Δακτυλισμοί στο ούτι (2000)

Θέλω πρώτα να πώ, πως χαίρομε ιδιαίτερα που ανακάλυψα αυτή την ιστοσελίδα. Σας παρακαλώ αν κανείς σας ξέρει ή διαθέτει τίποτα σχετικά με ούτι, δρόμους, δαχτυλισμούς κτλ. ας γράψει που μπορώ να βρώ υλικό γιατί εδώ που μένω ουτιέριδες δύσκολο να βρεί κανείς οπότε θα το παλέψω με γρατζούνισμα και ότι βγεί.Ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια χαιρετώ.

Κάποτε είχα ψάξει για ένα φίλο στο www και βρήκα πολύ περισότερα απ’ όσα ήθελα. Κοίτα π.χ. στο http://www.metacrawler.com με keywords το “oud”, “oud music” και “oud musical instrument”.
Λογικά θα βρεις πάνω από 50 με 60 σχετικά links.

Απ’ την άλλη, μια καλύτερη λύση θα ήταν κάνας δάσκαλος ή κάποιος που παίζει λίγα χρόνια να σε βάλει σε κάποια τάξη. Αν είσαι στο Ελλάδα και θες, το ψάχνουμε κι αυτό.

ΚΚ

Φίλε Κώστα ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία η metacrawler όντως ειχε καλύτερα αποτελέσματα απο άλλες μηχανές ανεύρεσης. Δυστυχώς δεν βρίσκομε στην πατρίδα αλλά στις ΗΠΑ. Το πρόβλημα πάντως τώρα είναι οτι πρέπει να μάθουμε αράβικα ή τούρκικα να καταλάβουμε τι λενε (χαχαχα) όλοι αυτοί για το ούτι. Τέλος πάντων αν κάποτε πέσει στα μάτια σας κανένα βιβλίο απο το Ελλαδα let me know.
Χαιρετώ φιλικά.
ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ

Αγαπητέ ΜΑΚΕΔΟΝΑ, κυκλοφορεί ένα βιβλίο στα ελληνικά για το ούτι. Ιδού τα στοιχεία:Κυριάκος Καλαϊτζίδης,ΤΟ ΟΥΤΙ-ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ, Τόμος Α΄, εκδ. “Εν Χορδαίς” (Ιπποδρομίου 4, Θεσσαλονίκη, τηλ.031-283471), Κεντρική Διάθεση:Μουσικός Οίκος Μαυρομουστάκης, Καστριτσίου 4, Θεσσαλονίκη, τηλ.031-242140.Εξεδόθη το 1996.
Από την πρόχειρη φυλλομέτρηση που έκανα, μού φάνηκε σοβαρό, και πάντως το μόνο που γνωρίζω.Εξηγεί στην αρχή κάποια βασικά πράγματα, κατόπιν καταπιάνεται με τους ήχους-δρόμους, εικονίζει την σχετική με αυτούς δακτυλοθεσία,έχει μουσικά παραδείγματα κ.λπ.
Αυτά και χαίρε.

Φίλε Κώστα Βλησίδη αυτό κι αν είναι είδηση. Ευχαριστώ πάρα πολύ πέρνω κιόλας τηλέφωνο να το παραγγείλω. Να 'σαι καλά και καλες ρεμπετιές όπου κι αν βρίσκεσε.
Τα σέβη μου.
ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ

Φιλε Μακεδονα,

Ζω στην Ιερουσαλήμ και στην περιοχή όπως θα ξέρεισ το οργανο ειναι διαδεμενο.

Στο ξενοδοχειο που δουλευω έχουμε μια μικρη οεχήστρα (ουτι, νταραμπουκα και νταουλι ) που υποδεχονται τα απογευματα τα γροθπ που φτάνουν. Την επομενη εβδομαδα θα μιλησω με τον υπευθυνο και το ουτοπαίχτη…(απο ότι ξερω εχει μουσικές σπουδές στο οργανο στην Αίγυπτο)για να σου βρώ και άλλεw λεπτομερειες(βιβλία, ισως sites που να μιλανε σε αναγνωσιμη γλωσσα).

Φιλικα

Αγγελος

Παρακαλείται όποιος ξέρει γιά οποιοδήποτε βιβλίο σχετικά με το κανονάκι, ας γράψει, γιατί μ’ ενδιαφέρει.
Α. Ρήγας