Γνώμη για αγορά 3χορδου μπουζουκιού

Καλημέρα σας, ήθελα να ρωτήσω για γνώμες σχετικά με την οργανοποιο Angeliki lyssa, ενδιαφέρομαι για αγορά 3χορδου μπουζουκιού.

1 «Μου αρέσει»

καλώς ήρθες!
έχω δει κάποια όργανα που μου κίνησαν την περιέργεια, καλοφτιαγμένα και με χαρακτήρα. δυστυχώς δεν κατάφερα να πάω στο εργαστήριο τελικά, ελπίζω να μπορέσω όταν ξανανέβω θεσσαλονίκη.

Καλώς σας βρήκα, ευχαριστω πολύ για την απάντηση σας, όντως φαίνονται καλοφτιαγμενα. Δυστυχώς βρίσκομαι στην Κύπρο και είναι ακόμη πιο δύσκολο να βρω το σωστό όργανο. Εύχομαι να είναι μια καλή επιλογή

1 «Μου αρέσει»

δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να διαλέξεις όργανο από απόσταση… κάπου είχα διαβάσει για οργανοποιούς στην κύπρο νομίζω.

1 «Μου αρέσει»

Είχα δει διάφορα βίντεο και κάποιο εργαστήρι είχε πέσει στο μάτι μου στην Κύπρο.Τώρα που το ρώτησες το ξαναέψαξα και το βρήκα.Λεωνίδας Σπανός γράφει και δεν ξέρω τίποτα παραπάνω.Αν θες κάνε μια αναζήτηση μήπως βρεις κάτι.Υπόψιν τον άνθρωπο δεν τον ξέρω και δεν τον διαφημίζω απλά το είχα δει το βίντεο και απλά θα σου έλεγα αν είναι κάπου κοντά σου να κάνεις μια επίσκεψη δεν έχεις να χάσεις κάτι.Έτσι και αλλιώς καλό είναι να είναι κοντά ο οργανοποιός σου για όποια βοήθεια αν κάτι δεν πάει καλά με το όργανο.
Για την Αγγελική δεν ξέρω κάτι αλλά καλά όργανα φαίνοντε.
Το βίντεο που δου έλεγα είναι αυτό


Από ότι είδα είναι στο Δάλι της Λευκωσίας και έχει και σελίδα στο facebook στο όνομα leonidas spanos.Ελπίζω να βοήθησα κάπως.
3 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ πολύ, θα το ψάξω να δω τι θα βρω. Μια τελευταία ερώτηση, για το σκάφος είναι προτιμότερο η καρύδια ή το μαονι?

1 «Μου αρέσει»

Καρυδιά θα έλεγα χωρίς να έχω γνώσεις οργανοποιίας…μαόνι θα δεις νομίζω στο μάνικο.Σε σκάφος δεν έχω δει μαόνι.Αλλά έχει και άλλα ξύλα καλά για σκάφος όπως η μουριά ο παλίσανδρος κ.α. Αυτά μπορείς βέβαια να τα πεις και με τον οργανοποιό που θα στο φτιάξει να σου λύσει τις απορίες.

1 «Μου αρέσει»

μεγάλη κουβέντα, εξαρτάται από τον ήχο και τα χαρακτηριστικά που θέλεις να έχει το όργανο.
η καρυδιά έχει τον πιο κλασικό μπουζουκίσιο ήχο, η μουριά ταιριάζει σε πιο μικρά σκάφη, ο παλίσανδρος δίνει τον πιο πλούσιο ήχο, το κελεμπέκι πιο πρίμο, το μαόνι πιο μπάσο, κλπ.
μετά υπάρχουν και ξύλα που μπαίνουν σε φτηνά όργανα λόγω τιμής ή ευκολίας, όπως το φλαμούρι, η λεύκα, τελευταία ακόμα και η ελιά. επίσης λόγω απαγορεύσεων υλοτομίας προστατευόμενων ειδών αλλά και παγκόσμιας αγοράς, έχουν μπει στην αγορά και διάφορα ασυνήθιστα για την ελληνική οργανοποιία ξύλα, τα οποία προτιμώνται λόγω χρωματισμού ή εντυπωσιακού ονόματος.
γενικά πάντως, το ζήτημα είναι να ξέρει να δουλεύει ο μάστορας το ξύλο ώστε να το αναδείξει. αν λείπει αυτό, απλά πληρώνεις όνομα ξύλου και όχι ήχο ή ποιότητα κατασκευής…

3 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ πάρα πολύ Κύριοι για τις απαντήσεις και την βοήθεια σας. Εύχομαι να κάνω μια σωστή επιλογή.

