά παρόλα αυτά δίνει τα φώτα του.
Καλορίζικο το οργανάκι σου και να είσαι σίγουρος για την ποιότητά του…
Νίκος
Multi Kulti na eisai kala tora mou eftiakses tin mera. an diavaseis stin arxi akousa ligo oxi kai toso enthrintika logia.
Kala na eisai
Δεν είναι θέμα καλού μάστορα ή όχι αν μιλάμε για 1500 ευρώ και πάνω.
Με τόσα λεφτά και με ένα επώνυμο εργαστήριο σίγουρα θα έχεις ένα ποιοτικό όργανο.
Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει απόλυτη τυποποίηση στον ήχο, οπότε ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την ποιότητα του ήχου.
Na se kala kosta
Αντώνη μην ακούς αν σου λένε πως δεν είναι καλο γιατί ξέρω έναν που πήρε από τον Δεκαβάλα και του βγήκε πολύ καλό.πάντωσ δεν θα το μετανιώσεις να είσαι σίγουρος
Χιωτη εχεις κι αλλο μπουζουκι η ειναι το πρωτο σου?
3χορδο η 4χορδο θες να παρεις?
εχω ενα τριχορδο απο τον δεκαβαλα τον πατερα…
οταν το πηγα για επισκεβη το υπολογισαμε περιπου οτι ειναι φτιαγμενο το 1955 με 1965. απο το παλιο μαγαζι…
παντως σαν επισκεβη την εκανε μια χαρα πιστεβω…
κ εχει πολυ γλυκο ηχο
Euxaristw magites mou rembetes.
Αγόρασα ένα τετράχορδο μπουζουκι. Έσκασα χίλιατρακο. Δεν το μετάνιωσα καθόλου!
Η ποιότητα του οργάνου στην όψη όσο και στον ήχο είναι αξιοθαύμαστη. Ήμουνα 2 ώρες στο μαγαζί και δοκίμαζα μπουζούκια. Είναι μεγάλο το δίλλημα. Βασικό κριτήριο επιλογής ήταν ο ήχος! Γιαυτό και ακούσα προσεκτικά.
2 μπουζούκια μου τράβιξαν την προσοχή το ένα έκανε χιλιαπεντακό και το άλλο χίλιατρακο. Το ακριβότερο ήταν πολύ εντυπωσιακό Πανέμορφο σκάφος καρυδιά και σφενδάμι και καπάκι έλατο. Μεγαλομπούζουκο βέβαια αλλά με πολύ ένταση αλλά πολλά πρίμα. Το άλλο ήταν φτωχό μπροστά του σκάφος καρυδιά και καπάκι κέδρινο. Με την πρώτη πεννιά το ξεχώρισα ο ήχος δεν ήταν πόσο δυνατός αλλά είχε όγκο, χρώμα και γλυκάδα. Στις συγχορδίες νιώθεις όλο το όργανο να δονείται γλυκά είναι σίγουρο ότι ο μάστορας ήξερε καλά τι έκανε. Το αγόρασα και κατα γενική ομολογία είναι αξιοθαύμαστο
Θα σας πω όμως και το παράπονό μου. Ο Δεκαβάλας φτιάχνει μπουζούκια με ήχο ευγενικό, γλυκό, ήπιο θα ήθελα αν αγοράσω ξανά μπουζούκι να δοκιμάσω ένα οξύ, θυμωμένο, κλαψιάρικο, γλυκοκαμπανάτο μπουζούκι. Βέβαια περι ορέξεως…
Μην διστάσεται να επισκευτείτε τον Δεκαβάλα (Βίκτορα) είναι άνθρωπος ωραίος. Έχει ένα κάρο μπουζούκια για να δοκιμάσετε και να διαλέξετε.:088:
προσφατα επεξα με ενα μπαγλαμαδακι του δεκαβαλα παλισανδρο σκαφακι με οστρακινη τρυπα και πολυ ορεα φιγουριτσα 2/4 αν δε κανω λαθος καπακι πευκο αλλα με πολυ καλο ηχο και πανεμορφο 500 ευρω το πηρε μου ειπε ακριβα για μπαγλαμα αλλα πολυ καλος ο ατιμος
παιδια αγορασα ενα οργανο απο τον Δεκαβαλα πριν λιγες μερες στην τιμη των 600 ευρω.το συγκρινω με ενα οργανο απο αθηναιο κατασκευαστη που μου κοστισε 2000 και 10 μηνες αναμονη και ο ηχος ειναι ασυγκριτος.
σημερα που ειχε νοτιους ανεμους και υγρασια το οργανο απο τον Δεκαβαλα καλαηδουσε και το αλλο μου ειχε μουγγαθει