Γυναίκες οργανοποιοί


(Παναγιώτης Καγιάφας) #1

Μήπως γνωρίζει κανένας γυναίκες που ασχολούνται ή ασχολήθηκαν με την οργανοποιία;

Εγώ μέχρι στιγμής έχω εντοπίσει ελάχιστες.
α) Στην Θεσσαλονίκη την κα Μαρούλα , σύζυγο του οργανοποιού Ηλία Παλάβρατζη (ο οποίος δυστυχώς έφυγε νωρίς από το μάταιο κόσμο μας), που βοηθούσε τον σύζυγό της στη βιοπάλη φτιάχνωντας σκάφη,
β) την κα Παναγιώτα Σμυρλόγλου-Καρανδρέα που φτιάχνει φιγούρες (στην οικογένεια Καρανδρέα παλαιότερα ασχολείτο και η θεία της Παναγιώτας) και
γ) την Ελένη Περτσελάκη μια πολύ νέα κοπέλα που μόλις γύρισε από σπουδές στην Κρεμόνα και ασχολείται με το βιολί. Ίσως είναι και η πρώτη γυναίκα με ολοκληρωμένες σπουδές στην οργανοποιία.
δ) Την Κλειώ Ξηρού που φτιάχνει κρουστά

Επίσης, έστω και αν λέγονται πολλά για την ποιότητα και το περιεχόμενο των σπουδών, πιστεύω ότι με την λειτουργία των ΤΕΙ Ηπείρου και Ιονίων Νήσων ίσως εμφανιστούν στο άμεσο μέλλον κάποιες γυναίκες, αφού υπάρχουν ήδη κάποιες φοιτήτριες εκεί.


(ΑΓΑΠΙΟΣ) #2

Παναγιώτη μου,
Δυστυχώς είναι πολύ λίγες οι γυναίκες που ασχολούνται με αυτήν την πολύ όμορφη και δύσκολη τέχνη.
Γνώρισα τελευταία μια πολύ αξιόλογη νέα γυναίκα που κατασκευάζει κρουστά και εργάζεται στα μέρη της Ιεράπετρας. Δεν έχω όμως ούτε όνομα ούτε τηλέφωνο.
Με την Ελένη την Περτσελάκη έχουμε γνωρισθεί και είναι πολύ αξιόλογη. Μόλις έχει τελειώσει την Σχολή της Κρεμόνα και είναι πολύ στην αρχή. Αν θέλεις, επειδη κατάγεται και βρίσκεται αυτή την εποχή στο Ηράκλειο, μπορώ να σας φέρω σε επαφή.
Δυστυχώς αυτή την στιγμή το Τμήμα του Ληξουρίου με τις αλλαγές που έγιναν τελευταία στον Κανονισμό Σπουδών του Τμήματος είναι πολύ Ηχοληψία και ολίγον κατασκευή μουσικών οργάνων.


(Νίκος Φρονιμόπουλος) #3

Παναγιώτη , έχουμε καιρό να επικοινωνήσουμε !
Εκτός από την Κλειώ Ξήρου, στον Σύλλογο Φίλων Καλλιτεχνικής Οργανοποιίας ήταν μέλος και η Αναστασία Μάμαλη ,που επίσης έφτιαχνε κρουστά ,κυρίως κεραμικά.Είχε συμμετάσχει μάλιστα και στην έκθεση του Συλλόγου.Δυστυχώς δεν έχω πρόσφατη διεύθυνση και τηλέφωνο.Εάν ισχύει το παλιό, είναι το 7629926,Ζήλωνος14, Υμηττός.
Τα τηλέφωνα της Κλειώς Ξηρού είναι 2109346247 και 6972025115.


(Παναγιώτης Καγιάφας) #4

Νίκο ευχαριστώ για την πληροφορία. Αν και καθυστερημένα, καλώς όρισες στο φόρουμ!

Σίγουρα έχουμε αφήσει τη συζήτησή μας στη μέση, αλλά έλειψα αρκετό καιρό και τις τελευταίες ημέρες είχα μπλέξει με διάφορες δουλειές.
Θα σε πάρω να τα πούμε από κοντά.