2 «Μου αρέσει»

Αυτό είναι πάντα το ζητούμενο…η σωστή επιλογή να βρεις ένα όργανο που θα το χαρείς και δεν θα σου βγάλει προβλήματα.
Αν έχεις την καλοσύνη όταν κάνεις την επιλογή σου ενημέρωσέ μας πως κινήθηκες στην επιλογή οργάνου γιατί στο μέλλον όλο και κάποιος Κύπριος μπορεί να μπει στο forum και να πάρει κάποια ιδέα…βλέπεις τα γραπτά μένουν.

1 «Μου αρέσει»

όχι και κύριοι καλέ, μια παρέα είμαστε εδώ στο φόρουμ! :grinning:
μακάρι να βρεις το όργανο που θα σου ταιριάξει!

2 «Μου αρέσει»

Το πιο πιθανό μιας και δεν μπορώ να δω και να ακούσω από κοντά το όργανο θα επιλέξω μάλλον την Angeliki Lyssa. Είχα δει και κάποιο του Παπαδαμου και του Στέλιου Τσιλιμιγκα αλλά δεν είμαι σίγουρη. Θα σας ενημερώσω μελλοντικά.

3 «Μου αρέσει»

Υπέροχη παρέα για να είμαι ειλικρινής, θα μείνουμε σε επικοινωνία, ευχαριστω πολύ

3 «Μου αρέσει»

και ο παπαδάμου και ο τσιλιμίγκας κάνουν ενδιαφέροντα όργανα σε καλές τιμές, έχω παίξει με μερικά. τί ρεπερτόριο σε ενδιαφέρει να μάθεις;

Καλημέρα, κλασσικό ρεμπέτικο παράδειγμα Πάμε στο Φάληρο, πασατεμπος, καϊξης, ντουνιά ανακριτή κλπ

1 «Μου αρέσει»

τί κομματάρα ο ντουνιάς ανακριτής!
σε αυτά γενικά ταιριάζει γλυκό μπουζούκι, περισσότερο σε στυλ “ζοζέφ δεκαετίας '50” παρά προπολεμικό. αλλά φυσικά δεν είναι απόλυτο αυτό.

Δυστυχώς δεν γνωρίζω τι εννοείται με το Ζοζέφ δεκαετίας το 50".ποια είναι τα χαρακτηριστικά του?

γενικά το προπολεμικό μπουζούκι είχε μικρό σκάφος, μικρό μήκος χορδής, και πιο πρίμο ήχο. το ακούς από το πειραιώτικο ρεμπέτικο (μάρκος, δελιάς, κερομύτης, κλπ). μετά ο ζοζέφ έφτιαξε ένα πιο μεγάλο σκάφος και είναι ο κλασικός ήχος του μπουζουκιού που ακούμε μεταπολεμικά μέχρι τα μέσα του '50 περίπου. τελος ήρθε η παρακμή του '70 με τεράστια σκάφη και ηλεκτρισμό και ντενεκεδένιο ήχο (τετράχορδα), μέχρι σήμερα.
ευτυχώς τα τελευταία είκοσι χρόνια έχουν γίνει προσπάθειες για αναβίωση του φυσικού ήχου και του ήχου κοντά στο ρεμπέτικο ρεπερτόριο, τόσο στο μπουζούκι όσο και στην κιθάρα.

2 «Μου αρέσει»

Η Αγγελικη ειναι πολυ καλη λύση, προσφατα ειμουν εκει.
Εχει μοναδικα οργανα με γουστο κ λεπτομερεια.

2 «Μου αρέσει»

Εχω μπουζουκι της απο τη Μεγαλοβδομαδα του 20. Κι απο καλο καλυτερο! Γλυκο, μαλακο, δυνατο. Ολα τα καλα εχει. Ηχος απο '50 και πισω.

2 «Μου αρέσει»