Δάσκαλος Τριχόρδου με παλιό ρεμπέτικο ρεπερτόριο - Κέντρο Αθήνας

Γεια σας φίλοι μου!
Είμαι νέος στην παρέα, φοιτητής 20 ετών και σχετικά αυτοδίδακτος στο μπουζούκι.
Έχω παίξει έναν χρόνο περίπου κοντά σε δάσκαλο, και 2 χρόνια προσπαθώ να βελτιωθώ μόνος μου. Παρόλα αυτά ψάχνω έναν δάσκαλο να με “πάει παραπέρα” γιατί βλέπω πως έχω μείνει αρκετά στάσιμος. Είχα δανειστεί ένα μπουζούκι τετράχορδο από έναν ξάδερφο, το οποίο στην πορεία κούρδισα σε τρίχορδο μιας και με κέρδισε περισσότερο ( ο ήχος του είναι, η παλιά ρεμπέτικη παράδοση “παράδοση” είναι, δεν ξέρω :sweat_smile: ) . Μένω στο κέντρο της Αθήνας . Αν υπάρχει κάποιος που παραδίδει μαθήματα στον χώρο του ( ή να εξυπηρετείται να έρχεται στον δικό μου) παρακαλώ να μου στείλει μήνυμα. ( Γουδί, Βύρωνα, Εξάρχεια, Ομόνοια κινούμαι καθημερινά)
Ευχαριστώ πολύ!

Εξαιρετικός δάσκαλος για μπουζούκι τρίχορδο, είναι ο Σπύρος Γκούμας ο οποίος (τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα) κάνει μαθήματα σε χώρο πολύ κοντά στο μετρό του Αγ. Δημητρίου (οπότε αν βρεθείς σε κόκκινη γραμμή είναι εύκολο να φτάσεις).

Κατέχει άριστα το προπολεμικό - παλιό ρεμπέτικο ρεπερτόριο και πιστεύω θα σε βοηθήσει πολύ αφού έχει υπομονή και μεταδίδει την αγάπη του για το ρεμπέτικο στους μαθητές του (έχω υπάρξει και εγώ μαθητής του :smiley: ).

Προφανώς, υπάρχουν και πολλοί άλλοι εξαιρετικοί δάσκαλοι και οι συμφορουμίτες σίγουρα θα έχουν και άλλους να σου προτείνουν.

Υ.Γ: Καλώς όρισες στο φόρουμ φίλε! Καλές συζητήσεις να έχουμε! :wink:

2 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Έχω ακούσει και για τον Σπύρο Γκούμα και για τον Γρηγόρη Βασίλα εδώ μέσα πως παραδίδουν μαθήματα , οι οποίοι είναι κορυφαίοι στο είδος τους αποδεδειγμένα. Παρόλα αυτά μου γεννιέται η εξής απορία: εφόσον είμαι νέος σχετικά άπειρος στο όργανο και ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ να παίξω επαγγελματικά- εννοώντας να βγάζω μεροκάματο/νυχτοκάματο για να ζήσω- είναι σώφρον να απευθυνθώ στους δασκάλους αυτούς;
Το λέω από την άποψη πως λογικά λόγω και της εμπειρίας τους, θα έχουν "ακριβές τιμές" για κάποιον φοιτητή ο οποίος θέλει να μάθει βασικά πράγματα και δεν είναι σαν κάποιον ήδη επαγγελματία που θέλει να τελειοποιήσει την τεχνική του λόγω χάρη.
Εσείς τι άποψη έχετε; Ξέρετε με τι τιμές κάνουν μάθημα οι εν λόγω κύριοι και αν είναι εφικτές για έναν φοιτητή; Δεν είναι νόμος αυτό που λέω, αλλά θαρρώ πως δεν θα απευθύνονται στον κάθε αρχάριο ( λόγω και περιορισμένου χρόνου που θα έχουν) αλλά σε ήδη φτασμένους μουσικούς οπότε και θα έχουν αυξημένες τιμές.

Καλημέρα, όσον αφορά στον Κύριο Γκούμα τον οποίο και γνωρίζω προσωπικά ως δάσκαλο, όντας προσωπικά ο ίδιος μαθητης του, κάνει μαθήματα με το ίδιο μεράκι και μεγάλη προσήλωση σε κάθε επίπεδο μαθητή.
Με χαρά, πολύ υπομονη και μεταδοτικότητα διδάσκει νέα παιδιά που ξεκινούν να μαθαίνουν. Προσαρμόζει το μάθημα στις ανάγκες, στις προτιμήσεις και στο επίπεδο του μαθητή είτε είναι η 1η ημέρα που αγγίζει μπουζούκι είτε είναι κάποια χρόνια ήδη μαθητής. Έχει προσωπικό υλικό διδασκαλίας και μέθοδο τα οποία και έχει δημιουργήσει μέσα από την εμπειρία του και την πάροδο πολλών ετών στη μελέτη και διδασκαλία του τρίχορδου.

2 «Μου αρέσει»

@Wannabe3xordos φίλε μου έχεις δίκιο στους προβληματισμούς σου.
οι κορυφαίοι δάσκαλοι αξίζουν τα λεφτά τους, με την έννοια ότι μαθαίνεις σωστά και σε μικρό χρονικό διάστημα μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές σου και να σε απογειώσουν. από την άλλη όμως, αν δεν έχεις τα χρήματα που ζητάνε μπορείς να πας σε κάποιον όχι τόσο γνωστό και να γίνει καλή δουλειά. απλά μην πας μόνο με βάση την χαμηλή τιμή γιατί δεν είναι το κυρίως κριτήριο.
καλή αρχή σε ό,τι διαλέξεις!

2 «Μου αρέσει»

Φυσικά και είναι. Καθώς, εκτός από τον κ. Γκούμα, που έχω εμπειρία μαζί του από πρώτο χέρι, τυχαίνει να έχω γνωστούς που έχουν κάνει μάθημα και στον κ. Βασίλα, γνωρίζω ότι και οι δύο αναλαμβάνουν μαθητές όλων των ηλικιών ανεξαρτήτως στόχων και επαγγελματικών βλέψεων.

Δεν ισχύει, αυτό μπορώ να στο πω με βεβαιότητα και για τους δύο που ανέφερες :slight_smile:

Αυτό είναι υποκειμενικό, αλλά δεν χάνεις κάτι να πάρεις ένα τηλέφωνο και να ρωτήσεις, καταρχάς αν έχουν διαθέσιμο χρόνο και κατά δεύτερον τι τιμή μπορούν να σου προσφέρουν. Αυτό που μπορώ να πω για τον κ. Γκούμα είναι ότι οι τιμές του είναι απολύτως λογικές δεδομένου της εμπειρίας του (τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα - και εγώ φοιτητής είμαι!).

Όπως όμως σου λέει και ο @liga_rosa προφανώς μπορείς να βρεις και άλλες επιλογές. Αλλά ξαναλέω, ένα τηλεφώνημα δεν βλάπτει και αν μη τι άλλο θα αποκτήσεις και μια ιδέα για το τι παίζει με τις τιμές, ακόμα και αν σου φανούν πολλά αυτά που ζητάνε :slight_smile:

1 «Μου αρέσει»

Παιδιά ο Θοδωρής ο Στούγιος ή ο Βασίλης ο Κορακακής ξέρετε αν κάνουν μαθήματα;

Καλημέρα… Ο Στουγιος κάνει από ότι ξέρω.

Τιμές πάνω κάτω ξέρετε;

Όχι φίλε μου δεν γνωρίζω τιμές

2 «Μου αρέσει»